Κεντρική Basket League ΑΕΚ “Όλο και καλύτερος”

“Όλο και καλύτερος”

williamson

williamson

Ο Γκάρετ Ουίλιαμσον έχοντας πλέον προσαρμοστεί πλήρως στο νέο περιβάλλον και κατανοώντας περισσότερο το ρόλο του στην ομάδα, έχει βελτιωθεί στις τελευταίες δύο αναμετρήσεις, οι οποίες ήταν και νικηφόρες για την ΑΕΚ.

Ο Αμερικανός γκαρντ, μιλώντας στην επίσημη σελίδα της ΚΑΕ στο facebook, αναφέρθηκε στο τι άλλαξε στην “Ένωση” και ήρθαν τα αποτελέσματα, στη συνέχεια του πρωταθλήματος ενώ έδωσε υπόσχεση για πολύ μεγαλύτερη συνεισφορά από τον ίδιο..

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

– Προέρχεστε από δύο συνεχόμενες νίκες στο Πρωτάθλημα. Πώς αισθάνεσαι;

“Είμαι πολύ χαρούμενος για τις δύο σερί νίκες που πετύχαμε. Είναι σημαντικό για την ψυχολογία και την αυτοπεποίθηση της ομάδας το γεγονός ότι κερδίσαμε δύο “κλειστά” παιχνίδια. Δείξαμε χαρακτήρα, ήμασταν βελτιωμένοι στην άμυνα και είχαμε σωστές επιλογές στην επίθεση”.

– Τι θεωρείς ότι άλλαξε στην ομάδα με την έλευση του κόουτς Ντράγκαν Σάκοτα στην τεχνική ηγεσία της ΑΕΚ;

“Ο κόουτς Σάκοτα είναι ένα θρύλος για το μπάσκετ. Είναι γνωστός σε όλο τον κόσμο. Προσπαθούμε να μάθουμε την φιλοσοφία του κόουτς και θεωρώ ότι παίζουμε άμυνα σε πολύ υψηλό επίπεδο. Θα είμαστε καλύτεροι από αγώνα σε αγώνα”.

-Στον αγώνα με τη Νέα Κηφισιά πέτυχες κάποια κρίσιμα αλλά βοήθησες πολύ και στην άμυνα. Όταν ήρθες στην Ελλάδα ξέραμε ότι είσαι σκόρερ, όμως βλέπουμε ότι εξελίσσεσαι σε έναν ικανό αμυντικό. Πώς το εξηγείς;

“Η αλήθεια είναι ότι σιγά σιγά ανεβάζω την απόδοσή μου αλλά είναι δύσκολο να πω γιατί συμβαίνει αυτό. Η ζωή μου άλλαξε, ήρθα σε μία ξένη χώρα και προσπαθώ όποτε παίζω να βελτιώνω το παιχνίδι μου. Η άμυνα είναι η δύναμή μου. Πιστεύω κάνοντας αυτό που πρέπει στην άμυνα, μπορείς μετά να συνεχίσεις και να είσαι αποτελεσματικός και στην επίθεση. Είναι η δουλειά μου να παίζω άμυνα και να βοηθάω την ομάδα μου”.

– Προσαρμόστηκες στην Ελλάδα; Έχεις ξαναπαίξει στην Ευρώπη (σ.σ. Γερμανία), αλλά όχι στην χώρα μας…

“Η Αθήνα είναι μία μεγάλη πόλη και είναι εύκολα να μείνεις εδώ γιατί πολλοί άνθρωποι ξέρουν αγγλικά και μπορείς να συνεννοηθείς. Αντίθετα, στην Γερμανία ζούσα σε μία μικρή πόλη και οι άνθρωποι δεν γνώριζαν και πολύ καλά αγγλικά. Στην Αθήνα λατρεύω τον καιρό, μπορώ να βγω έξω και να πάω οπουδήποτε, κάτι που σίγουρα βοήθησε στην γρηγορότερη προσαρμογή μου”.

– Στους τελευταίους αγώνες σε βλέπουμε πιο απελευθερωμένο στο παρκέ. Υπάρχει εξήγηση;

“Στην αρχή ήταν μία δύσκολη περίοδος για μένα. Έπρεπε να συνηθίσω, να καταλάβω τι θέλει ο κόουτς από μένα και ποια η φιλοσοφία του. Το πράγμα έγινε ακόμα πιο δύσκολο καθώς στο αγωνιστικό κομμάτι έπρεπε να προσαρμοστώ σε κάτι διαφορετικό.

Στις προηγούμενες ομάδες μου ξεκινούσα στην βασική πεντάδα, είχα πολύ χρόνο συμμετοχής και μπορούσα να βρω ρυθμό. Από την άλλη, στην ΑΕΚ έρχομαι από τον πάγκο, παίζω λιγότερο χρόνο και πρέπει να κάνω συγκεκριμένες δουλειές στο παρκέ. Όμως είμαι επαγγελματίας και αυτό που προσπαθώ να κάνω είναι όταν μπαίνω στο παρκέ να βοηθάω όσο περισσότερο μπορώ την ομάδα μου, ώστε να μου δίνεται η ευκαιρία να παίζω”.

– Είσαι ικανοποιημένος από τη μέχρι στιγμής απόδοσή σου ή περιμένεις περισσότερα από τον εαυτό σου;

“Προφανώς και περιμένω περισσότερα από εμένα. Δεν είναι ικανοποιημένος με τη μέχρι στιγμής απόδοσή μου. Υπάρχουν πολλά περιθώρια βελτίωσης τόσο στην άμυνα όσο και στην επίθεση. Όμως είμαι σίγουρος ότι όσο περνάει ο καιρός θα γίνομαι καλύτερος και δίνω τον καλύτερο μου εαυτό για την ΑΕΚ“.

– Πώς βλέπεις τη συνέχεια του Πρωταθλήματος;

“Στους τελευταίους δύο αγώνες κάναμε καλή δουλειά. Πρέπει να συνεχίσουμε τη σκληρή δουλειά και να βάλουμε καινούρια πράγματα στο παιχνίδι μας. Θέλουμε να βελτιωθούμε και να πετύχουμε όσο περισσότερες νίκες μπορούμε. Κοιτάμε το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά”.

– Η γνώμη σου για την στήριξη του κόσμου;

“Ελπίζω και ο κόσμος να παραμείνει δίπλα μας και να μας στηρίξει, όπως κάνει μέχρι τώρα. Πραγματικά οι οπαδοί μας δημιουργούν πολύ ωραία ατμόσφαιρα σε κάθε αγώνα”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • mamba forever

    Mamba Forever

    “ΡΕ ΠΕΘΑΝΕ Ο ΚΟΜΠΙ”… Αυτό είναι το πρώτο μήνυμα που διαβάζω, ανοίγοντας το κινητό με…
  • battle for la

    Double Impact (vid, pics)

    Εάν κάτι έγινε διακριτό μέσα από τη φετινή free agency (πέραν της δραστικής αλλαγής “…
  • panathinaikos verolino1

    Όταν έγινε “πεντάστερος” (vid)

      Σήμερα συμπληρώνονται 10 χρόνια από την προσθήκη ακόμα ενός αστεριού, του πέμπτου, …
Περισσότερα από Νίκος Χροναίος
Περισσότερα σε ΑΕΚ

Δειτε επισης

ΑΕΚ: Χάνει (και) Νάιτ – Εκτός για άγνωστο διάστημα

Ακόμη ένα σημαντικό πρόβλημα για την ΑΕΚ Ακόμη ένα ισχυρό πλήγμα δέχθηκε η ΑΕΚ τη φετινή σ…