Κεντρική Ασίστ Basketbase Ζήλεψε τον Λούκι Λουκ

Ζήλεψε τον Λούκι Λουκ

hankok vezenkov panionios aris

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ - ΑΡΗΣ

petridis-giorgosΈχει το όνομα (Λουκ) και τουλάχιστον χθες κόντρα στον Άρη, έδειξε ότι έχει και τη… χάρη τού διάσημου καουμπόι των παιδικών μας χρόνων, αφού… πυροβολούσε πιο γρήγορα από τη σκιά του. Ο Λουκ Χάνκοκ ήταν ο MVP του αγώνα της Νέας Σμύρνης. Ειδικά στο πρώτο ημίχρονο κατέστρεψε κάθε αμυντικό πλάνο του Δημήτρη Πρίφτη. Σημείωσε 24 πόντους, σχεδόν όσους είχε αθροιστικά στις τρεις προηγούμενες εμφανίσεις του (28).

Από τους παίκτες “κλειδιά” της “κυανέρυθρης” νίκης ήταν, όμως, ο Νίκο Στρναντ με τους 12 πόντους του σε 17′, που είναι υπερδιπλάσια επίδοση από την προηγούμενη καλύτερή του με τον Πανιώνιο (είχε πέντε στο ματς με το Ρέθυμνο).

Στο χθεσινό παιχνίδι εξάλλου, ο Τόνι Γουντς έφτασε στα 100 εύστοχα δίποντα στο ελληνικό πρωτάθλημα (100/178) και ο Ουίλιαμ Κόλεμαν ξεπέρασε τις 100 εύστοχες βολές (103/160).

Ο Πανιώνιος έφτασε, πάντως, στην επικράτηση παρά τον πολύ μικρό αριθμό ανανεωμένων επιθέσεων. Είχε μόλις τρία επιθετικά ριμπάουντ, που αποτελούν ισοφάριση της χειρότερης φετινής επίδοσης. Τόσα είχε ο Άρης στο ματς της 3ης αγωνιστικής με αντίπαλο τον Απόλλωνα.

200άρης ο Βεζένκοφ

Ο Αλέξανδρος Βεζένκοφ ασφαλώς και δεν έπιασε τα επίπεδα απόδοσης προηγούμενων αγώνων, όμως -ακόμη κι έτσι- ήταν ο κορυφαίος του Άρη. Σε στατιστικό επίπεδο ισοφάρισε το ρεκόρ καριέρας του, με τα 13 ριμπάουντ που μάζεψε. Τόσα είχε και στο παιχνίδι με τον Κόροιβο πριν δύο εβδομάδες.

Ο 19χρονος φόργουορντ μάζεψε 11 από αυτά τα 13 ριμπάουντ στην άμυνα, ισοφαρίζοντας την κορυφαία επίδοση τού φετινού πρωταθλήματος, καθώς τόσα είχε ο Σλαφτσάκης στην 1η, ο Κακιούζης στην 4η και ο Φαγιέ στην 6η αγωνιστική. Μάλιστα, με αυτά τα 11 αμυντικά ριμπάουντ, έφτασε τα 200 στην Basket League.

Ο Μοχάμεντ Πάσαλιτς δεν ξέφυγε από τη συνολική μετριότητα του Άρη, ωστόσο οι έξι ασίστ είναι η καλύτερη φετινή επίδοσή του (είχε από τέσσερις στα παιχνίδια με Πανελευσινιακό και Κηφισιά).

Ενδεικτικό της έλλειψης πάθους, ή συμπτωματικό γεγονός, ένα στοιχείο της ομαδικής στατιστικής του Άρη βγάζει μάτι. Αυτή κατέγραψε μόνο ένα κλέψιμο (το έκανε ο Νέιμικ) και βέβαια είναι η χειρότερη επίδοση του φετινού πρωταθλήματος (από δύο είχαν το Ρέθυμνο στην 1η, ο ΠΑΟΚ στην 4η, ο Πανελευσινιακός και ο Κολοσσός στην 7η αγωνιστική).

Πιο συνηθισμένο φαινόμενο είναι η αρνητική επίδοση κοψιμάτων, μια και οι παίκτες του Άρη δεν έκοψαν ούτε ένα αντίπαλο σουτ, κάτι που ωστόσο έγινε άλλες οκτώ φορές στο φετινό πρωτάθλημα.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Πετρίδης
Περισσότερα σε Basketbase

Δειτε επισης

Η ΔΕΗ δίνει πάσα στις γειτονιές της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης (pics)

ΔΕΗ 3×3 PΟWER TO THE HOOD by Eurohoops Οι γειτονιές της Αθήνας και τη Θεσσαλονίκης πα…