Κεντρική Basket League ΠΑΟΚ Η ανάλυση της Μπουντούτσνοστ

Η ανάλυση της Μπουντούτσνοστ

mpoutskos markopoulos

mpoutskos-markopoulos

Μπορεί ο ΠΑΟΚ να έχει εξασφαλίσει την πρόκριση του στην επόμενη φάση του Γιούροκαπ, ωστόσο αυτό δε σημαίνει πως ταξιδέψει αδιάφορος στο Μαυροβούνιο για την αναμέτρηση της τελευταίας αγωνιστικής της πρώτης φάσης των ομίλων με τη Μπουντούτσνοστ. Ο συνεργάτης του Σούλη Μαρκόπουλου, Παντελής Μπούτσκος, ανέλυσε την επόμενη αντίπαλη του δικέφαλου του Βορρά αλλά και τα δεδομένα του αγώνα της Τετάρτης (17/12, 19:45).

Αναλυτικά όσα δήλωσε:
“Ολοκληρώνουμε τις υποχρεώσεις μας για την πρώτη φάση του Εurocup με το εκτός έδρας παιχνίδι μας κόντρα στη Buducnost και θέλουμε να κλείσουμε με μία πολύ καλή εμφάνιση και νίκη αυτόν τον κύκλο πριν το “last 32”.

Απέναντί μας έχουμε μία ιδιαίτερα ποιοτική ομάδα με καυτή έδρα, που κάνει εξαιρετική πορεία στην Αδριατική Λίγκα και επίσης έχει πάρει την πρόκριση για την επόμενη φάση. Σημείο αναφοράς στο παιχνίδι τους αποτελεί το pick’n’roll του Cook με τον Planinic που πρέπει να περιορίσουμε, όπως και το τρίποντο του Sehovic στο transition. Επίσης δεν πρέπει να δώσουμε χώρο στον Reynolds που έχει την ικανότητα να δημιουργεί και για τον εαυτό του αλλά και για τους συμπαίκτες του.

Με ομαδική δουλειά θα πρέπει να κερδίσουμε τη μάχη των ριμπάουντ, για να βρούμε ευκαιρίες να αναπτύξουμε τον αιφνιδιασμό μας και τους αυτοματισμούς μας στην επίθεση, ώστε να εγκλιματιστεί ακόμη περισσότερο ο J.R. Bremer και να βρούμε τη χημεία μας στην περιφέρεια.

Eίμαστε περήφανοι που καταφέραμε να προκριθούμε στις καλύτερες 32 ομάδες του θεσμού, μέσα από έναν πολύ δυνατό όμιλο με ομάδες υψηλού επιπέδου, αν και χρειάστηκε πολλές φορές να δοκιμαστούν και οι σωματικές και οι πνευματικές αντοχές της ομάδας. Ανταποκριθήκαμε σε όλες τις δυσκολίες χωρίς να χάσουμε τη συνοχή μας, αποκτώντας εμπειρία, γνώση και μεγάλη αυτοπεποίθηση, αφού είδαμε την ομάδα μας να κυριαρχεί με την άμυνα της απέναντι σε σπουδαίους αντιπάλους και να παίζει πολύ ορθολογικό και ομαδικό μπάσκετ στην επίθεση.

Ξέρουμε ότι έχουμε πολύ δουλειά μπροστά μας για να φτάσουμε στο σημείο που θέλουμε και γι’ αυτό επιζητούμε με ενθουσιασμό νέες προκλήσεις μέσα από σπουδαίους αγώνες και στις τρεις διοργανώσεις που συμμετέχουμε, που θα μας πιέσουν να αγγίξουμε τα όρια μας και να γίνουμε καλύτεροι. Άλλωστε στην ομάδα μας τα έχουμε βρει μια χαρά με το παιχνίδι της… πρόκλησης, πηγαίνουμε μέχρι εκεί που μας παίρνει και λίγο… παρακάτω! Και κάθε φορά γυρνάμε με νέα εφόδια, έτοιμοι να κυνηγήσουμε ακόμη πιο επικίνδυνα όνειρα!”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • mamba forever

    Mamba Forever

    “ΡΕ ΠΕΘΑΝΕ Ο ΚΟΜΠΙ”… Αυτό είναι το πρώτο μήνυμα που διαβάζω, ανοίγοντας το κινητό με…
  • battle for la

    Double Impact (vid, pics)

    Εάν κάτι έγινε διακριτό μέσα από τη φετινή free agency (πέραν της δραστικής αλλαγής “…
  • panathinaikos verolino1

    Όταν έγινε “πεντάστερος” (vid)

      Σήμερα συμπληρώνονται 10 χρόνια από την προσθήκη ακόμα ενός αστεριού, του πέμπτου, …
Περισσότερα από Νίκος Χροναίος
Περισσότερα σε ΠΑΟΚ

Δειτε επισης

ΚΑΕ ΠΑΟΚ: «Εμείς μαζί για μια ζωή»

Πολύ ιδιαίτερη ημέρα η σημερινή για τον ΠΑΟΚ καθώς συμπληρώνει 98 χρόνια ζωής. Η ΚΑΕ ΠΑΟΚ …