Κεντρική Ελλάδα Εθνικές Η κλήρωση – ορισμός

Η κλήρωση – ορισμός

ethnini ellados team slovenia

ethniki-ellados-team-slovenia

Πρώτα όρισαν τις τέσσερις διοργανώτριες χώρες. Μετά τους έβαλαν και… συνδιοργανωτές άλλες τέσσερις χώρες. Χθες ανακοίνωσαν τα γκρουπ δυναμικότητας (με την Ελλάδα μετά από πάνω από 25 χρόνια να βρίσκεται στο 3ο γκρουπ) και ουσιαστικά καθόρισαν το μέλλον της (λέμε τώρα) κλήρωσης. Που επί της ουσίας, είναι -λίγο έως πολύ- ορισμός. Η FIBA Europe δέκα μέρες πριν την κλήρωση (τη μεθεπόμενη Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου στη EuroDisney έξω από το Παρίσι) των ομίλων του Ευρωμπάσκετ του 2015, θεωρητικά έδειξε πώς θα δημιουργηθούν τα τέσσερα γκρουπ της πρώτης φάσης.

Με βάση λοιπόν τις διοργανώτριες και τις συνδιοργανώτριες χώρες, τους “αποκλεισμούς” που προκύπτουν για άλλες ομάδες (χώρες) η Ελλάδα θα βρεθεί κατά 50% στον ίδιο όμιλο με Γαλλία και Φινλανδία (Μονπελιέ) και κατά 50% στον ίδιο όμιλο με Κροατία και Σλοβενία (Ζάγκρεμπ).

Παράλληλα αποφεύγει σίγουρα την του Ευρωμπάσκετ του 2013, Ισπανία, τη 2η της ίδιας διοργάνωσης, Λιθουανία, και τη φιναλίστ του τελευταίου Μουντομπάσκετ, Σερβία. Από το 4ο γκρουπ δυναμικότητας μπορεί να πάρει οποιαδήποτε από τις Πολωνία, Βέλγιο, FYROM ή Ιταλία, από το 5ο γκρουπ δυναμικότητας μία εκ των Ισραήλ, Τσεχία, Γεωργία και από το 6ο μία εκ των Ολλανδία, Ρωσία, Ισλανδία.

Με βάση τα παραπάνω, μία όχι και τόσο καλή κλήρωση θα ήταν μαζί με Κροατία, Σλοβενία, Ιταλία, Ισραήλ και Ρωσία. Ή αντίστοιχα μια καλύτερη κλήρωση θα ήταν μαζί με Γαλλία, Φινλανδία, Βέλγιο, Τσεχία και Ισλανδία.

Δείτε λοιπόν τις πιθανότητες (%) που έχει κάθε χώρα να βρεθεί σε κάθε ένα από τα τέσσερα γκρουπ, με βάση τους αποκλεισμούς από τα έξι γκρουπ δυναμικότητας, κάθε ένα εκ των οποίων σημειώνεται με διαφορετικό χρώμα.

plaisio76

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιάννης Ψαράκης
Περισσότερα σε Εθνικές

Δειτε επισης

Προολυμπιακό Τουρνουά : Συνεχίζεται η διάθεση εισιτηρίων!

Συνεχίζεται η προπώληση των εισιτηρίων για το Προολυμπιακό Τουρνουά. Οι μέρες για το Προολ…