Κεντρική Ασίστ Basketbase 1000άρης ο Λιακόπουλος

1000άρης ο Λιακόπουλος

laikopoulos galoway kifisia patra

ΚΗΦΙΣΙΑ - ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΤΡΩΝ

petridis-giorgosΔεν έκανε μεγάλο παιχνίδι -το ίδιο, άλλωστε, ισχύει για όλη την ομάδα του-, όμως οι οκτώ πόντοι που πέτυχε ο Νίκος Λιακόπουλος, στη νίκη της Κηφισιάς επί του Απόλλωνα, ήταν αρκετοί για να τον οδηγήσουν σε ένα σημαντικό ατομικό επίτευγμα. Ο έμπειρος γκαρντ, που έκανε ντεμπούτο στη “μεγάληκατηγορία τη σεζόν 2002-’03 με το Μαρούσι, αλλά διανύει μόλις την 5η σεζόν του σε αυτήν, ξεπέρασε τους 1.000 πόντους.

Στο ίδιο παιχνίδι ο Δημήτρης Μαυροειδής ξεπέρασε τα 600 ριμπάουντ στην Α1, ο Δημήτρης Τσαλδάρης τα 300 αμυντικά ριμπάουντ και ο Γιάννης Ψαθάς τους 100 πόντους.

Κορυφαίος της Κηφισιάς ήταν ο Μιχάλης Κακιούζης, που είναι… σαν το παλιό κρασί. Κατάφερε, μάλιστα, να ισοφαρίσει τις καλύτερες φετινές επιδόσεις στα αμυντικά ριμπάουντ (11 είχε και ο Σλαφτσάκης στην πρεμιέρα και το ματς ΚΑΟΔ – Τρίκαλα) και στα συνολικά ριμπάουντ (13 είχε ο Σλαφτσάκης στην πρεμιέρα και ο Κάντζι στην 2η αγωνιστική και το Τρίκαλα – Κόροιβος).

Της αμύνης τα παιδιά

Τελικά στην Κηφισιά υπάρχει και… plan B. Ακόμη κι αν ο Μαυροειδής δεν ήταν στη μέρα του (2/10 βολές και 2/9 δίποντα, δύσκολα θα έχει ξανά), ακόμη και αν δεν μπήκαν ούτε τα τρίποντα (2/14), ούτε οι βολές (15/28), βρήκε τον τρόπο να πάρει το αποτέλεσμα.

Η ΑΕΝΚ έχει παθητικό 66,2 πόντων στις πρώτες τέσσερις αγωνιστικές (πέρυσι στα 26 ματς της κανονικής περιόδου δεχόταν κατά μέσο όρο 72,4) κι αυτό έκανε χθες κόντρα στον Απόλλωνα, κρατώντας τον στους 54 πόντους, που είναι η καλύτερη επίδοση τού φετινού πρωταθλήματος (μέχρι χθες τουλάχιστον). Η προηγούμενη καλύτερη ήταν οι 56, στους οποίους κράτησε ο Ολυμπιακός και πάλι τον Απόλλωνα.

Τα μόλις δύο εύστοχα τρίποντα, πάντως, των παικτών της Κηφισιάς, είναι η χαμηλότερη σχετική επίδοση του φετινού πρωταθλήματος, καθώς η προηγούμενη ήταν τα τρία αυτών του ΚΑΟΔ κόντρα στον ΠΑΟΚ.

Η χειρότερη εμφάνιση

Στατιστικά η εμφάνιση του Απόλλωνα στην Κηφισιά ήταν η χειρότερη που έκανε οποιαδήποτε ομάδα στο φετινό πρωτάθλημα, όπως δείχνει ο ομαδικός αριθμός του ranking ,που έφτασε μόλις τους 37 βαθμούς, έναν λιγότερο από την προηγούμενη χειρότερη επίδοση των 38 βαθμών, που είχαν τα Τρίκαλα κόντρα στον ΚΑΟΔ στην πρώτη αγωνιστική.

Σε ατομικό επίπεδο, ο Νίκος Βετούλας έφτασε τα 60 ματς ως προπονητής της Α1 (όλα με τον Απόλλωνα), ενώ οι 6/6 βολές του Μουχάμεντ Ελ Αμίν ισοφάρισαν την καλύτερη φετινή επίδοση (πριν τα σημερινά παιχνίδια). Ακριβώς την ίδια είχαν ο Χαραλαμπίδης στην 1η, ο Φαγιέ στη 2η και στην 3η, καθώς και ο Στεφανίδης στη 2η αγωνιστική.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Πετρίδης
Περισσότερα σε Basketbase

Δειτε επισης

Η ΔΕΗ δίνει πάσα στις γειτονιές της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης (pics)

ΔΕΗ 3×3 PΟWER TO THE HOOD by Eurohoops Οι γειτονιές της Αθήνας και τη Θεσσαλονίκης πα…