Κεντρική Ασίστ Basketbase Η βραδιά του Σπανούλη

Η βραδιά του Σπανούλη

spanoulis diamantidis

spanoulis-diamantidis

Κατά κοινή ομολογία ο Βασίλης Σπανούλης έκανε την διαφορά στο ντέρμπι «αιωνίων» της 11ης αγωνιστικής της Basket League ΣΚΡΑΤΣ. Ο αρχηγός του Ολυμπιακού σημείωσε 20 πόντους, που είναι η δεύτερη καλύτερη που είχε κόντρα στον Παναθηναϊκό σε παιχνίδι που έγινε στο ΣΕΦ. Κορυφαία παραμένει εκείνη του 5ου τελικού της σεζόν 2011-2012 όταν σημείωσε 24.

Ακόμη ο διεθνής γκαρντ με αυτούς τους 20 πόντους ξεπέρασε τους 4.200 πόντους στην καριέρα του στο πρωτάθλημα αλλά τα ενδιαφέροντα στατιστικά στοιχεία που προέκυψαν γι’ αυτόν μέσα από το ντέρμπι δεν τελειώνουν εδώ. Ο Σπανούλης είχε την δεύτερη μεγαλύτερη επίδοση εύστοχων βολών στο φετινό πρωτάθλημα με τις 10 που είχε στο ΣΕΦ (από 11 είχαν Ρούμπιο στην 7η και Ινγκλις στην 10η αγωνιστική) ενώ έσπασε και δύο «φράγματα» από την γραμμή του φάουλ. Ξεπέρασε τις 1.100 εύστοχες και τις 1.400 εκτελεσμένες βολές καριέρας στο πρωτάθλημα (έχει 1.109/1.407).

Ο ΜΠΛΟΚΕΡ ΠΕΤΓΟΥΕΪ
Πέραν των επιτευγμάτων του αρχηγού του, ο Ολυμπιακός ανέδειξε δύο ακόμη ατομικά ρεκόρ. Σημαντικότερο αυτό του Μπρεντ Πέτγουεϊ. Ο Αμερικανός φόργουορντ με τις δύο τάπες που έκανε στο ντέρμπι, έφτασε τα 149 στην Basket League ΣΚΡΑΤΣ και ανέβηκε στην 19η θέση της σχετικής λίστας αφήνοντας πίσω του, τον Ιάκωβο Τσακαλίδη (147).

Ακόμη με το ένα εύστοχο τρίποντο του, ο Ματ Λοτζέσκι έφτασε τα 50 στο ελληνικό πρωτάθλημα (έχει 50/111). Οσο για τον Τρεμέλ Ντάρντεν σημείωσε ατομικό ρεκόρ στην παρουσία του στην χώρα μας με τους 13 πόντους που πέτυχε, αφού η προηγούμενη καλύτερη επίδοση του στο πρωτάθλημα ήταν οι 11 πόντοι του παιχνιδιού με τον ΠΑΟΚ στην 7η αγωνιστική).

ΡΕΚΟΡ ΚΑΡΙΕΡΑΣ Ο ΛΟΥΚΑΣ
Μπορεί να μην συνδυάστηκε με νίκη για τον Παναθηναϊκό όμως ένα ρεκόρ καριέρας, έχει πάντα την αξία του. Ένα τέτοιο σημείωσε στο ΣΕΦ ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης, ο κορυφαίος των “πράσινων” –και βάσει των αριθμών όλου του αγώνα αφού είχε 28 βαθμούς στο ranking- μάζεψε 12 ριμπάουντ που είναι η καλύτερη επίδοση του, στα 239 παιχνίδια του στην κατηγορία. Ο διεθνής φόργουορντ είχε μαζέψει από 10 σε τέσσερα διαφορετικά παιχνίδια της περιόδου 2008-09 τότε ως παίκτης του Αμαρουσίου αλλά και στον περσινό 1ο ημιτελικό των πλέι οφ κόντρα στον ΠΑΟΚ.

Κατά τα άλλα μία τάπα ήταν αρκετή για τον Δημήτρη Διαμαντίδη για να τον καταστήσει τον 6ο μπλοκέρ στην ιστορία του επαγγελματικού πρωταθλήματος (από το 1992). Ο αρχηγός του Παναθηναϊκού έφτασε τα 209 και ξεπέρασε κατά ένα τον Ανατόλι Ζουρπένκο. Τέλος ο Αντώνης Φώτσης έπαιξε για 206η φορά στην Basket League ΣΚΡΑΤΣ και προσπέρασε τον Νέστορα Κόμματο για να βρεθεί στην 47η θέση της σχετικής κατηγορίας.

Πηγή: esake.gr

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Πετρίδης
Περισσότερα σε Basketbase

Δειτε επισης

Η ΔΕΗ δίνει πάσα στις γειτονιές της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης (pics)

ΔΕΗ 3×3 PΟWER TO THE HOOD by Eurohoops Οι γειτονιές της Αθήνας και τη Θεσσαλονίκης πα…