Κεντρική Ασίστ Basketbase Ο άνθρωπος – “οικονομία”

Ο άνθρωπος – “οικονομία”

alexandris

alexandris-xanthopoulos

Είναι γνωστό ότι η νίκη έχει πολλούς “πατεράδες” και η περίπτωση του πρώτου φετινού “διπλού” του Πανιωνίου, δεν αποτελεί εξαίρεση. Ενας από αυτούς είναι ο Βασίλης Ξανθόπουλος. Ο διεθνής γκαρντ οργάνωσε ιδανικά το παιχνίδι του Πανιωνίου με τις εννιά ασίστ που μοίρασε και έχοντας μόλις ένα λάθος. Ο αριθμός των ασίστ μάλιστα αποτελεί ρεκόρ για τον ίδιο στο φετινό πρωτάθλημα -είχε επτά στο παιχνίδι με το Ρέθυμνο Aegean. Μάλιστα ο Ξανθόπουλος πλησίασε το ρεκόρ καριέρας του που είναι οι 11 ασίστ από την σεζόν 2011-2012.

Ακόμη κλέβοντας μία φορά την μπάλα, ανέβηκε στην 13η θέση της σχετικής κατηγορίας στην ιστορία της Basket League ΣΚΡΑΤΣ (από το 1992) αφού έφτασε τα 310 κλεψίματα και άφησε πίσω του, τους Παναγιώτη Λιαδέλη και Γιώργο Διαμαντόπουλο στα 309. Επιπρόσθετα, με τα τρία ριμπάουντ που μάζεψε στο ματς της Ελευσίνας, ο 30χρονος γκαρντ έφτασε τα 400 με την φανέλα του Πανιωνίου στο πρωτάθλημα διανύοντας την τρίτη θητεία του με αυτήν.

Ρώσικο κελεπούρι

korolev-elefsina-panionios

Ο Γιαροσλαβ Κορόλεφ πρόσθεσε μία ακόμη σπουδαία εμφάνιση στο ενεργητικό του με τους 19 πόντους και τα 13 ριμπάουντ. Η δεύτερη επίδοση μάλιστα είναι και η κορυφαία του ως τώρα, αφού είχε εννιά κόντρα στην ΑΕΚ.

* Ο Ουίλιαμ Κόλεμαν έπαιξε καταλυτικό ρόλο στην επικράτηση της ομάδας του με το “νταμπλ-νταμπλ” των 12 πόντων και των 13 ριμπάουντ. Ο Αμερικανός σέντερ βελτίωσε τις ατομικές επιδόσεις του στην σεζόν (οι προηγούμενες ήταν οι εννιά πόντοι και τα έξι ριμπάουντ) ενώ ξεπέρασε και τους 400 πόντους στην Basket League ΣΚΡΑΤΣ.

Πρωτιά και προσπεράσματα

tsakaleris-elefsina-panionios

Ο αρχηγός του Πανελευσινιακού Δήμος Αβραμίδης πέραν του ότι έφτασε τους 100 πόντους στην Basket League ΣΚΡΑΤΣ -τους ξεπέρασε ο συμπαίκτης του Ελάιζα Τζόνσον– έφτασε τα 49 παιχνίδια σε αυτήν με τους “σταχυοφόρους” και έφτασε στην πρώτη θέση της σχετικής λίστας τον Θωμά Νίκου.

Ακόμη ο Αβραμίδης με τις τρεις ασίστ που μοίρασε έφτασε τις 46 με τον Πανελευσινιακό και ανέβηκε στην θέση της κατηγορίας προσπερνώντας τον Νίκο Παπανικολόπουλο (44) και με το ένα κλέψιμο που έκανε, έφτασε τα 18 και βρέθηκε στην 7η θέση στην ιστορία της ομάδας, αφήνοντας πίσω του τον Ρομπ Τζόουνς που πέρυσι έκανε 17. Ολα αυτά ενώ σημείωσε τις καλύτερες φετινές επιδόσεις του με τους έξι πόντους, τα τρία ριμπάουντ και τις τρεις ασίστ.

* Ατομικό ρεκόρ στην σεζόν αποτελούν οι οχτώ πόντοι για τον Ευθύμη Τσακαλέρη (φώτο) που είχε από τέσσερις κόντρα σε Κολοσσό H Hotels, ΑΕΚ και Ρέθυμνο Aegean.

* Ο Νίκολα Μάρκοβιτς σημείωσε ατομικό ρεκόρ με τον Πανελευσινιακό μοιράζοντας τέσσερις ασίστ (είχε από τρεις στα ματς με ΑΕΚ και ΚΑΟΔ Am.Genetics) και ισοφάρισε την κορυφαία επίδοση του στην Basket League ΣΚΡΑΤΣ αφού τόσες είχε σε τρία διαφορετικά παιχνίδια με τους Δραμινούς στο περσινό πρωτάθλημα.

* Σε ομαδικό επίπεδο, ο Πανελευσινιακός απέφυγε οριακά το χειρότερο ρεκόρ του πρωταθλήματος τόσο σε εύστοχα τρίποντα έχοντας τρία (από δύο είχαν ΑΕΝΚ Δημούλας στην 4η, Ρέθυμνο Aegean στην 6η και Πανιώνιος στην 9η αγωνιστική) όσο και σε ποσοστό αφού έχοντας 3/21 και 14,2% πλησίασε τα 2/22 που είχε στο ματς της 6ης αγωνιστικής με το Ρέθυμνο Aegean (9,09%).

Πηγή: esake.gr

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Πετρίδης
Περισσότερα σε Basketbase

Δειτε επισης

Η ΔΕΗ δίνει πάσα στις γειτονιές της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης (pics)

ΔΕΗ 3×3 PΟWER TO THE HOOD by Eurohoops Οι γειτονιές της Αθήνας και τη Θεσσαλονίκης πα…