Κεντρική Basket League Ολυμπιακός Η αλλαγή του Πέτγουεϊ

Η αλλαγή του Πέτγουεϊ

petway1

petway

Η έλευση του Γιάννη Σφαιρόπουλου έχει επιφέρει αλλαγές στη αγωνιστική φιλοσοφία του Ολυμπιακού, ο οποίος πλέον στηρίζεται σε μεγάλο βαθμό στην άμυνά του, από όπου προσπαθεί να βρει ρυθμό και στην επίθεση.

Η συγκεκριμένη τροποποίηση δείχνει να έχει θετικά αποτελέσματα και στις επιδόσεις του Μπρεντ Πέτγουεϊ, ο οποίος έχει αποκτήσει συγκεκριμένο ρόλο εντός της ομάδας, με τον Σφαιρόπουλο να κατορθώνει να βάλει σε… καλούπι τα τρομερά αθλητικά προσόντα του Αμερικανού άσου!

Ο Πέτγουεϊ κυνηγάει πλέον όλες τις φάσεις στα μετόπισθεν, είναι πιο ενεργός τόσο στην προσωπική άμυνα όσο και στην εναέρια, ενώ συμβάλλει πολύ περισσότερο και στα ριμπάουντ. Η αλλαγή στην αγωνιστική παρουσία του, άλλωστε, αποδεικνύεται περίτρανα πέρα από την εικόνα στο γήπεδο και από τα νούμερά του.

Συγκεκριμένα, στην Ευρωλίγκα έχει μέσο όρο 4.6 ριμπάουντ ανά παιχνίδι, ενώ την περσινή σεζόν σε καμία φάση της διοργάνωσης δεν ξεπέρασε τα 3.8. Μάλιστα, στα 6 παιχνίδια υπό τις οδηγίες του Σφαιρόπουλου μετράει κάτι λιγότερο από 2 κοψίματα ανά ματς, νούμερο που δεν πλησίασε την περσινή σεζόν.

Η σχετική σύγκριση στο ελληνικό πρωτάθλημα είναι ακόμα πιο εντυπωσιακή, καθώς σε 24 παιχνίδια πέρυσι είχε 2.8 ριμπάουντ και 0.3 κοψίματα, ενώ φέτος μετράει 6.1 και 1.9, αντίστοιχα!

Ο Σφαιρόπουλος δείχνει να κερδίζει το “στοίχημα” του Μπρεντ, καθώς καταφέρνει να αξιοποιήσει σε μεγάλο βαθμό τα “πλούσια” προσόντα που διαθέτει ο Αμερικανός φόργουορντ. Έτσι, σε συνδυασμό με την παρουσία του Αγραβάνη καλύπτεται ιδανικά το κενό που έχει αφήσει η απουσία του Πρίντεζη στο “4”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • George Printezis

    Η άλλη πλευρά του “Πρι” (vid)

    Την ευκαιρία να γνωρίσουν καλύτερα τον Γιώργο Πρίντεζη έχουν οι φίλοι του Ολυμπιακού. Ο υπ…
  • Brad Oleson Barcelona Olympiacos

    “Παθιασμένοι”

    Διαφορετικός και παθιασμένος θα εμφανιστεί απόψε (22:00, ΝΕΡΙΤ) κόντρα στη Μπαρτσελόνα ο Ο…
  • navarro dunston

    Ώρα διπλού στη Βαρκελώνη

    Τη δεύτερη ευκαιρία για να “σπάσει” την έδρα της Μπαρτσελόνα θα έχει ο Ολυμπια…
Περισσότερα από Θάνος Πούλος
Περισσότερα σε Ολυμπιακός

Δειτε επισης

Ράιτ: «Ανεπίτρεπτο να κάνουμε τόσα λάθη »

Στα λάθη που έκανε η ομάδα του, αναφέρθηκε Μόουζες Ράις. Ο Αμερικανός ψηλός του Ολυμπιακού…