Κεντρική Ελλάδα Εθνικές Ζήσης, ο πιστός “στρατιώτης”

Ζήσης, ο πιστός “στρατιώτης”

zisis croatia pagkosmio

zisis-croatia-pagkosmio

Η Ούνικς Καζάν έχει ξεκινήσει την αντεπίθεση της στην Ευρωλίγκα και μετά την τελευταία νίκη της επί της Ρεάλ Μαδρίτης (85-75) ατενίζει με μεγαλύτερη αισιοδοξία το μέλλον της στη διοργάνωση. Ο Νίκος Ζήσης αποτελεί τον ιθύνων νου της ομάδας του Εβγκένι Πασούτιν μοιράζοντας 7 ασίστ και βρίσκεται τις περισσότερες φορές μεταξύ των διακριθέντων.

Εν μέσω διαρκών αγώνων σε Ρωσία και Ευρώπη, ο έμπειρος γκαρντ δεν ξεχνά ποτέ την Εθνική Ομάδα, στην οποία η παρουσία του αποτελεί τιμή, όπως δήλωσε και ο ίδιος σε συνέντευξη που παραχώρησε στην επίσημη ιστοσελίδα της FIBA Europe.

Φέτος ετοιμάζεται να συμμετάσχει σε 12ο συνεχόμενο μεγάλο τουρνουά με την Εθνική Ομάδα, στο επερχόμενο Ευρωμπάσκετ, αλλά όπως τόνισε: “Δεν με απασχολούν τα νούμερα. Το μόνο που με νοιάζει και με χαροποιεί είναι το γεγονός πως αγωνίζομαι με την Εθνική Ομάδα, την οποία θα συνεχίσω να “υπηρετώ” όσο είμαι υγιής και με “βαστάνε” τα πόδια μου”.

Η μεγάλη σεζόν με την Ούνικς και τα συνεχή μεγάλα ταξίδια επιβαρύνουν τους παίκτες αλλά το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα δεν το βάζει κάτω από την κούραση. “Είμαι τρομερά υπερήφανος όταν εκπροσωπώ τη χώρα μου. Μπορεί να είχαμε απογοητεύσεις τα τελευταία χρόνια αλλά θέλω να παίξω στο Ευρωμπάσκετ, αρκεί να έχω την υγεία μου γιατί έχουμε μπροστά μας μια μακριά σεζόν”.

Καθοριστικός παράγοντας για την επιστροφή στις επιτυχίες, είναι η επιστροφή του στενού του φίλου της Εθνικής, Βασίλη Σπανούλη καθώς, όπως υπογράμμισε, “είναι ο ηγέτης αυτής της ομάδας” ενώ στάθηκε και στους τραυματισμούς σημαντικών παικτών που στέρησαν από την ομάδα σημαντικά “γρανάζια” (όπως ο Παπανικολάου και ο Μαυροκεφαλίδης).

Κάνοντας μια αναδρομή στο πρόσφατο Παγκόσμιο Κύπελλο είπε: “Κάναμε έναν φανταστικό πρώτο γύρο αλλά δυστυχώς στα κρίσιμα δεν φανήκαμε αντάξιοι των περιστάσεων, οι Σέρβοι έβαζαν τα πάντα και μοιραία αποκλειστήκαμε“.

Εν συνεχεία αναφέρθηκε στο κεφαλαίο Φώτης Κατσικάρης και σημείωσε ότι σημαντικότερο όλων για την επιστροφή της “γαλανόλευκης” στις επιτυχίες, είναι η διατήρηση του ίδιο προπονητή για πολλά χρόνια.

“Αυτό που είναι μείζονος σημασίας για την Εθνική, και έχω συνειδητοποιήσει μέσα από την εμπειρία μου, είναι η διάρκεια. Πρέπει να σταματήσει η αλλαγή προπονητή κάθε καλοκαίρι” υποστήριξε και εξήγησε ότι “Κάθε παίκτης αγωνίζεται για 10 μήνες υπό τις οδηγίες συγκεκριμένου προπονητή με συγκεκριμένη φιλοσοφία. Κάθε καλοκαίρι που μαζευόμαστε για την Εθνική ομάδα, πρέπει να ξεκινήσουμε από την αρχή και να αφομοιώσουμε τη νέα φιλοσοφία. Είναι πραγματικά πολύ δύσκολο” ενώ κατέληξε “αν και φέτος υπάρξει αλλαγή στην άκρη του πάγκου, θα αποτελέσει ένα τεράστιο βήμα προς τα πίσω“.

Επιπλέον, αναφορικά με την κλήρωση στο Ευρωμπάσκετ ξεκαθάρισε πως “Δεν έχω προτίμηση ως προς τους αντιπάλους. Έχουμε δει τόσα πράγματα να συμβαίνουν όλα αυτά τα χρόνια και πλέον πιστεύω ακράδαντα ότι ο πρώτος γύρος δεν έχει καμία σημασία. Αυτό που μετράει είναι τα νοκ άουτ παιχνίδια. Το πιο τρανταχτό παράδειγμα ήταν αυτό που πάθαμε εμείς στο Παγκόσμιο“.

Τέλος, αναφέρθηκε σε δύο πρώην προπονητές του που πλέον γράφουν τη δική τους ιστορία στο ΝΒΑ. Ο λόγος για τους Έτορε Μεσίνα και Ντέιβιτ Μπλατ.

“Έβλεπα ΝΒΑ και σκεφτόμουν, βλέποντας τον Μεσίνα και τον Μπλατ, ότι αμφότεροι υπήρξαν προπονητές μου, σε ΤΣΣΚΑ Μόσχας και Μπενετόν Τρεβίζο, αντίστοιχα. Ο ένας κοουτσάρισε, έστω για ένα παιχνίδι, τους εν ενεργεία πρωταθλητές του ΝΒΑ και ο άλλος προπονεί τον ΛεΜπρόν Τζέιμς”.

“Είναι ενδιαφέρον το πώς εξελίσσονται τα πράγματα κάποιες φορές και το που μπορεί να σε φέρει αυτό το “ταξίδι” που εμείς αποκαλούμε σπορ” κατέληξε ο Νίκος Ζήσης.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • mamba forever

    Mamba Forever

    “ΡΕ ΠΕΘΑΝΕ Ο ΚΟΜΠΙ”… Αυτό είναι το πρώτο μήνυμα που διαβάζω, ανοίγοντας το κινητό με…
  • battle for la

    Double Impact (vid, pics)

    Εάν κάτι έγινε διακριτό μέσα από τη φετινή free agency (πέραν της δραστικής αλλαγής “…
  • panathinaikos verolino1

    Όταν έγινε “πεντάστερος” (vid)

      Σήμερα συμπληρώνονται 10 χρόνια από την προσθήκη ακόμα ενός αστεριού, του πέμπτου, …
Περισσότερα από Νίκος Χροναίος
Περισσότερα σε Εθνικές

Δειτε επισης

Προολυμπιακό Τουρνουά : Συνεχίζεται η διάθεση εισιτηρίων!

Συνεχίζεται η προπώληση των εισιτηρίων για το Προολυμπιακό Τουρνουά. Οι μέρες για το Προολ…