Κεντρική Ασίστ Basketbase Συνεχίζει με ρεκόρ

Συνεχίζει με ρεκόρ

mavroeidis simtsak vezenkov

mavroeidis-simtsak-vezenkov

petridis-giorgosΛίγο πριν… μας διαψεύσει για τα περί Αναντολού Εφές, ο Δημήτρης Μαυροειδής έδωσε συνέχεια στις σπουδαίες φετινές εμφανίσεις του με τη Νέα Κηφισιά. Οι 29 πόντοι που πέτυχε κόντρα στην ΑΕΚ, συνέτριψαν το ατομικό του ρεκόρ, που ήταν 20 πόντοι.

Τόσους είχε την 1η Μαρτίου 2008, όταν οδήγησε το Μαρούσι στο μεγάλο “διπλό” επί του Παναθηναϊκού με 93-89, στις 14 Φεβρουαρίου 2010, στην ήττα του Αμαρουσίου από τον ΠΑΟΚ στη Θεσσαλονίκη με 84-73 και στη φετινή 3η αγωνιστική με τον Πανελευσινιακό.

Παράλληλα, ο διεθνής σέντερ ισοφάρισε την καλύτερη φετινή επίδοση σκοραρίσματος στο πρωτάθλημα, αφού 29 πόντους είχε και ο Πεν στο ματς του Απόλλωνα με τον Πανελευσινιακό, για τη αγωνιστική. Υπάρχει όμως και συνέχεια…

Ο έμπειρος σέντερ δημιούργησε νέο ρεκόρ στο πρωτάθλημα, τόσο στα εύστοχα δίποντα, με τα 10 που είχε προχθές (ξεπέρασε την επίδοση των οκτώ που είχαν Μιλόσεβιτς, Βεζένκοφ, Λόουερ, Χάγκινς και προχθές οι Κάουνσιλ και Τζέιμς), όσο και στις προσπάθειες για δίποντα, με τις 15 που πήρε (14 είχε προχθές ο Τζέιμς με τον Κολοσσό στην “Nick Galis Hall“).

Με όλα αυτά κι άλλα τόσα (10 ριμπάουντ, 10 κερδισμένα φάουλ, δύο κοψίματα, ένα κλέψιμο) ο Μαυροειδήςάγγιξε” την καλύτερη φετινή επίδοση στο ranking, με 35 βαθμούς, δύο λιγότερους από αυτούς που είχε ο Τζέιμς, στη συνάντηση του Κολοσσού στην πρεμιέρα με τον Πανιώνιο.

Μπαίνει στην 20αδα ο Κακιούζης

Μπορεί η Κηφισιά να υποχρεώθηκε στην πρώτη εντός έδρας ήττα της, όμως σε ατομικό επίπεδο -γι’ ακόμη μία αγωνιστική- υπήρξαν αρκετά ατομικά, αξιοσημείωτα επιτεύγματα. Πέραν αυτών του Μαυροειδή, πολύ σημαντικό είναι αυτό του Μιχάλη Κακιούζη, που συνεχίζοντας να μαζεύει με συνέπεια ριμπάουντ, “σκαρφαλώνει” αγωνιστική με αγωνιστική στη σχετική λίστα της ιστορίας της Α1.

Με τα εννιά που είχε προχθές, έφτασε τα 1.392 στην καριέρα του στην Basket League, ανεβαίνοντας στην 21η θέση (από το 1986) και αφήνοντας πίσω του τον Δήμο Ντικούδη (1.383). Πολύ σύντομα όμως, ίσως και στον επόμενο αγώνα το Σάββατο στα Τρίκαλα, θα μπει στην 20άδα, βγάζοντας έξω απ’ αυτήν τον Φραγκίσκο Αλβέρτη, που αποχώρησε από τα παρκέ με 1.399. Για τα δεδομένα του πρωταθλήματος, στα χρόνια που το διοργανώνει ο ΕΣΑΚΕ (από το 1992), ο Κακιούζης είναι -πια- στη 17η θέση των κορυφαίων ριμπάουντερ.

Ο Νίκος Μπάρλοςέπιασε” στην 39η θέση της λίστας των παικτών με τα περισσότερα παιχνίδια επί ημερών ΕΣΑΚΕ τον Κώστα Καϊμακόγλου, έχοντας αμφότεροι από 290. Ο έμπειρος φόργουορντ με τα δύο ριμπάουντ που είχε προχθές, έφτασε τα 116 με την Κηφισιά και ανέβηκε στην 3η θέση της σχετικής λίστας, προσπερνώντας τον Τόνι Κρόκερ που πέρυσι είχε 114.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Πετρίδης
Περισσότερα σε Basketbase

Δειτε επισης

Η ΔΕΗ δίνει πάσα στις γειτονιές της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης (pics)

ΔΕΗ 3×3 PΟWER TO THE HOOD by Eurohoops Οι γειτονιές της Αθήνας και τη Θεσσαλονίκης πα…