Κεντρική Basket League Άρης “Κερδίσαμε με την άμυνα”

“Κερδίσαμε με την άμυνα”

priftis aris filiko

priftis-aris-filiko

Ευχαριστημένος από τη νίκη της ομάδας του παρουσιάστηκε ο Δημήτρης Πρίφτης. Ο Έλληνας τεχνικός, τόνισε ότι η ομάδα έπαιξε με γνώμονα την άμυνα και επικράτησε σε ένα παιχνίδι πολύ σημαντικό για την ίδια. Παράλληλα, υπογράμμισε ότι από τις συνεχόμενες ήττες είχε κλονιστεί η αυτοπεποίθηση των παικτών, όμως η νίκη μαζί με την επανάληψη του αγώνα με τον ΠΑΟΚ αναμένεται να βοηθήσουν την ομάδα.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Δημήτρης Πρίφτης:
“Είμαστε χαρούμενοι που νικήσαμε και ακόμα περισσότερο που συνδυάστηκε με την επιστροφή του κόσμου. Η ΑΕΚ διαφοροποίησε το ρόστερ της. Έχει δημιουργήσει έμεπιερο και αξιόλογο ρόστερ. Ο συντελεστής δυσκολίας ήταν μεγάλος. Είχαμε καλή αμυντική βάση που μαζί με το τέμπο σε κρίσιμα σημεία φτάσαμε στη νίκη. Καλή συνέχεια στον κόουτς και στην ΑΕΚ.

Για τα όσα ακούστηκαν για την ομάδα: Δώσαμε δικαιώματα. Ξέραμε οτι μπορούσαμε να παίξουμε καλύτερα. Ολιγωρήσαμε σε 2 αγώνες. Κλονίστηκε η αυτοπεποίθησή μας. Σίγουρα υπάρχει κάτι που πρέπει να το βγάλουμε. Προσεγγισαμε το ματς αμυντικά και κερδίσαμε.

Για τα τρίποντα: Τα σουτ μπορεί να μη μπουν, όπως με Κολοσσό. Σήμερα ήμασταν καλοί επειδή μπήκαν; Βέβαια στο ματς με Κολοσσό δεν παίξαμε καλή άμυνα

Για τον Χαριση: Τα γρήγορα φάουλ με οδήγησαν στο να τον βάλω στον αγώνα. Είχαμε πρόβλημα στο “5”. Ήταν σημαντική η συνεισφορά του

Για την επανάληψη του αγώνα με τον ΠΑΟΚ: Το γνωρίζαμε από πριν τον αγώνα με Πανιώνιο. Λειτουργησε θετικά, ομως η σημερινή νίκη ήταν αναγκαία. Είναι θετικό που θα γίνει ξανά, γιατί μας δίνει τη δυνατότητα να ανεβούμε στη βαθμολογία.

Για τις βολές: Δε συμπεριφερθήκαμε τόσο καλά αμυντικά και δώσαμε βολές. Θα προσπαθήσουμε να ήμαστε πιο συνεπείς αμυντικά και έτσι να ενισχύουμε την προσπάθεια που κάνουμε”.

Ο Τόρεϊ Τόμας από την πλευρά του δήλωσε:
Ήταν μεγάλη νίκη. Είχαμε χάσει 3 παιχνίδια και έπρεπε να κερδίσουμε μία σκληρή ομάδα με καλό σερί. Είμαστε ευτυχισμένοι που δώσαμε χαρά στον κόσμο.

Για την εμφάνισή του: Στους τελευταίους αγώνες ήμουν ντεφορμέ στο παιχνίδι, σε πολλούς τομείς. Οι συμπαίκτες μου όμως και ο προπονητής, έχουνε εμπιστοσύνη σε μένα.

Για την σημερινή εμφάνιση της ομάδας: Όσον αφορά την ομάδα, ήμασταν συγκεντρωμένοι. Χάσαμε σερί αγώνες και έπρεπε να αφήσουμε πίσω τις σκέψεις μας. Είδα και γω ότι σκεφτόμουν πολύ αυτό το παιχνίδι. Οταν είδα οτι παίζαμε τόσο καλή άμυνα, το παιχνίδι ήρθε και σε μένα.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Χάρης Δεληνικόλας
Περισσότερα σε Άρης

Δειτε επισης

Ούτε με Περιστέρι ο Γκάλινατ

Ο Ρομπέρτο Γκάλινατ δεν θα αγωνιστεί κόντρα στο Περιστέρι. Ο Ρομπέρτο Γκάλινατ δεν προλαβα…