Κεντρική Basket League ΕΣΑΚΕ Κρίσιμα ντέρμπι

Κρίσιμα ντέρμπι

Pelekanos Aris Panionios

Pelekanos-Aris-Panionios

Όλο και εντείνεται το ενδιαφέρον καθώς πλησιάζουμε στην ολοκλήρωση του πρώτου γύρου της Α1. Σε τρεις “δόσεις” (29/11-01/12) θα πραγματοποιηθεί η 8η αγωνιστική με τα ντέρμπι και τα κρίσιμα ματς να μην απουσιάζουν και τώρα.

Ο Πανιώνιος θέλει να πετύχει και δεύτερη νίκη για να ξεκινήσει να καλύπτει το χαμένο έδαφος αλλά το ίδιο θέλει και ο Άρης που προέρχεται από δύο ήττες. Η Ελευσίνα αποζητά επιστροφή στα θετικά αποτελέσματα για να συνεχίσει να απομακρύνεται από τις τελευταίες θέσεις αλλά η Πυλαία δεν προσφέρει πολλές ελπίδες. Tέλος, ΑΕΚ και Τρίκαλα χρειάζονται, επίσης, νίκες ενάντια σε Κολοσσό και Κηφισιά σε ακόμα δύο αμφίρροπες αναμετρήσεις.

Το σασπένς είναι αυξημένο και σε αυτήν την “στροφή” του πρωταθλήματος.

Σάββατο 29 Νοεμβρίου

Ρέθυμνο – Απόλλωνας Πάτρας

Το Ρέθυμνο αποτελεί μια από τις καλύτερες ομάδες του πρωταθλήματος και κάθε αγωνιστική το αποδεικνύει. Πέρα από τις δύο ήττες απέναντι στους “αιωνίους” και αυτήν της πρεμιέρας στην Πυλαία, η ομάδα του Θανάση Σκουρτόπουλου παίρνει τα αποτελέσματα με πειστικές εμφανίσεις τόσο εντός όσο και εκτός έδρας. Αναμένεται, εύκολα ή δύσκολα, να υπερασπιστεί την έδρα του αποτελεσματικά απέναντι στον αξιόμαχο Απόλλωνα Πάτρας.

Η ομάδα της Αχαΐας επιβλήθηκε των Τρικάλων την περασμένη αγωνιστική και συνεχίζει να διατηρείται εντός οκτάδας. Δύσκολα θα πάρει το διπλό στην Κρήτη αλλά το σίγουρο είναι πως θα παλέψει.

Κλειστό: ΚΓ Μελίνα Μερκούρη
Ώρα: 17:00
Διαιτητές: Καρακατσούνης – Ψαριανός – Τσώνος.

Πανιώνιος – Άρης

Το αναγκαίο θετικό αποτέλεσμα ήρθε επιτέλους για τον Πανιώνιο την προηγούμενη αγωνιστική, σε βάρος του Κοροίβου, και παίζοντας ξανά στην έδρα του, ο “ιστορικός” θέλει να πετύχει δεύτερη σερί νίκη. Ο χαρακτηρισμός “τελικός” συνοδεύει κάθε παιχνίδι που δίνουν οι “κυανέρυθροι” και πρέπει να φέρουν εις πέρας όλα τα εντός έδρας παιχνίδια για να συνεχίζουν να ελπίζουν.  Δεν υπάρχει περιθώριο απώλειας.

Ο Άρης προέρχεται με τη σειρά του, από ένα αρνητικό σερί δύο αγώνων και θέλει επειγόντως να επιστρέψει στα θετικά αποτελέσματα. “Μάχη” μέχρις εσχάτων στο κλειστό της Νέας Σμύρνης. Μια ήττα ενδέχεται να φέρει αλλαγές στους “κιτρινόμαυρους“.

Κλειστό: ΚΔΓ Νέας Σμύρνη
Ώρα: 17:00
Διαιτητές: Χριστοδούλου – Παναγιώτου – Τζαφλέρης

Τρίκαλα – Κηφισιά

Τέσσερα συνεχόμενα ανεπιτυχή αποτελέσματα μετρούν τα Τρίκαλα τα οποία πρέπει να επανακάμψουν για να μη βρεθούν από νωρίς σε μεγάλες περιπέτειες. Η ώθηση του κόσμου αποτελεί πάντα το πλεονέκτημα της θεσσαλικής ομάδας όταν παίζει εντός αλλά απέναντι της έχει την “πληγωμένη” Κηφισιά.

Μετά την ήττα από την ΑΕΚ, οι Κηφισιώτες θέλουν οπωσδήποτε να επιστρέψουν στις νίκες κάνοντας παράλληλα πειστική εμφάνιση. Αν παίξουν βάσει των δυνατοτήτων τους, τότε το “διπλό” φαντάζει καθ’ όλα εφικτός στόχος.

Κλειστό: ΔΚ Τρικάλων
Ώρα: 17:00
Διαιτητές: Κορομηλάς – Μητσόπουλος – Ξενικάκης

ΠΑΟΚ – Πανελευσινιακός

Ο ΠΑΟΚ δεν βρίσκεται στην καλύτερη δυνατή κατάσταση, μετρά τρεις σερί ήττες σε Ελλάδα και Ευρώπη, ενώ η βαριά ήττα στο ΣΕΦ, την προηγούμενη αγωνιστική τον “πλήγωσε”. Όπως τον “πλήγωσε” ακόμα πιο πολύ ο σοβαρός τραυματισμός του Κώστα Χαραλαμπίδη. Ο αρχηγός θα μείνει στα “πιτς” για τους επόμενους τρεις με τέσσερις μήνες στερώντας από τον “δικέφαλο” ένα σημαντικό γρανάζι. Θέλει διακαώς το θετικό αποτέλεσμα, κυρίως από ψυχολογικής άποψης.

Ο Πανελευσινιακός, μετά τις δύο σερί νίκες “γειώθηκε” από το Ρέθυμνο την προηγούμενη εβδομάδα αλλά δεν συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες η έκπληξη μέσα στο “Παλατάκι“.

Κλειστό: ΠΑΟΚ SportsArena
Ώρα: 17:00
Διαιτητές: Παπαπέτρου – Ανδρικόπουλος – Μαλαμάς

Κυριακή 30 Νοεμβρίου

AEK– Κολοσσός Ρόδου

Δύο συνεχόμενες ήττες μετράει η ΑΕΚ με την τελευταία να προέρχεται από την επικράτηση σε μια δυνατή έδρα και αντιστοίχως δυνατή ομάδα όπως η Κηφισιά. Η “Ένωση” δείχνει πως βρίσκει ρυθμό και θέλει να επεκτείνει το νικηφόρο σερί ώστε να επανέλθει σε τροχιά οκτάδας. Η απώλεια του Νώντα Παπαντωνίου είναι σημαντική αλλά με το “κίτρινο” ΟΑΚΑ στο πλευρό της δείχνει ικανή να συνεχίσει αναλόγως.

Σίγουρα δεν πρέπει να υποτιμήσει τον αντίπαλο της. Ο Κολοσσός προέρχεται από ένα σπουδαίο διπλό στο Αλεξάνδρειο και δείχνει πως έχει τα φόντα και την ποιότητα να δυσκολέψει οποιονδήποτε. Αναμένουμε μια δυνατή μάχη.

Κλειστό: ΟΑΚΑ
Ώρα: 13:00
Διαιτητές: Φούφης – Σώμος – Διαμαντής

ΚΑΟΔ – Ολυμπιακός

Ο ΚΑΟΔ επιστρέφει “σπίτι” του και μετά το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό, τίθεται αντιμέτωπος με τον έτερο “αιώνιο”, Ολυμπιακό. Η δυναμική της δραμινής ομάδας αυξάνεται στο “Δ. Κραχτίδης” και ευελπιστεί πως θα μπορέσει να δυσκολέψει τους “ερυθρόλευκους“, όπως έκανε και πέρυσι. Βέβαια, μοιάζει απίθανο να πετύχει την έκπληξη.

Η ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου, από την άλλη, θα ακολουθήσει την ίδια προσέγγιση, ξεκουράζοντας τους βασικούς ώστε να τους διατηρήσει “φρέσκους” για τις μάχες της Ευρωλίγκα.

Κλειστό: ΔΚΓ Δημήτρης Κραχτίδης
Ώρα: 17:00
Διαιτητές: Γκόντας – Γκούμας – Συμεωνίδης

Δευτέρα 1 Δεκεμβρίου

Κόροιβος – Παναθηναϊκός

Ένα παιχνίδι που αναμένει πως και πως ο κόσμος της Αμαλιάδας κάτι που αποδεικνύει και το γεγονός πως το κλειστό της Ήλιδας θα είναι κατάμεστο με τα “μαγικά” χαρτάκια να εξαντλούνται μέσα σε λίγες ώρες. Ο Κόροιβος θα παλέψει σθεναρά, όπως κάνει κάθε φορά στην έδρα του, και ευελπιστεί να βάλει δύσκολα στον Παναθηναϊκό και να αποζημιώσει τους φίλους του.

Οι “πράσινοι” θα πρέπει να εμφανιστούν σοβαροί για να καθαρίσουν από νωρίς το παιχνίδι, με τον Ντούσκο Ιβάνοβιτς να περιμένει πολλά περισσότερα από τους παίκτες του μιας και έχει επανειλημμένως εκφράσει τη δυσαρέσκεια του για την αντιμετώπιση που δείχνουν στα ματς του πρωταθλήματος.

Κλειστό: ΔΚΓ  Ήλιδας
Ώρα: 17:30
Διαιτητές: Αναστόπουλος – Μπήτης – Καλδίρης.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • mamba forever

    Mamba Forever

    “ΡΕ ΠΕΘΑΝΕ Ο ΚΟΜΠΙ”… Αυτό είναι το πρώτο μήνυμα που διαβάζω, ανοίγοντας το κινητό με…
  • battle for la

    Double Impact (vid, pics)

    Εάν κάτι έγινε διακριτό μέσα από τη φετινή free agency (πέραν της δραστικής αλλαγής “…
  • panathinaikos verolino1

    Όταν έγινε “πεντάστερος” (vid)

      Σήμερα συμπληρώνονται 10 χρόνια από την προσθήκη ακόμα ενός αστεριού, του πέμπτου, …
Περισσότερα από Νίκος Χροναίος
Περισσότερα σε ΕΣΑΚΕ

Δειτε επισης

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 77-71

Νίκησε ο Παναθηναϊκός με… απόφαση Σλούκα. Τραγική η διαιτησία. Σ’ ένα ματς με διαφορετική …