Κεντρική Basket League Κολοσσός H Hotels Με σύμμαχο την παράδοση

Με σύμμαχο την παράδοση

kolossos omadiki

kolossos-panigirismoi

Ο Κολοσσός Ρόδου υποδέχεται αύριο (27/12) τον ΠΑΟΚ στο πλαίσιο της 11ης αγωνιστικής της Basket League ΣΚΡΑΤΣ και θέλει να διατηρήσει την παράδοση που τον θέλει τα τελευταία χρόνια να επικρατήσει του Δικέφαλου του Βορρά στο σμαραγδένιο νησί. Ο Άρης Λυκογιάννης στάθηκε στην αμυντική προσήλωση που θα πρέπει να έχουν οι παίκτες του προκειμένου να φτάσουν σε ακόμια μία μεγάλη νίκη παραμονής.

Για το “κλειδί” της αναμέτρησης: “Το πιο σημαντικό στοιχείο θα είναι το αμυντικό κομμάτι. Ο ΠΑΟΚ είναι μία ομάδα που παίζει δυνατή άμυνα, στο όριο του φάουλ. Έτσι, εμείς από την πλευρά μας θα πρέπει να επιβάλλουμε το δικό μας ρυθμό και να πάμε το παιχνίδι εκεί που θέλουμε”.

Για τα δυνατά σημεία του αντιπάλου: “Είναι ο βασικός κορμός και ο Σούλης Μαρκόπουλος. Ο ΠΑΟΚ, εκτός από τον ίδιο προπονητή, διαθέτει Έλληνες παίκτες που είναι χρόνια στην ομάδα και έτσι η φιλοσοφία παραμένει σταθερή. Από την άλλη, οι ξένοι που έχει, γνωρίζουν το πρωτάθλημά μας. Έτσι, πιστεύω πως το δυνατό σημείο του ΠΑΟΚ είναι η ομοιογένεια”.

Για το που θα στηριχθεί ο Κολοσσός: “Στον αμυντικό έλεγχο της αναμέτρησης, ενώ δεν θα πρέπει να επιτρέψουμε στον ΠΑΟΚ τις δεύτερες επιθέσεις, καθώς είναι μία ομάδα με έφεση στο επιθετικό ριμπάουντ”.

Από πλευράς παικτών ο Τέιλορ Σμιθ τόνισε: “Είναι σημαντικό παιχνίδι για εμάς γιατί την περασμένη αγωνιστική χάσαμε από το Ρέθυμνο και έτσι δεν θέλουμε να γνωρίσουμε δεύτερη σερί ήττα. Ενώ από την άλλη, θέλουμε να κλείσουμε με νίκη το 2014. Αυτός που θα βάζει εύκολα καλάθια, θα παίξει καλή άμυνα και θα δείξει ομαδικότητα, θα έχει προβάδισμα για τη νίκη.

Ο ΠΑΟΚ είναι μία ομάδα με εμπειρία, καθώς έχει παίκτες που παίζουν πολλά χρόνια εκεί, ενώ για αρκετό καιρό έχουν και τον ίδιο προπονητή. Εμείς θα στηριχθούμε στην αθλητικότητα και στο γρήγορο ρυθμό που μας αρέσει να παίζουμε, ενώ παράλληλα θα είμαστε προσηλωμένοι στην άμυνά μας”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιάννης Αρμάος
Περισσότερα σε Κολοσσός H Hotels

Δειτε επισης

Προμηθέας Πάτρας – Κολοσσός Ρόδου 96-73

Ο Προμηθέας πήρε το ροζ φύλλο αγώνα απέναντι στον Κολοσσό Ρόδου Νικηφόρα συνέχισε τις υποχ…