Κεντρική Ασίστ Basketbase Ο “Batman” είναι εδώ

Ο “Batman” είναι εδώ

fotsis aporia

fotsis-aporia

petridis-giorgosΒαδίζοντας στα 34 του, ο Αντώνης Φώτσης δείχνει πως όχι απλά… περνάει η μπογιά του, αλλά είναι ικανός να κάνει και τη διαφορά, όποτε απαιτείται για τον Παναθηναϊκό. Ο “Batman” του ελληνικού μπάσκετ διανύει στην Ευρωλίγκα την πιο παραγωγική χρονιά του, από τη σεζόν 2006-’07, όταν ακόμη έπαιζε στην Ντιναμό Μόσχας.

Στις επτά (ως τώρα) αναμετρήσεις της διοργάνωσης σκοράρει κατά μέσο όρο 9,5 πόντους, που είναι ο 3ος μεγαλύτερος στην καριέρα του στην Ευρωλίγκα:

plaisio79

Ο διεθνής φόργουορντ φτάνει σχεδόν σε διψήφιο μέσο όρο πόντων, σουτάροντας με το εξωπραγματικό 60,9% πίσω από τη γραμμή του τριπόντου. Έχοντας 3/6 κόντρα στην Μπάγερν, έφτασε τα 14/23 σε επτά ματς και, παρότι η πορεία του Παναθηναϊκού έχει ακόμη δρόμο στην φετινή Ευρωλίγκα, το ποσοστό του Φώτση είναι κατά 14,2 ποσοστιαίες μονάδες μεγαλύτερο από το κορυφαίο που είχε στις εννιά προηγούμενες σεζόν, το 2002-’03 ως ρούκι:

plaisio80

Την επόμενη Παρασκευή, κόντρα στην Φενέρμπαχτσε, ο Φώτσης θα γίνει ο 28ος παίκτης στην ιστορία της Ευρωλίγκας, που θα φτάσει τα 180 παιχνίδια σε αυτήν. Ακόμη, χρειάζεται εννιά πόντους για να φτάσει τους 1.600 (28 παίκτες έχουν σπάσει αυτό το “φράγμα“) κι ένα ριμπάουντ για να φτάσει τα 900 (μόνο 11 έχουν περάσει αυτόν τον αριθμό).

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Πετρίδης
Περισσότερα σε Basketbase

Δειτε επισης

Η ΔΕΗ δίνει πάσα στις γειτονιές της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης (pics)

ΔΕΗ 3×3 PΟWER TO THE HOOD by Eurohoops Οι γειτονιές της Αθήνας και τη Θεσσαλονίκης πα…