Κεντρική Ασίστ Basketbase “Χταπόδι”, όνομα και πράμα

“Χταπόδι”, όνομα και πράμα

diamadidis chrysikopoulos panathinaikos kaod

diamadidis-chrysikopoulos-panathinaikos-kaod

petridis-giorgosΤο “3D” είναι ένα προσωνύμιο που αποδόθηκε στον Δημήτρη Διαμαντίδη μέσα από το όνομα του, όμως το “χταπόδι” προέκυψε μέσα από το παιχνίδι του. Τα μακριά του χέρια, που του επιτρέπουν να μαζεύει ριμπάουντ, να κλέβει μπάλες, αλλά και να κόβει τα σουτ των αντιπάλων, έκαναν τον Καστοριανό να μοιάζει με… χταπόδι.

Ειδικά στην τρίτη από αυτές τις κατηγορίες, οι επιδόσεις του δεν συνάδουν με αυτά που έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε από παίκτες της θέσης του. Μήπως, όμως, συνάδουν όλα τα υπόλοιπα; Σε κάθε περίπτωση μέσα από το παιχνίδι με τον ΚΑΟΔ, ο αρχηγός του Παναθηναϊκού με τη μία τάπα που έκανε -κι ας ήταν η πρώτη του στο φετινό πρωτάθλημα- έφτασε τις 208 στην καριέρα του σε αυτό κι “έπιασε” στην 6η θέση (από το 1986) τον Ανατόλι Ζουρπένκο.

Παράλληλα, με τη συμμετοχή του σε αυτόν τον αγώνα, έφτασε τις 467 στο πρωτάθλημα, ξεπέρασε τον Δημήτρη Παπανικολάου και ανέβηκε στην θέση της σχετικής λίστας, για τα χρόνια της Α1 (από το 1986) και στην για τα χρόνια του ΕΣΑΚΕ (από το 1992).

Το “28άρι” του Σλότερ

Ο Αμερικανός έβγαζε φωτιές κόντρα στον ΚΑΟΔ. Οι 28 πόντοι που σημείωσε, πέραν του ότι είναι ατομικό ρεκόρ με τον Παναθηναϊκό στο πρωτάθλημα (είχε 18 στην πρεμιέρα με την Κηφισιά), αποτελούν την καλύτερη φετινή επίδοση για παίκτη της ομάδας στην Basket League. Αλλά και την τρίτη καλύτερη των “πράσινων” στις τελευταίες πέντε σεζόν, μετά τους 33 του Στράτου Περπέρογλου στον 2ο ημιτελικό των πλέι οφ της σεζόν 2010-’11 με τον ΠΑΟΚ (75-69 στη Θεσσαλονίκη) και τους 32 του Λουκά Μαυροκεφαλίδη στον 1ο ημιτελικό των πλέι οφ της περσινής σεζόν και πάλι με τον ΠΑΟΚ (89-83 στην Αθήνα).

Ο Βλαδίμηρος Γιάνκοβιτς ευστόχησε μόνο μία φορά στις τέσσερις προσπάθειές του για τρίποντο, όμως αυτή ήταν αρκετή για να φτάσει τα 100 στο πρωτάθλημα (έχει 100/294), ενώ ο Νίκος Παππάς ξεπέρασε τους 1.300 πόντους.

“Σκαρφαλώνει” ο Μισέλ

Από την πλευρά του ΚΑΟΔ, κάποια αξιοσημείωτα ατομικά επιτεύγματα έκανε ο Γκάι Μαρκ Μισέλ. Ο Γάλλος σέντερ ξεπέρασε τους 400 πόντους στο ελληνικό πρωτάθλημα (τους 100 ξεπέρασε ο Γιώργος Γεωργάκης) και, φτάνοντας τους 346 με τη φανέλα του ΚΑΟΔ, προσπέρασε τον Κώστα Χαραλαμπίδη (είχε 344 στη σεζόν 2011-’12) και ανέβηκε στην 8η θέση της σχετικής λίστας.

Παράλληλα, ο Μισέλ έφτασε τις 84 εύστοχες βολές με τους Δραμινούς, ανεβαίνοντας στην 8η θέση της λίστας, αφού ξεπέρασε τον Αντρές Γκίμπερτ, που έπαιξε στην παρθενική σεζόν του ΚΑΟΔ στην Α1 (το 2001-’02) και είχε 83.

Σε ομαδικό επίπεδο ο ΚΑΟΔ ισοφάρισε το αρνητικό ρεκόρ λαθών στο φετινό πρωτάθλημα, με τα 22 στα οποία υπέπεσε. Τόσα είχαν οι Δραμινοί και στο ματς της πρεμιέρας με τα Τρίκαλα, αλλά και ο Κολοσσός κόντρα στον Πανιώνιο, επίσης στην 1η αγωνιστική.

Στατιστικά η εμφάνιση του ΚΑΟΔ στο ΟΑΚΑ είναι η χειρότερη που έκανε οποιαδήποτε ομάδα στις πρώτες επτά αγωνιστικές. Αυτό, τουλάχιστον, μαρτυρούν οι 33 βαθμοί του ομαδικού ranking, που κατέρριψαν την προηγούμενη χειρότερη επίδοση, την οποία δημιούργησε λίγες ώρες νωρίτερα ο ΠΑΟΚ στο ΣΕΦ, με 37 βαθμούς.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Πετρίδης
Περισσότερα σε Basketbase

Δειτε επισης

Η ΔΕΗ δίνει πάσα στις γειτονιές της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης (pics)

ΔΕΗ 3×3 PΟWER TO THE HOOD by Eurohoops Οι γειτονιές της Αθήνας και τη Θεσσαλονίκης πα…