Κεντρική Basket League Άρης “Αυτοπεποίθηση μέσω της άμυνας”

“Αυτοπεποίθηση μέσω της άμυνας”

priftis aris pagkos

priftis-aris-pagkos

Ο Άρης αγνοεί τη “χαρά” της νίκης εδώ και τρεις αγωνιστικές και υποδεχόμενος την ΑΕΚ θέλει να επανέλθει στα θετικά αποτελέσματα πάση θυσία. Με την παρουσία του κόσμου στο πλευρό ύστερα από πολύ καιρό, οι “κιτρινόμαυροι” ευελπιστούν πως θα είναι αυτοί που θα πανηγυρίσουν στο τέλος. Ο Δημήτρης Πρίφτης υπογράμμισε την επιτακτική ανάγκη του θετικού αποτελέσματος και στάθηκε στη σημασία της αμυντικής προσήλωσης:

“Προερχόμαστε από ένα σερί κακών εμφανίσεων. Θέλουμε πολύ όλοι μας να επιστρέψουμε στις καλές εμφανίσεις, ενώ είναι πολύ σημαντικό για μας ότι μετά από καιρό θα έχουμε στο πλευρό μας την παρουσία του κόσμου. Είναι απαραίτητο να βρούμε αυτοπεποίθηση μέσα από σκληρή άμυνα και να δείξουμε υψηλή συγκέντρωση σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού”.

Αναφορικά με τα πλεονεκτήματα της ΑΕΚ και τα στοιχεία που θα βασιστεί η ομάδα του, σημείωσε:  “Έχουμε απέναντί μας έναν αντίπαλο που μετά από πολλές αλλαγές σε ρόστερ και προπονητικό επιτελείο, έχει διαφοροποιήσει το αγωνιστικό του προφίλ, σε σχέση με το ξεκίνημα της σεζόν. Πρέπει να ελέγξουμε το ρυθμό του αγώνα και να περιορίσουμε τους σκόρερ της ΑΕΚ“.

Ο Άντριου Νέιμικ, από πλευράς παικτών, δήλωσε: “Είναι μεγάλο ματς για μας. Μετά από ένα σερί κακών εμφανίσεων και ηττών, θέλουμε όσο τίποτα να επανέλθουμε στις νίκες. Προετοιμαστήκαμε πολύ καλά γι’ αυτό το ματς και ανυπομονούμε να αντιμετωπίσουμε την ΑΕΚ. Θα είναι ένας “πόλεμος”.

Πιστεύω ότι πρέπει να είμαστε αποτελεσματικοί στην επίθεση κι αυτό θα έρθει μέσα από την καλή αμυντική λειτουργία. Πρέπει να αποφύγουμε τα φάουλ και ειδικά εγώ, αφού σε αρκετά ματς φορτώθηκα από νωρίς. Η ΑΕΚ έχει ταλαντούχους, επιθετικά, παίκτες. Είναι διαφορετική ομάδα σε σχέση με αυτήν που αντιμετωπίσαμε στο ματς Κυπέλλου, αφού έχει κάνει σημαντικές προσθήκες στο ρόστερ. Έχει καλούς γκαρντ και δυνατούς ψηλούς.

Η άμυνα είναι πολύ σημαντικό κομμάτι για μας, όπως και το να είμαστε αποτελεσματικοί στο σετ παιχνίδι, στο μισό γήπεδο και να εκτελέσουμε κατά γράμμα τις εντολές των προπονητών μας”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • mamba forever

    Mamba Forever

    “ΡΕ ΠΕΘΑΝΕ Ο ΚΟΜΠΙ”… Αυτό είναι το πρώτο μήνυμα που διαβάζω, ανοίγοντας το κινητό με…
  • battle for la

    Double Impact (vid, pics)

    Εάν κάτι έγινε διακριτό μέσα από τη φετινή free agency (πέραν της δραστικής αλλαγής “…
  • panathinaikos verolino1

    Όταν έγινε “πεντάστερος” (vid)

      Σήμερα συμπληρώνονται 10 χρόνια από την προσθήκη ακόμα ενός αστεριού, του πέμπτου, …
Περισσότερα από Νίκος Χροναίος
Περισσότερα σε Άρης

Δειτε επισης

Καστρίτης: «Στόχος μας να παίξουμε ως Άρης»

Το σύνθημα για τη συνέχεια του Άρη έδωσε ο Γιάννης Καστρίτης. Ο Άρης έκλεισε με νίκη την κ…