Κεντρική Ελλάδα ΠΣΑΚ “Φέτος δεν υπάρχουν αουτσάιντερ”

“Φέτος δεν υπάρχουν αουτσάιντερ”

sarikopoulos

sarikopoulos

Ο Ζήσης Σαρικόπουλος έχει ανεβάσει κατακόρυφα την απόδοση του φέτος, αποτελώντας μέχρι στιγμής έναν από τους διακριθέντες παίκτες της ΑΕΚ. Ο Έλληνας σέντερ ήταν εξαιρετικός στην αναμέτρηση με τον Κολοσσό Ρόδου, μετρώντας 17 πόντους (3/3 βολές, 7/7 δίποντα), 8 ριμπάουντ και 1 ασίστ, οδηγώντας παρέα με τον Καρλ Ίνγκλις την Ένωση στην τέταρτη νίκη της στο πρωτάθλημα.

Ο 24χρονος παίκτης μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα του ΠΣΑΚ (www.psak.gr), για τη νίκη επί του Κολοσσού, τους στόχους της ομάδας του, το παιχνίδι που ακολουθεί με τον Άρη στο Αλεξάνδρειο, ενώ τόνισε πως το μπασκετικό του όνειρο είναι να φορέσει τη φανέλα της Εθνικής Ανδρών.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Ζήση, νικήσατε σχετικά εύκολα τον Κολοσσό. Στο πρώτο ημίχρονο το ματς ήταν ισορροπημένο αλλά στη συνέχεια ανεβάσετε κατά πολύ την απόδοσή σας. Που οφείλεται αυτή η αλλαγή στην εικόνα σας;
“Στο δεύτερο ημίχρονο, βελτιώσαμε καθαρά το αμυντικό κομμάτι και από την άμυνα βρήκαμε ρυθμό στην επίθεση αλλά και αυτοπεποίθηση. Βγάλαμε σημαντικές άμυνες, βάλαμε κάποια σουτ από καλές επιλογές και επίσης, σημαντικό, ήταν το γεγονός, ότι ανεβάσαμε γενικότερα κι άλλο το ρυθμό μας στο δεύτερο ημίχρονο”.

Πλέον είστε μόνοι στην 5η θέση. Είναι το ταβάνι σας ή μπορείτε και ψηλότερα;
“Δεν μπορώ να μιλήσω για ταβάνι. Νομίζω ότι η ομάδα πρέπει να βελτιώνεται. Δουλεύει πολύ καλά, αποκτούμε ομοιογένεια και δεν πρέπει να επαναπαυθούμε. Δεν θέλω να μιλήσω για θέσεις και στόχους. Κοιτάζουμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και νομίζω ότι η ομάδα μπορεί να βελτιωθεί κι άλλο”.

Τώρα ακολουθεί το παιχνίδι με τον Αρη στη Θεσσαλονίκη. Τι πιθανότητες δίνεις στην ομάδα σου να πάρει το διπλό;
“Δίνω όποιες πιθανότητες, δίνω σε οποιοδήποτε παιχνίδι εντός ή εκτός έδρας. Στην εφετινή λίγκα, με εξαίρεση Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό, δεν υπάρχουν αουτσάιντερ. Όλοι μπορούν να κάνουν τη ζημιά σε όλους. Πρέπει να προσεγγίσουμε σωστά το παιχνίδι, να έχουμε συγκέντρωση, διάρκεια και αμυντικό προσανατολισμό”.

Προέρχεσαι από τις ακαδημίες του Ολυμπιακού. Μεγάλο σου όνειρο είναι να επιστρέψεις στον Ολυμπιακό ή να φορέσεις τη φανέλλα της εθνικής ανδρών;
“Ξεκάθαρα είναι να φορέσω τη φανέλλα της εθνικής ανδρών. Δεν συγκρίνεται αυτό με τίποτα. Έχω ζήσει απίστευτες στιγμές με τις μικρές εθνικές και είναι εκπληκτικό το συναίσθημα. Φυσικά και είναι σημαντικό να έχεις προτάσεις από ομάδες επιπέδου του Ολυμπιακού αλλά νομίζω ότι αποτελεί τιμή για κάθε αθλητή, να φοράει τη φανέλλα της εθνικής. Θα ήθελα να έχω την τιμή να με καλέσουν”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιάννης Αρμάος
Περισσότερα σε ΠΣΑΚ

Δειτε επισης

ΠΣΑΚΚ: Νέος πρόεδρος ο Χρυσικόπουλος

Ο Λίνος Χρυσικόπουλος είναι ο νέος πρόεδρος του ΠΣΑΚΚ. Οι εκλογές που έγιναν χθες στον ΠΣΑ…