Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα Παναθηναϊκός – Μπάγερν 87-72

Παναθηναϊκός – Μπάγερν 87-72

diamantidis pao

diamantidis-pao

Στους 16 και επίσημα…
Παίζοντας κατά διαστήματα αρκετά καλό μπάσκετ, ο Παναθηναϊκός υπερασπίστηκε για ακόμα μία φορά αποτελεσματικά την έδρα του και επικράτησε της Μπάγερν Μονάχου με 87-72 στο πλαίσιο της 7ης αγωνιστικής της Ευρωλίγκα. Η ομάδα του Ντούσκο Ιβάνοβιτς, παρότι αγωνίστηκε δίχως τον Εστεμπάν Μπατίστα, είχε τον έλεγχο του παιχνιδιού από την αρχή μέχρι το τέλος και έκανε το 4/4 στο ΟΑΚΑ, εξασφαλίζοντας και μαθηματικά την πρόκριση της στην επόμενη φάση.

Το παιχνίδι ήταν ντέρμπι στο ξεκίνημα, με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν πόντο-πόντο και να αδυνατούν να χτίσουν σημαντικές διαφορές. Ο Παναθηναϊκός ανέβασε στροφές σε άμυνα και επίθεση μετά το 5ο λεπτό και με πρωταγωνιστές τους Δημήτρη Διαμαντίδη και Λουκά Μαυροκεφαλίδη, έκλεισε το πρώτο δεκάλεπτο όντας μπροστά στο σκορ με 18-12.

Ωστόσο η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη για το “τριφύλλι”. Σλότερ, Μαυροκεφαλίδης και Διαμαντίδης κάθισαν στον πάγκο και η είκονα της ομάδας του Ντούσκο Ιβάνοβιτς άλλαξε άρδην. Οι γηπεδούχοι αδυνατούσαν να κυκλοφορήσουν σωστά τη μπάλα, με αποτέλεσμα η Μπάγερν να πλησιάζει σιγά σιγά και να φέρει μάλιστα το παιχνίδι στα ίσια (31-31) στο 18’. Το θετικό για τον Παναθηναϊκό ήταν πως οι Γερμανοί ήταν εξαιρετικά άστοχοι από την γραμμή του τριπόντου (12%), ενώ παράλληλα δεν περνούσαν τη μπάλα στο ζωγραφιστό, όπου ο Παναθηναϊκός είχε ένα μειονέκτημα εξαιτίας της απουσίας του Εστεμπάν Μπατίστα.

Ο Ντούσκο Ιβάνοβιτς πέρασε εσπευσμένα τους Διαμαντίδη, Σλότερ και Μαυροκεφαλίδη στο παρκέ και αμέσως ο Παναθηναϊκός άλλαξε πρόσωπο. Με ένα σερί 8-0 προηγήθηκε με 39-31, με το ημίχρονο να τον βρίσκει μπροστά στο σκορ με διψήφια διαφορά (44-33) έπειτα από τρίποντο του Σλότερ.

Στην επανάληψη, ο Παναθηναϊκός μπήκε, όπως πράττει πάντα στα εντός έδρας παιχνίδια του φέτος, αποφασισμένος να καθαρίσει την υπόθεση νίκη. Πέντε εύστοχες ελεύθερες βολές από τους Βλάντο Γιάνκοβιτς και Αντώνη Φώτση έστειλαν τη διαφορά στο +16 (49-33).

Η άμυνα των παικτών του Ιβάνοβιτς ήταν εξαιρετική σε αυτό το σημείο και με τον Μαυροκεφαλίδη να τραβάει το κουπί στην επίθεση, η διαφορά γρήγορα εκτινάχθηκε στο +22 (59-37 στο 25’). Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να επιστρέψουν στο παιχνίδι και κατάφεραν να μείωσαν στους 14 πόντους (65-51) στο τέλος του τρίτου δεκαλέπτου.

Στο τέταρτο δεκάλεπτο οι βασικοί των γηπεδούχων κάθισαν στον πάγκο, με τη Μπάγερν Μονάχου να το εκμεταλλεύεται πλήρως και να μειώνει στους 9 (70-61 στο 35’). Ωστόσο ο Παναθηναϊκός αντέδρασε ψύχραιμα, “έσφιξε” την άμυνα του και με τρίποντα των Διαμαντίδη και Φώτση, προηγήθηκε με 18 πόντους (83-65 στο 38’), καθαρίζοντας οριστικά το παιχνίδι.

Τα δεκάλεπτα: 18-12, 44-33, 65-51, 87-72.
ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ (Ιβάνοβιτς): Σλότερ 17 (3), Μποχωρίδης 2, Γιάνκοβιτς 13 (1), Φώτσης 14 (3), Παππάς 10 (2), Μαυροκεφαλίδης 16, Διαμαντίδης 7 (1), Γκιστ 2, Μπλουμς, Ράιτ 6.
ΜΠΑΓΕΡΝ ΜΟΝΑΧΟΥ (Πέσιτς): ΜακΚάλεμπ 15 (1), Σαφάρτζικ 5, Μίσιτς 7 (1), Στάιγκερ, Μπένζινγκ 14 (2), Ντζέντοβιτς, Στίματς 5, Ζίπσερ 2, Σαβάνοβιτς, Ινμπίχι 2, Γιάγκλα, Μπράιαντ 9.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιάννης Αρμάος
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Στην Κροατία για θεραπεία ο Μπάλντγουιν

Προσπάθεια να προλάβει το game 3 κάνει ο Ουέιντ Μπάλντγουιν. Εξαιρετικά αμφίβολη θεωρείται…