Κεντρική Ασίστ Basketbase Επτά χρόνια μετά

Επτά χρόνια μετά

aek rethimno 2007

aek-rethimno-2007

Πέρασαν επτά χρόνια από το πρώτο και μοναδικό παιχνίδι μεταξύ της ΑΕΚ και του Ρεθύμνου Aegean με γηπεδούχο την “Ενωση” στην Basket League ΣΚΡΑΤΣ. Ηταν 1η Δεκεμβρίου 2007 όταν με τον Βαγγέλη Αγγέλου στον πάγκο της επιβλήθηκε των Κρητικών στην “παράταση” με 83-74 (69-69 η κανονική διάρκεια).

Καθοριστική ήταν η παρουσία του Χρήστου Ταπούτου που σημείωσε 10 από τους 22 πόντους του στο επιπλέον πεντάλεπτο, ενώ 21 είχε ο Κζελ Ουέσον και 17 με 12 ριμπάουντ ο Αμάρα Σι. Για το Ρέθυμνο Aegean που είχε πια στον πάγκο του τον Αργύρη Πεδουλάκη που είχε αντικαταστήσει τον Στέργιο Κουφό δύο εβδομάδες πριν, ο Γιάννης Γκαγκαλούδης είχε 19 πόντους και επτά ασίστ ενώ 16 είχε ο Μιλένκο Τόπιτς.

Η ΑΕΚ είχε βρεθεί μπροστά ακόμη και με 12 πόντους λίγο πριν το τέλος της τρίτης περιόδου (50-38) και στις αρχές της τέταρτης (59-47) όμως οι φιλοξενούμενοι επέστρεψαν στο παιχνίδι για να το χάσουν στην παράταση. Οι δύο ομάδες αναμετρήθηκαν και στις 28 Σεπτεμβρίου για το κύπελλο Ελλάδας με την “ένωση” να επικρατεί με 81-78 (Σάκοτα 17, Κάιλς 16, Σαρικόπουλος 14 – Κάουνσιλ 23, Φαγιέ 14).

ΜΙΚΡΑ ΠΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ

ΑΕΚ: Με 16 πόντους ο Γιάννης Αθηναίου θα φτάσει τους 700 στην καριέρα του στην Basket League ΣΚΡΑΤΣ ενώ απέχει 10 ριμπάουντ από τα 200. Ο Νώντας Παπαντωνίου απέχει τρία κλεψίματα από τα 100 στην κατηγορία ενώ 14 πόντους χρειάζεται ο Γιώργος Τσιάκος για να συμπληρώσει τους 1.200.

ΡΕΘΥΜΝΟ AEGEAN: Οχτώ ριμπάουντ χρειάζεται ο Τρέβις Σίμπσον για να “πιάσει” τα 100 στο ελληνικό πρωτάθλημα. Με πέντε ασίστ ο Φάνης Κουμπούρας θα βρεθεί στην 2η θέση της σχετικής λίστας στην πενταετή ιστορία της ομάδας στην Basket League ΣΚΡΑΤΣ. Εχει 86 έναντι 90 του Ζακ Ράιτ.

Πηγή: esake.gr

  • ΑΕΚ

    Χωρίς κόσμο… ξανά η ΑΕΚ

    Τιμωρία για την ΑΕΚ, χωρίς κόσμο με το Λαύριο. Η ΑΕΚ θα αγωνιστεί με το Λαύριο στον τρίτο …
  • McRae Μαρούσι - ΑΕΚ

    Μαρούσι – ΑΕΚ 82-90

    Πέρασε από το Μαρούσι και… πετάει στην εξάδα η ΑΕΚ Η ΑΕΚ ήταν ανώτερη σε όλη τη διάρ…
  • ΑΕΚ γήπεδο

    ΑΕΚ: Στα έξι ανέβηκαν τα ban

    Ένα ακόμη ban πρόσθεσε η ΑΕΚ. Επέστρεψε στους εφιάλτες της η ΑΕΚ. Όπως ενημέρωσε η FIBA, α…
Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Πετρίδης
Περισσότερα σε Basketbase

Δειτε επισης

Η ΔΕΗ δίνει πάσα στις γειτονιές της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης (pics)

ΔΕΗ 3×3 PΟWER TO THE HOOD by Eurohoops Οι γειτονιές της Αθήνας και τη Θεσσαλονίκης πα…