Κεντρική Ασίστ Basketbase Στη σκιά των θρύλων

Στη σκιά των θρύλων

Aris Panionios imitelikos

Aris-Panionios-imitelikos

petridis-giorgosΤα παιχνίδια Πανιωνίου – Άρη, οι οποίοι “συγκρούονται” αύριο στο πλαίσιο της 8ης αγωνιστικής της Basket League, έχουν γράψει ένα μεγάλο κομμάτι της ιστορίας τού ελληνικού μπάσκετ, ειδικά στα τέλη της δεκαετίας του ’80 και στις αρχές αυτής του ’90. Τότε ήταν ένα από τα κλασικά ζευγάρια, που κρατούσαν κάθε Σάββατο απόγευμα όλη τη χώρα μπροστά στον τηλεοπτικό δέκτη.

Πώς να χάσεις μια αναμέτρηση στην οποία από την μια πλευρά ήταν ο Φάνης, ο Γάσπαρης, ο Μπένατσεκ ή ο Χάντσον και από την άλλη ο Γκάλης, ο Γιαννάκης και ο Σούμποτιτς;

Αυτοί και άλλοι πολλοί πρωταγωνίστησαν στις 69 μεταξύ των δύο ομάδων συναντήσεις, στην ιστορία της Α1. Από το 1986, λοιπόν, σε 69 ματς ο Άρης σημείωσε 38 νίκες έναντι 31 του Πανιωνίου. Στα παιχνίδια της Νέας Σμύρνης, όμως, κυριαρχούν οι “κυανέρυθροι” με 23 νίκες έναντι 11 του αντιπάλου τους.

Αναλυτικά η αποτύπωση των αγώνων αυτών σε αριθμούς:

plaisio77

Στα πρώτα χρόνια της Α1 ο Άρης μέτρησε πέντε νίκες στην έδρα του αντιπάλου του, μέχρι τη σεζόν 1990-’91, όταν ο Πανιώνιος επικράτησε με 89-84 στην πρεμιέρα του 2ου γύρου της κανονικής περιόδου.
Τα παιχνίδια στα οποία γηπεδούχος ήταν ο Πανιώνιος:

plaisio78

Ατελείωτη λίστα “διπλών” πρακτόρων

Ο Δημήτρης Βεργίνης και ο Βασίλης Σύμτσακ έγιναν φέτος ο 33ος και ο 34ος παίκτης, αντίστοιχα, στην ιστορία της Α1, που φόρεσε τόσο τη φανέλα του Πανιωνίου, όσο και αυτήν του Άρη.

Στη λίστα αυτών που πέρασαν και από τις δύο ομάδες καταγράφονται οι: Γιώργος Γάσπαρης, Γιώργος Δοξάκης, Παναγιώτης Γιαννάκης, Εντι Στόουκς, Γιώργος Καλαϊτζής, Ζάρκο Πάσπαλι, Γκερτ Χάμινγκ, Λάζαρος Αγαδάκος, Σάσα Μάρκοβιτς, Φράνκι Κινγκ, Αντώνης Ασημακόπουλος, Τζανής Σταυρακόπουλος, Γιάννης Σιούτης, Τόμπι Μπέιλι, Γιάννης Γιαννούλης, Γιώργος Σιγάλας, Αλεξάντρ Κουλ, Σάββας Ηλιάδης, Χρήστος Ταπούτος, Ααρον Μάιλς, Μίρο Ραϊτσεβιτς, Δήμος Ντικούδης, Δημήτρης Χαριτόπουλος, Γιάννης Αθηναίου, Ντέγιαν Μπορόβνιακ, Γιώργος Τσιάρας, Νίκος Μπάρλος, Ζήσης Σαρικόπουλος, Γιώργος Μπόγρης, Βασίλης Σίμτσακ, Γάιος Σκορδίλης, Αλέξης Κυρίτσης και Δημήτρης Βεργίνης.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Πετρίδης
Περισσότερα σε Basketbase

Δειτε επισης

Η ΔΕΗ δίνει πάσα στις γειτονιές της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης (pics)

ΔΕΗ 3×3 PΟWER TO THE HOOD by Eurohoops Οι γειτονιές της Αθήνας και τη Θεσσαλονίκης πα…