Κεντρική Ασίστ Basketbase Ο άλλος Ελ Αμίν

Ο άλλος Ελ Αμίν

el amin mourtos vezenkov

ΑΡΗΣ - ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΤΡΑΣ

petridis-giorgosΜέχρι καλοκαίρι γνωρίζαμε τον Καλίντ Ελ-Αμίν, τον γυρολόγο Αμερικανό, που στα 35 του παίζει -φέτος- στη γερμανική Γκέτινγκεν. Ήρθε η ώρα να μάθουμε, για τα καλά, τον συνεπίθετο του Μουχάμεντ Ελ-Αμίν. Ο γκαρντ του Απόλλωνα είχε το πιο παραγωγικό του παιχνίδι στην Ελλάδα, με τους 27 πόντους που πέτυχε στο Ρέθυμνο, καθώς νωρίτερα είχε 23 κόντρα στην ΑΕΚ, στην αγωνιστική.

Αυτή είναι η τρίτη κορυφαία φετινή επίδοση, πίσω από τους 29 που είχαν Πεν και Μαυροειδής στη 2η και στην 7η αγωνιστική, αντίστοιχα, και τους 28 που είχε ο Σλότερ την προηγούμενη εβδομάδα. Ακόμη ο Ελ-Αμίν ισοφάρισε την καλύτερη επίδοση εύστοχων τριπόντων στη σεζόν, με τα έξι που είχε σ’ αυτή τη συνάντηση, όσα είχαν στις προηγούμενες αγωνιστικές ο Τζέιμς (1η), ο Ίνγκλις (6η) και ο συμπαίκτης του Πεν (7η).

Κατά τα άλλα, ο Γάιος Σκορδίλης έκανε θραύση κοντά στο καλάθι, καθώς με τους 19 πόντους που πέτυχε, όχι μόνο βελτίωσε την κορυφαία φετινή επίδοσή του (είχε 17 στο ματς με τον Πανελευσινιακό για τη 2η αγωνιστική), αλλά ισοφάρισε και το ρεκόρ καριέρας του στο πρωτάθλημα (19 πόντους είχε και για τη σεζόν 2011-’12 ως παίκτης του Ικάρου). Ήταν Μεγάλη Τετάρτη (12 Απριλίου 2012) όταν -για την τελευταία αγωνιστική της κανονικής περιόδου- πρωταγωνίστησε στην εκτός έδρας νίκη της ομάδας του επί του Αμαρουσίου, σε παιχνίδι που έγινε κεκλεισμένων των θυρών, με 104-79.

Ο Κερκυραίος σέντερ ισοφάρισε χθες την καλύτερη φετινή επίδοσή του με τα οκτώ ριμπάουντ που κατέβασε, καθώς τόσα είχε και την προηγούμενη εβδομάδα στο ματς με τα Τρίκαλα.

Τις τελευταίες αγωνιστικές ο Νίκος Αργυρόπουλος μας “αναγκάζει” να καταγράφουμε διαρκώς τα ατομικά του επιτεύγματα. Χθες σημείωσε τέσσερις πόντους, που ήταν αρκετοί για να του επιτρέψουν να “σκαρφαλώσει” μία θέση στη λίστα των κορυφαίων σκόρερ στην ιστορία του πρωταθλήματος, στα χρόνια που το διοργανώνει ο ΕΣΑΚΕ, αφού έφτασε τους 1.802 και ξεπέρασε κατά δύο, τον Φάνη Χριστοδούλου για να βρεθεί στην 38η θέση.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Πετρίδης
Περισσότερα σε Basketbase

Δειτε επισης

Η ΔΕΗ δίνει πάσα στις γειτονιές της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης (pics)

ΔΕΗ 3×3 PΟWER TO THE HOOD by Eurohoops Οι γειτονιές της Αθήνας και τη Θεσσαλονίκης πα…