Κεντρική Ελλάδα Κύπελλο Οι πρώτες αντιδράσεις

Οι πρώτες αντιδράσεις

giankovits pao osfp

giankovits-pao-osfp

Αν κι ακόμα είναι νωρίς και κανείς επί της ουσίας δεν έχει εκφραστεί δημόσια, επικοινωνήσαμε με όλους τους εμπλεκόμενους, προκειμένου να πάρουμε τις πρώτες αντιδράσεις. Όπως ήταν φυσιολογικό οι σκέψεις είναι εκ διαμέτρου αντίθετες, καθώς με διαφορετικό τρόπο υποδέχθηκαν την “απόφαση – υπόδειξη” του ΑΣΕΑΔ στον Ολυμπιακό και με διαφορετικό στον Παναθηναϊκό.

Καμία ανησυχία

Στον Παναθηναϊκό δεν ένιωσαν τη γη να φεύγει από τα πόδια τους, αν και δεν έκρυψαν την ενόχλησή τους για την απόφαση του ΑΣΕΑΔ. Παρότι ακόμα δεν υπάρχει επίσημη αντίδραση (ενδεχομένως και να μην υπάρξει), οι “πράσινοι” θεωρούν πως και τώρα που ο Αθλητικός Δικαστής είναι “υποχρεωμένος” να εξετάσει την υπόθεση, θα δικαιωθούν.

Η άποψη που εκφράζεται από την πλευρά τους (προφανώς μετά και από επικοινωνία με νομικούς συμβούλους) είναι πως δεν συντρέχουν λόγοι για την επανάληψη του αγώνα, ή -πολύ περισσότερο- για να κατακυρωθεί υπέρ του Ολυμπιακού.

Δικαίωση

Στον Ολυμπιακό κάνουν λόγο για την απόλυτη δικαίωση. Μάλιστα, υποστηρίζουν ότι στην ουσία ο αγώνας κατακυρώνεται υπέρ τους, κάτι που θα ανακοινωθεί επίσημα, όταν θα βγει το σκεπτικό της απόφασης στη δημοσιότητα.
Όπως και να ‘χει στο λιμάνι επικρατεί ικανοποίηση για τη στάση του ΑΣΕΑΔ και αναμένεται στη διάρκεια της ημέρας να υπάρξει και σχετική ανακοίνωση.

Μπέρδεμα

Σε ΕΣΑΚΕ και ΕΟΚ επικρατεί -λογικό είναι- αναστάτωση, καθώς ενδέχεται να υπάρξουν επιπλέον αναβολές αγώνων, σε ένα πρόγραμμα που ήδη είναι επιβαρυμένο και με τις ημερομηνίες να μην βγαίνουν. Ειδικά για την ΕΟΚ, τα γράψαμε και σε προηγούμενο άρθρο μας.
Από εκεί που δεν έχουμε εικόνα είναι από το γραφείο του Αθλητικό Δικαστή.

Δύο φορές, σε διάστημα λιγότερο του ενός μήνα, το ΑΣΕΑΔ στην ουσία έχει ακυρώσει το πρωτοβάθμιο δικαιοδοτικό όργανο. Βεβαίως, αυτή είναι η δουλειά του δευτεροβάθμιου οργάνου και μέσα στην καθημερινότητα είναι να ακυρώνονται οι πρωτόδικες αποφάσεις.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιάννης Αρμάος
Περισσότερα σε Κύπελλο

Δειτε επισης

Κύπελλο Ελλάδας: Το κοινωνικό πρόσωπο το Κυπέλλου Ελλάδας (vid)

Γεμάτο δράση εντός και εκτός παρκέ περιείχε το Κύπελλο Ελλάδας. H Κρήτη φιλοξένησε ένα τετ…