Κεντρική Ασίστ Basketbase “Κυνηγά” από νωρίς

“Κυνηγά” από νωρίς

aris aek

aris -aek

petridis-giorgosΓια μία ομάδα, που αρχίζει και βλέπει ψηλά, οι τέσσερις ήττες σε πέντε εκτός έδρας αγώνες δεν είναι ενθαρρυντικό γεγονός. Ίσως να μην είναι η… αιτία του κακού, όμως η ΑΕΚ -όπως και στα προηγούμενα τέσσερα εκτός έδρας παιχνίδια της, έτσι και κόντρα στον Άρη– αναγκάστηκε από την πρώτη περίοδο να “κυνηγά” τον αντίπαλο της στο σκορ.
Στα τρία από τα πέντε παιχνίδια ως φιλοξενούμενη, μάλιστα, στο 10ο λεπτό, ήταν πίσω με διψήφιες διαφορές, στοιχείο που δεν μπορεί παρά να προβληματίσει τον Ντράγκαν Σάκοτα.

Καλό σημάδι για την αμυντική διάθεση που επέδειξε στη Θεσσαλονίκη η ΑΕΚ, δεν μπορούν να είναι τα μόλις δύο κλεψίματα που είχαν οι παίκτες της και πλησίασαν τη χειρότερη φετινή επίδοση του πρωταθλήματος (ένα είχε ο Άρης την προηγούμενη εβδομάδα, κόντρα στον Πανιώνιο).

Η ΑΕΚ παρά την ήττα, στατιστικά τουλάχιστον, έκανε την καλύτερη εκτός έδρας εμφάνιση της, όπως δείχνουν οι 82 βαθμοί του ranking, καθώς είχε 79 στο ματς της Κηφισιάς.

Σε ατομικό επίπεδο, ο Μίλαν Μιλόσεβιτς έκανε μία ακόμη πολύ καλή εμφάνιση με την φανέλα της ΑΕΚ στη “Nick Galis Hall“. Ο Βόσνιος σημείωσε ατομικό ρεκόρ στη σεζόν, με τους 19 πόντους του (είχε 16 στην πρεμιέρα με τον Κόροιβο) και ήταν ο άτυπος MVP της ομάδας του (βάσει του ranking) για τρίτη φορά στις τελευταίες τέσσερις αγωνιστικές και τέταρτη στις εννιά αγωνιστικές.

Ο Γκάρετ Ουίλιαμσον συνεχίζει να ανεβάζει την απόδοσή του και η εμφάνιση κόντρα στον Άρη το επιβεβαίωσε. Οι 15 πόντοι του, μάλιστα, είναι με διαφορά η καλύτερη επίδοσή του στην Ελλάδα, αφού η προηγούμενη ήταν οι οκτώ του αγώνα με την Κηφισιά, όπως ατομικό ρεκόρ είναι οι τρεις ασίστ (είχε δύο στο ματς της Κηφισιάς).

Μπορεί επιθετικά να μην έφτασε στα επίπεδα των προηγούμενων εμφανίσεων (είχε 15 πόντους με 0/7 τρίποντα), όμως ο Καρλ Ίνγκλις έδειξε πως δεν είναι μονοδιάστατος παίκτης. “Κατέβασε10 ριμπάουντ, διπλασιάζοντας την καλύτερη επίδοσή του στην Basket League (είχε επτά στην Κηφισιά).

Μέσα από το παιχνίδι με τον Άρη, ο Τόμας Ντελινικάιτις ξεπέρασε τους 100 πόντους στο ελληνικό πρωτάθλημα, ενώ ο Ντούσαν Σάκοτα ξεπέρασε τις 100 εύστοχες βολές (102/127) και έφτασε τα 100 λάθη.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Πετρίδης
Περισσότερα σε Basketbase

Δειτε επισης

Η ΔΕΗ δίνει πάσα στις γειτονιές της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης (pics)

ΔΕΗ 3×3 PΟWER TO THE HOOD by Eurohoops Οι γειτονιές της Αθήνας και τη Θεσσαλονίκης πα…