Ο MVP των MVP

faye rethimno kaod

faye-rethimno-kaod

petridis-giorgosΔεν χωρά συζήτηση για το ότι ο Μουχάμαντ Φαγιέ είναι το “βαρόμετρο” του φετινού Ρεθύμνου. Χθες έκανε την καλύτερη εμφάνισή του -με την ομάδα του ΑΓΟΡ– και οι 38 βαθμοί του ranking απλά το πιστοποιούν. Άλλωστε, αυτή είναι και η κορυφαία επίδοση των οκτώ πρώτων αγωνιστικών, μια και η προηγούμενη ήταν αυτή των 37 βαθμών του Τζέιμς, στο παιχνίδι του Κολοσσού με τον Πανιώνιο, στην πρεμιέρα.

Ο Μουχάμαντ Φαγιέ είχε 13 ριμπάουντ, για 3η φορά στις τελευταίες τέσσερις αγωνιστικές. Τόσα είχε στις συναντήσεις με Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό. Αυτή είναι και η κορυφαία επίδοση του φετινού πρωταθλήματος, καθώς τόσα μάζεψαν στις προηγούμενες αγωνιστικές οι Σλαφτσάκης, Κάντζι, Κακιούζης, Μαυροειδής, Βεζένκοφ (και χθες), Μιλόσεβιτς και Ρούμπιο.

Τα 13 “σκουπίδια“, πάντως, δεν αποτελούν και ρεκόρ καριέρας για τον… μόνιμα εγκατεστημένο στη χώρα μας Σενεγαλέζο, αφού είχε από 15 πρόπερσι με τον Ίκαρο και πέρυσι Πανελευσινιακό.

Ο Βίνσεντ Κάουνσιλ είχε ακόμη μια “γεμάτη” εμφάνιση και μεταξύ άλλων ισοφάρισε την καλύτερη επίδοσή του, με τα έξι ριμπάουντ που μάζεψε, καθώς τόσα είχε και την προηγούμενη εβδομάδα με τον Πανελευσινιακό.

Τη δική του καλύτερη επίδοση στα ριμπάουντ ισοφάρισε και ο συμπατριώτης του, Τσέισον Άλεν με οκτώ (όσα και κόντρα στον Παναθηναϊκό). Από τους κορυφαίους της νίκης του ΑΓΟΡ ήταν και ο Ντέγιαν Κράβιτς. Ο Σέρβος σέντερ βελτίωσε το ατομικό ρεκόρ του στην Basket League, σημειώνοντας 15 πόντους, μια και το προηγούμενο ήταν οι 11, στον αγώνα με τον Κόροιβο.

100… κουμπουριές

Το ατομικό αυτό επίτευγμα για τον Φάνη Κουμπούρα περίμενε από την περσινή σεζόν, αφού πριν το χθεσινό παιχνίδι με τον Απόλλωνα είχε 0/6 τρίποντα. Με το ένα εύστοχο σουτ του πίσω από την γραμμή του τριπόντου, ο πολύτιμος γκαρντ των Κρητικών έφτασε τα 100 στην καριέρα του στην Basket League (έχει 100/358).

Αυτό δεν ήταν το μοναδικό αξιοσημείωτο στατιστικό γεγονός, που προέκυψε για τον 31χρονο γκαρντ. Με τις δύο ασίστ που μοίρασε ανέβηκε στην θέση της σχετικής λίστας, στην ιστορία του Ρεθύμνου στη “μεγάληκατηγορία, φτάνοντας στις 83 και ξεπερνώντας τον Ντέρεκ Ράιτ, που είχε 81 στην περσινή σεζόν.

Σε ομαδικό επίπεδο οι Κρητικοί πλησίασαν την κορυφαία φετινή επίδοση εύστοχων διπόντων, έχοντας 28, ένα λιγότερο από αυτά των Τρικάλων στο εντός έδρας παιχνίδι της 2ης αγωνιστικής με αντίπαλο τον Κόροιβο.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Πετρίδης
Περισσότερα σε Basketbase

Δειτε επισης

Η ΔΕΗ δίνει πάσα στις γειτονιές της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης (pics)

ΔΕΗ 3×3 PΟWER TO THE HOOD by Eurohoops Οι γειτονιές της Αθήνας και τη Θεσσαλονίκης πα…