Κεντρική Ασίστ Basketbase Η “πληγή” του Ολυμπιακού

Η “πληγή” του Ολυμπιακού

thrileon sef giortes

thrileon-sef-giortes

petridis-giorgosΔεν ήταν σε καλή κατάσταση ο Ολυμπιακός, το μεσημέρι της Κυριακής, όμως -με μια απλή ανάγνωση της στατιστικής- το στοιχείο που… βγάζει μάτι, είναι αυτό των βολών, αφού οι παίκτες του είχαν μόλις 9/19. Αυτή η κατηγορία εξελίσσεται σε “πληγή” των “ερυθρόλευκων“, οι οποίοι -στα πέντε εντός έδρας παιχνίδια τους στο πρωτάθλημα- μετρούν 55/98, σουτάρουν δηλαδή από τη γραμμή του φάουλ με μόλις 56,12%, ποσοστό χειρότερο από το αντίστοιχο των τεσσάρων εκτός έδρας αγώνων τους (έχουν 67/88 και ποσοστό 76,13%).

Θέλετε και άλλο μέτρο σύγκρισης; Οι πέντε ομάδες που πέρασαν από το ΣΕΦ, δηλαδή Απόλλωνας, Κολοσσός, Τρίκαλα, ΠΑΟΚ και Κόροιβος, είχαν αθροιστικά 71/93. Το ποσοστό τους είναι κατά 20,22 ποσοστιαίες μονάδες (76,34%) καλύτερο από του γηπεδούχου Ολυμπιακού!

Ο Ολυμπιακός πάντως άγγιξε το θετικό ρεκόρ λαθών του πρωταθλήματος, έχοντας μόλις επτά (από έξι είχαν ο Παναθηναϊκός στην 1η και η Νέα Κηφισιά στην 6η αγωνιστική).

Ρεκόρ καριέρας για Πέτγουεϊ

Τα 12 ριμπάουντ που μάζεψε στο παιχνίδι με τον Κόροιβο δεν αποτελούν απλά κορυφαία επίδοση του Μπρεντ Πέτγουεϊ με τη φανέλα του Ολυμπιακού (είχε οκτώ στον τρίτο τελικό των περσινών πλέι οφ και τα εννιά του φετινού αγώνα με την Κηφισιά). Αποτελούν και ρεκόρ καριέρας για τον Αμερικανό στην Basket League, στην οποία διανύει την 5η σεζόν του. Η προηγούμενη καλύτερη επίδοση του, ήταν τα 11, που ως παίκτης του Ρεθύμνου μάζεψε σε τέσσερα διαφορετικά παιχνίδια της σεζόν 2012-’13.

Ακόμη ο Αμερικανός με τα δύο κοψίματα που είχε στο Κυριακάτικο ματς, έφτασε τα 147 στο ελληνικό πρωτάθλημα κι “έπιασε” τον Ιάκωβο Τσακαλίδη, στην 23η θέση των μπλοκέρ της ιστορίας της Α1 (από το 1986) και στη 19η στα χρόνια του ΕΣΑΚΕ (από το 1992).

Ο Κώστας Σλούκας, με τους 11 πόντους που σημείωσε, ξεπέρασε τους 800 με τη φανέλα του Ολυμπιακού στην Basket League και ισοφάρισε την καλύτερη φετινή επίδοσή του στο πρωτάθλημα, αφού τόσους είχε και στο παιχνίδι με τα Τρίκαλα. Ο Βαγγέλης Μάντζαρης βελτίωσε την καλύτερη φετινή επίδοσή του, με τις επτά ασίστ που μοίρασε, καθώς η προηγούμενη ήταν οι έξι που είχε κόντρα στο Ρέθυμνο.

Το απόλυτο ο Κόροιβος

Σε αντίθεση με την αρνητική επίδοση του Ολυμπιακού από τη γραμμή του φάουλ, ο Κόροιβος δημιούργησε νέο ομαδικό ρεκόρ στη σεζόν, με τις 12/12 βολές που είχε στο ΣΕΦ, αφού το προηγούμενο, ήταν οι 9/9 του Πανιωνίου στον αγώνα της 2ης αγωνιστικής με αντίπαλο την ΑΕΚ.

Στατιστικά ο Κόροιβος έκανε την καλύτερη εμφάνιση από κάθε άλλον φετινό αντίπαλο του Ολυμπιακού στο ΣΕΦ για το πρωτάθλημα, έχοντας 76 βαθμούς στο ranking (69 είχαν τα Τρίκαλα).

Σε ατομικό επίπεδο, ο Νίκος Αγγελόπουλος έφτασε τα 274 παιχνίδια κι ανέβηκε στην 42η θέση της σχετικής λίστας, στα χρόνια του ΕΣΑΚΕ, προσπερνώντας τον Γιώργο Αποστολίδη. Ακόμη, ο Σάσα Βασίλιεβιτς ξεπέρασε τους 1.100 πόντους στην Basket League και ο Γιώργος Γαλιώτος τα 100 αμυντικά ριμπάουντ.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Πετρίδης
Περισσότερα σε Basketbase

Δειτε επισης

Η ΔΕΗ δίνει πάσα στις γειτονιές της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης (pics)

ΔΕΗ 3×3 PΟWER TO THE HOOD by Eurohoops Οι γειτονιές της Αθήνας και τη Θεσσαλονίκης πα…