Κεντρική Ασίστ Basketbase Ο αλάνθαστος Ζήσης

Ο αλάνθαστος Ζήσης

sarikopoulos

sarikopoulos

petridis-giorgosΑυτοί που έκαναν τη διαφορά για την ΑΕΚ στο παιχνίδι με τον Κολοσσό ήταν αναμφίβολα ο Ίνγκλις (από την περιφέρεια) και ο Σαρικόπουλος (από τη ρακέτα). Ο Σαρικόπουλος, που είναι από τους πλέον βελτιωμένους παίκτες της σεζόν, ήταν αλάνθαστος στην επίθεση με 3/3 βολές και 7/7 δίποντα.

Η δεύτερη επίδοση του, μάλιστα, είναι η κορυφαία του φετινού πρωταθλήματος, καθώς ως την Κυριακή το σχετικό ρεκόρ κρατούσε ο Χρήστος Σαλούστρος, ο οποίος στη συνάντηση του ΠΑΟΚ με τον Κόροιβο -της 4ης αγωνιστική- είχε 5/5 δίποντα.

Ακόμη ο σέντερ της ΑΕΚ βελτίωσε την κορυφαία επίδοσή του στο σκοράρισμα, για τη σεζόν, με τους 17 που πέτυχε, μια και είχε 14 στην πρεμιέρα με τον Κόροιβο.

Ο Καναδός βελτίωσε τις καλύτερες ατομικές επιδόσεις του, τόσο στο σκοράρισμα με τους 28 πόντους (είχε 22 την προηγούμενη εβδομάδα στο ματς της Κηφισιάς), όσο και στη δημιουργία με τις επτά ασίστ (είχε πέντε στην Ελευσίνα). Μάλιστα, “απείλησε” την κορυφαία επίδοση ranking που δημιούργησε μία μέρα πριν ο Φαγιέ με 38 βαθμούς, αφού ο γκαρντ της ΑΕΚ έφτασε στους 36.

Απόντος του Παπαντωνίου ο πολύπειρος Τόμας Ντελινικάιτις ανέλαβε ακόμη περισσότερες πρωτοβουλίες. Βοήθησε σημαντικά στην κατάκτηση της τρίτης συνεχόμενης νίκης της ΑΕΚ, και με τους 11 πόντους του, σημείωσε ατομικό ρεκόρ στη σεζόν (είχε 10 με τον Πανελευσινιακό).

Το δικό του ατομικό ρεκόρ με την “Ένωση” βελτίωσε και ο Ντούσαν Σάκοτα, που είχε 23 πόντους στον αγώνα της Ελευσίνας και την Κυριακή το… κοντέρ έγραψε 24, τέσσερις λιγότερους από το ρεκόρ καριέρας του.

Ξέρετε πολλούς παίκτες που να τελειώνουν ένα παιχνίδι με τρεις πόντους και 1/7 σουτ, αλλά να κερδίζουν τα εύσημα του προπονητή τους; Το έκανε ο Λεωνίδας Κασελάκης, που βοήθησε σε άλλους -εξίσου σημαντικούς- τομείς του παιχνιδιού, με τα επτά ριμπάουντ που είχε (ισοφάρισε το φετινό ρεκόρ του, καθώς τόσα κατέβασε και στο ματς της Ελευσίνας) και τις πέντε ασίστ, που δεν είναι απλά ατομικό ρεκόρ στη σεζόν (είχε από δύο σε τρία διαφορετικά παιχνίδια), αλλά και ισοφάριση της καλύτερης επίδοσης του στην Basket League. Τόσες είχε μοιράσει πέρυσι ως παίκτης του ΠΑΟΚ στα παιχνίδια του πρώτου γύρου με Κολοσσό και ΚΑΟΔ εντός έδρας.

Εξάλλου ο Μιχάλης Πολυτάρχου με τις τρεις ασίστ που μοίρασε την Κυριακή στο ΟΑΚΑ έφτασε τις 50 στη “μεγάλη” κατηγορία.

Σε ομαδικό επίπεδο τα 23/37 δίποντα που είχε η ΑΕΚ (62,16%) είναι μια από τις καλύτερες επιδόσεις της σεζόν (κορυφαία παραμένουν τα 24/34, που είχαν τα Τρίκαλα στην πρεμιέρα με τον Πανιώνιο).

Ακόμη σουτάρει…

Ο Τζέιμς προσπάθησε να κρατήσει τον Κολοσσό στο παιχνίδι, κάνοντας ίσως κατάχρηση των σουτ (πήρε 26 προσπάθειες). Τα 18 δίποντα που επιχείρησε ο Αμερικανός είναι τα περισσότερα που πήρε οποιοσδήποτε παίκτης στο φετινό πρωτάθλημα, αφού η προηγούμενη μεγαλύτερη επίδοση ήταν τα 15 του Μαυροειδή, στην προηγούμενη αγωνιστική κόντρα στην ΑΕΚ.

Αυτός που δεν χρειάστηκε να το παρακάνει στα σουτ, προκειμένου να βοηθήσει τον Κολοσσό, ήταν ο Αγγελος Τσάμης, που έκανε άλλη μία πολύ καλή εμφάνιση (14π., 5ριμπ., 4ασ.). Ο αρχηγός της ομάδας της Ρόδου ξεπέρασε σε αυτό το παιχνίδι τους 1.300 πόντους με τη φανέλα του Κολοσσού και τα 100 εύστοχα τρίποντα, όντας πρώτος και στις δύο σχετικές λίστες, στην 9ετή ιστορία των “θαλασσί” στην Basket League.

Κατά τα άλλα ένα ριμπάουντ αρκούσε για τον Χριστόφορο Στεφανίδη, ώστε να φτάσει τα 400 στην κατηγορία, ενώ ο Τέιλορ Σμιθ ξεπέρασε τα 200.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Πετρίδης
Περισσότερα σε Basketbase

Δειτε επισης

Η ΔΕΗ δίνει πάσα στις γειτονιές της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης (pics)

ΔΕΗ 3×3 PΟWER TO THE HOOD by Eurohoops Οι γειτονιές της Αθήνας και τη Θεσσαλονίκης πα…