Κεντρική Ασίστ Basketbase Μπορεί και να σκοράρει

Μπορεί και να σκοράρει

MANTZARIS1

MANTZARIS1

petridis-giorgosΗ αλήθεια είναι πως στα χρόνια που αγωνίζεται στον Ολυμπιακό, αλλά και στην Εθνική, ο Βαγγέλης Μάντζαρης έχει δημιουργήσει την εικόνα του αμυντικού “εξολοθρευτή” και του παίκτη που κάνει όσο το δυνατόν λιγότερα λάθη στην οργάνωση του παιχνιδιού.

Λίγες μέρες μετά το ρεκόρ καριέρας στην Ευρωλίγκα (15 πόντοι με την Γαλατασαράι) υπενθύμισε πως δεν έχει κανένα πρόβλημα να σκοράρει, όταν αυτό απαιτείται. Το έκανε και στο ματς της Δράμας, με τους 17 πόντους του, που δεν είναι απλά ατομικό ρεκόρ για φέτος (είχε από 10 στα ματς με Τρίκαλα και ΠΑΟΚ), αλλά και ρεκόρ για τον ίδιο με τη φανέλα του Ολυμπιακού, καθώς η προηγούμενη κορυφαία επίδοσή του ήταν αυτή της περασμένης σεζόν, όταν στο εκτός έδρας ματς με τον Απόλλωνα (67-76 στις 3 Μαρτίου) σημείωσε 14.

Ο Οθέλο Χάντερ μάζεψε 11 αμυντικά ριμπάουντ, ισοφαρίζοντας την κορυφαία επίδοση τού φετινού πρωταθλήματος, αφού τόσα είχαν ο Σλαφτσάκης στην 1η, ο Κακιούζης στην 4η, ο Φαγιέ στην 6η αγωνιστική και ο Βεζένκοφ το Σάββατο.

Ο Αμερικανός είχε συνολικά 12 ριμπάουντ και -πέραν του ότι βελτίωσε την κορυφαία επίδοσή του στο πρωτάθλημα (είχε οκτώ στο ματς της Κηφισιάς)- έγινε ο πρώτος για τον Ολυμπιακό στη σεζόν (πάντα ως προς την Basket League) με διψήφιο αριθμόσκουπιδιών” (Πέτγουεϊ και Σλούκας έχουν από εννιά σε ένα παιχνίδι).

“Στρόγγυλοι” Σπανούλης – Σλούκας

Στο παιχνίδι της Δράμας ο Βασίλης Σπανούλης έκανε ένα κλέψιμο, που ήταν αρκετό για να φτάσει τα 100 με την “ερυθρόλευκη” φανέλα στο πρωτάθλημα. Ακόμη ο Κώστας Σλούκας με τις πέντε ασίστ που μοίρασε ξεπέρασε τις 300 με τον Ολυμπιακό στην Basket League.

Όσο για τον Μπρεντ Πέτγουεϊ, κόβοντας τρία σουτ παικτών του ΚΑΟΔ, μπήκε στην 20άδα των κορυφαίων μπλοκέρ στην ιστορία του πρωταθλήματος, ως προς τα χρόνια που το διοργανώνει ο ΕΣΑΚΕ. Ο Αμερικανός έφτασε τις 145 τάπες και ξεπέρασε τον Ντίνο Ράτζα (143).

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Πετρίδης
Περισσότερα σε Basketbase

Δειτε επισης

Η ΔΕΗ δίνει πάσα στις γειτονιές της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης (pics)

ΔΕΗ 3×3 PΟWER TO THE HOOD by Eurohoops Οι γειτονιές της Αθήνας και τη Θεσσαλονίκης πα…