Κεντρική Basket League Ολυμπιακός “Να μην παρασυρθούμε”

“Να μην παρασυρθούμε”

sfairopoulos odigies

sfairopoulos-odigies

Το κλίμα που θα υπάρχει στο ΣΕΦ αύριο (12/12), στα πλαίσια της αναμέτρησης με τον Ερυθρό Αστέρα για την αγωνιστική της Ευρωλίγκα, θα είναι ανάλογη με αυτό που είχαν δημιουργήσει οι Σέρβοι στο ματς του πρώτου γύρου στο Βελιγράδι. Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος υπογράμμισε της σημασία της προσήλωσης και της συγκέντρωσης των παικτών ώστε να μην παρασυρθούν από την περιρρέουσα ατμόσφαιρα.

“Αύριο έχουμε ένα ιδιαίτερο παιχνίδι. Ιδιαίτερο όσον αφορά τις σχέσεις των ομάδων και τους φιλάθλους. Στο πρώτο γύρο ζήσαμε μία πολύ ζεστή και φιλική ατμόσφαιρα. Οσον αφορά το αγωνιστικό κομμάτι, δεν πρέπει να παρασυρθούμε από την ατμόσφαιρα. Άλλο οι φιλικές σχέσεις των ομάδων και άλλο το αγωνιστικό κομμάτι. Πρέπει να εφαρμόσουμε όσα  έχουμε δουλέψει σε άμυνα κι επίθεση. Είναι ένα παιχνίδι που θέλουμε να πάρουμε για να πάρουμε την πρώτη θέση.

Ο Ερυθρός Αστέρας είναι πολύ φορμαρισμένη ομάδα και το έργο μας θα είναι πιο δύσκολο από ό,τι εκείνο που είχαμε στον πρώτο γύρο”, δήλωσε αρχικά ο κόουτς του Ολυμπιακού ενώ σχετικά με τα ατού των Σέρβων ανέλυσε πως “ο Ουίλιαμς είναι ένας παίκτης που μπορεί να κερδίσει από μόνος του παιχνίδια. Μπορεί να οργανώσει και να εκτελέσει. Ο Μαριάνοβιτς είναι ένας παίκτης με ιδιαίτερα φυσικά προσόντα. Πρέπει να τον κρατήσουμε μακριά από το καλάθι”.

Εν συνεχεία αναφέρθηκε στις πιθανότητες συμμετοχής των Λοτζέσκι και Κατσίβελη: “Είναι σε καλό δρόμο και ο Λοτζέσκι και ο Κατσίβελης. Έχουν κάνει προπόνηση με όλη την ομάδα και την τελική απόφαση θα την πάρουμε μετά την πρωινή προπόνηση της Παρασκευής”.

“Θέλουμε να χτίσουμε νοοτροπία για να κερδίζουμε όλα τα παιχνίδια. Αυτό δεν γίνεται πάντα γιατί οι παίκτες είναι άνθρωποι. Κάποιες μέρες κάτι δεν θα μας βγει. Η νοοτροπία μας είναι να κερδίζουμε όλα τα παιχνίδια και ό,τι θέλει να έρθει, θα έρθει” πρόσθεσε σχετικά με το Top 16 ενώ για την καλύτερη διαχείριση του κενού μεταξύ Α1 και Ευρωλίγκα, σημείωσε πως “Σίγουρα θα κάνουμε έναν προγραμματισμό για να έχουμε τους παίκτες όσο πιο φρέσκους μπορούμε. Από εδώ και πέρα θα το κάνουμε έτσι”.

Τέλος, για τα ποσοστά στις βολές, σχολίασε: “Οι βολές είναι μια χαρά. Μπορεί σε ένα παιχνίδι να τύχει να είναι στο 60%, αλλά αν δείτε σε όλα τα παιχνίδια είναι σε καλύτερο επίπεδο από τα προηγούμενα παιχνίδια και σιγά σιγά ανεβάζουμε τα νούμερά μας κι άλλο”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • mamba forever

    Mamba Forever

    “ΡΕ ΠΕΘΑΝΕ Ο ΚΟΜΠΙ”… Αυτό είναι το πρώτο μήνυμα που διαβάζω, ανοίγοντας το κινητό με…
  • battle for la

    Double Impact (vid, pics)

    Εάν κάτι έγινε διακριτό μέσα από τη φετινή free agency (πέραν της δραστικής αλλαγής “…
  • panathinaikos verolino1

    Όταν έγινε “πεντάστερος” (vid)

      Σήμερα συμπληρώνονται 10 χρόνια από την προσθήκη ακόμα ενός αστεριού, του πέμπτου, …
Περισσότερα από Νίκος Χροναίος
Περισσότερα σε Ολυμπιακός

Δειτε επισης

Ράιτ: «Ανεπίτρεπτο να κάνουμε τόσα λάθη »

Στα λάθη που έκανε η ομάδα του, αναφέρθηκε Μόουζες Ράις. Ο Αμερικανός ψηλός του Ολυμπιακού…