Κεντρική Ασίστ Basketbase “3D”, αλλά και “σιδερένιος”

“3D”, αλλά και “σιδερένιος”

diamantidis portaito

diamantidis-portaito

petridis-giorgosΜπορεί η απουσία ενός παίκτη από ένα παιχνίδι να γίνεται τόσο έντονα φανερή; Όταν πρόκειται για τον Δημήτρη Διαμαντίδη και τον Παναθηναϊκό, μπορεί. Δεν είναι μόνο τα τεχνικά και ηγετικά χαρακτηριστικά του αρχηγού των “πράσινων“, που λείπουν ακόμη κι όταν αυτός πηγαίνει για μερικές “ανάσες” στον πάγκο τους. Ακόμη και η φυσική -και μόνο- παρουσία του στο παρκέ είναι απαραίτητη, 11 χρόνια τώρα για τον Παναθηναϊκό. Η απουσία του, δε, από αυτό συνολικά σε έναν ολόκληρο αγώνα είναι τρομερά σπάνιο γεγονός.

Εκτός από “3D“, λόγω του ονόματος με τα τρίαd“, αλλά και του… τρισδιάστατου παιχνιδιού του, ο Διαμαντίδης είναι και “σιδερένιος“. Κάτι σαν τον Έι Σι Γκριν, αποκαλούμενο και “iron man” του ΝΒΑ, ο οποίος κατέχει το ρεκόρ των περισσότερων συνεχόμενων παρουσιών με 1.192 σερί παιχνίδια.

Ο Διαμαντίδης δεν θα μπορούσε να φτάσει σε αυτά τα επίπεδα, καθώς αυτό θα ήταν αδύνατο. Στα επίπεδα, όμως, του ευρωπαϊκού και του ελληνικού μπάσκετ ειδικότερα, ο Καστοριανός είναι “σιδερένιος“. Γι’ αυτό και η απουσία του από το παρκέ το απόγευμα της Τρίτης στο παιχνίδι με τον Άρη, λόγω ενός προβλήματος στη γάμπα, έγινε ακόμη πιο αισθητή.

Αρκεί να σημειώσουμε πως στις 11 σεζόν που φοράει τα πράσινα, σε σύνολο 604 αγώνων που έδωσε η ομάδα του στο πρωτάθλημα και στην Ευρωλίγκα (δεν υπολογίζονται αυτά του κυπέλλου), ο Διαμαντίδης έλειψε μόνο από τα 29! Είκοσι ένα (21) για το πρωτάθλημα -με αυτό της Τρίτης– και οκτώ για την Ευρωλίγκα.

Ειδικά στην πρώτη τριετία του στο ΟΑΚΑ, ο διεθνής γκαρντ δεν έχασε ούτε παιχνίδι στις δύο διοργανώσεις, μετρώντας 179/179!

Αναλυτικά οι παρουσίες του σε αντιστοιχία με τα παιχνίδια του Παναθηναϊκού σε κάθε διοργάνωση ανά σεζόν:

plaisio83

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Πετρίδης
Περισσότερα σε Basketbase

Δειτε επισης

Η ΔΕΗ δίνει πάσα στις γειτονιές της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης (pics)

ΔΕΗ 3×3 PΟWER TO THE HOOD by Eurohoops Οι γειτονιές της Αθήνας και τη Θεσσαλονίκης πα…