Κεντρική Basket League ΠΑΟΚ Η “ακτινογραφία” της Βέντσπιλς

Η “ακτινογραφία” της Βέντσπιλς

mpoutskos markopoulos

mpoutskos-markopoulos

Ο ΠΑΟΚ υποδέχεται τη Βέντσπιλς την Τετάρτη (10/12) για την 9η αγωνιστική του Γιούροκαπ σε μια αναμέτρηση όπου η νίκη είναι επιβεβλημένη για να “κλειδώσει” την πρόκριση στην επόμενη φάση και να “καπαρώσει” την τρίτη θέση του έκτου ομίλου.

Ο άμεσος συνεργάτης του Σούλη Μαρκόπουλου, Παντελής Μπούτσκος, μιλώντας στην επίσημη ιστοσελίδα της ΚΑΕ, “σκιαγράφησε” το αγωνιστικό προφίλ των Λετονών και υπογράμμισε πως οι παίκτες πρέπει να καταθέσουν και τη ψυχή τους στο παρκέ.

“Έφτασε η ώρα για το πιο σημαντικό μέχρι τώρα παιχνίδι μας στο Γιούροκαπ και οφείλουμε να αποδείξουμε από το πρώτο δευτερόλεπτο, σε κάθε επαφή, σε κάθε κατοχή, πόσο πολύ θέλουμε τη νίκη. Με πολύ ιδρώτα και κόπο καταφέραμε να φτάσουμε μέχρι εδώ, υπερισχύοντας με ομαδική δουλειά απέναντι σε πολύ ποιοτικούς αντιπάλους και πλέον, καθώς δοκιμάστηκαν και οι σωματικές αλλά και οι πνευματικές αντοχές της ομάδας μας, ξέρουμε πολύ καλά ότι πρέπει να καταθέσουμε την ψυχή μας στο παρκέ για να φτάσουμε στη νίκη” τόνισε αρχικά και συνέχισε:

“Απέναντι μας η Βέντσπιλς για την οποία έχουμε πολύ σεβασμό, αφού είναι μια σκληροτράχηλη ομάδα που δεν ήταν εύκολη αντίπαλος για κανέναν στον όμιλο και θα έρθει να αγωνιστεί παίζοντας το τελευταίο της χαρτί. Ο πολύπειρος πόιντ γκαρντ, Τσάτμαν, είναι ο ιθύνων νους της ομάδας και παίρνει πάνω του μεγάλο κομμάτι όχι μόνο της εκτέλεσης αλλά και της δημιουργίας, καθώς έχει την οξυδέρκεια να κατευθύνει το παιχνίδι μέσα στη ρακέτα, με κύριο εκφραστή τον ιδιαίτερα αθλητικό Γκραντ, αλλά και να δημιουργεί καταστάσεις για τους περιφερειακούς παίκτες, που στην πλειοψηφία τους είναι εξαιρετικοί σουτέρ και χρησιμοποιούν πολύ αποτελεσματικά τα σκριν.

Από την πλευρά μας οφείλουμε να ασκήσουμε ιδιαίτερη πίεση πάνω στην μπάλα και να μη δώσουμε εύκολες αποφάσεις στους χειριστές, αλλά και να θυσιάσουμε τα κορμιά μας καθώς αμυνόμαστε στα σκριν των αντιπάλων ώστε να μην επιτρέψουμε ελεύθερα σουτ. Επίσης πρέπει με ομαδική δουλειά να εξασφαλίσουμε το ριμπάουντ ώστε να μη δώσουμε δεύτερες ευκαιρίες.

Στην επίθεση μας, απέναντι σε μία άμυνα που έχει προτεραιότητα να προστατεύσει το ζωγραφιστό, πρέπει να έχουμε υπομονή ώστε να κυκλοφορήσουμε την μπάλα στην αδύνατη πλευρά με ευλάβεια όπως απαιτεί ο προπονητής μας, για να ανοίξουμε τους χώρους και να πάμε σε συνεργασίες που μας δίνουν πλεονέκτημα είτε κοντά στο καλάθι, είτε στην περιφέρεια”.

Ενώ κατέληξε, σημειώνοντας: “Είμαστε ενθουσιασμένοι που θα παίξουμε αυτό το σπουδαίο παιχνίδι στο σπίτι μας, μπροστά στο κοινό μας, γιατί όλοι μαζί μπορούμε να πετύχουμε περισσότερα και να πάμε ένα βήμα πιο πέρα, κατακτώντας την καταξίωση και τον σεβασμό όλων στον Ευρωπαικό μπασκετικό χάρτη”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • mamba forever

    Mamba Forever

    “ΡΕ ΠΕΘΑΝΕ Ο ΚΟΜΠΙ”… Αυτό είναι το πρώτο μήνυμα που διαβάζω, ανοίγοντας το κινητό με…
  • battle for la

    Double Impact (vid, pics)

    Εάν κάτι έγινε διακριτό μέσα από τη φετινή free agency (πέραν της δραστικής αλλαγής “…
  • panathinaikos verolino1

    Όταν έγινε “πεντάστερος” (vid)

      Σήμερα συμπληρώνονται 10 χρόνια από την προσθήκη ακόμα ενός αστεριού, του πέμπτου, …
Περισσότερα από Νίκος Χροναίος
Περισσότερα σε ΠΑΟΚ

Δειτε επισης

ΠΑΟΚ – Καρδίτσα 85-70

Νίκη για ΠΑΟΚ με “όργια” του Κέβιν Πέτερ Τζούνιορ Ακόμη ένα βήμα για την είσοδ…