Κεντρική Ασίστ Basketbase Στους 3.006 και συνεχίζει

Στους 3.006 και συνεχίζει

alvertis diamantidis sef

alvertis-diamantidis-sef

petridis-giorgosΟ Δημήτρης Διαμαντίδης έδειξε στα Τρίκαλα πως όταν χρειάζεται μπορεί να κάνει τη διαφορά και στο ελληνικό πρωτάθλημα, εκεί δηλαδή που συνήθως γεμίζει τις “μπαταρίες” του. Στο χθεσινό παιχνίδι σημείωσε δύο σπουδαία ατομικά επιτεύγματα: Με τους 18 πόντους που πέτυχε, ξεπέρασε τους 3.000 με τη φανέλα του Παναθηναϊκού (έφτασε τους 3.006) και είναι δεύτερος στη λίστα των σκόρερ των “πράσινων” από το 1986 (για να σπάσει αυτό το “φράγμα” χρειάστηκε 337 παιχνίδια). Η πρωτιά όμως δεν κινδυνεύει για τον Φραγκίσκο Αλβέρτη που παίζοντας για 18 χρόνια με το τριφύλλι στο στήθος σημείωσε 4.698 πόντους.

Ακόμη ο Διαμαντίδης με τις τρεις εύστοχες βολές που είχε χθες, “έπιασε” στη 10η θέση της σχετικής λίστας στα χρόνια της Α1 τον Νίκο Χατζηβρέττα, μια και οι για χρόνια συνοδοιπόροι σε Ηρακλή, Παναθηναϊκό αλλά και Εθνική έχουν από 1.029. Ο αρχηγός του Παναθηναϊκού ξεπέρασε χθες και τα 550 εύστοχα τρίποντα πρωταθλήματος (έχει 552/1.378).

Μικρά και “πράσινα”

Στο ματς των Τρικάλων, ο Τζέιμς Γκιστ ξεπέρασε τους 500 πόντους στο ελληνικό πρωτάθλημα και ο Βλάντο Γιάνκοβιτς τα 500 ριμπάουντ. Μάλιστα, ο διεθνής φόργουορντ ισοφάρισε για δεύτερη φορά φέτος το ρεκόρ καριέρας του στο πρωτάθλημα με έξι ασίστ, αφού τόσες είχε στο ματς με τον Κολοσσό και πρόπερσι στο παιχνίδι Ηλυσιακός – Πανιώνιος (69-75). Ακόμη ο Αντώνης Φώτσης ξεπέρασε τα 1.100 ριμπάουντ και ο Λευτέρης Μποχωρίδης τα 100 λάθη.

Οι επτά πόντοι που πέτυχε στα Τρίκαλα ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος είναι οι περισσότεροι που έχει στις 17 συμμετοχές του στην Α1, αφού είχε πέντε στις 26 Νοεμβρίου 2012 στο παιχνίδι Παναθηναϊκός – Πανελευσινιακός (85-68). Ρεκόρ καριέρας και τα πέντε ριμπάουντ, καθώς είχε δύο στο εντός έδρας με την Κηφισιά πέρυσι και στο φετινό ματς της Ρόδου με τον Κολοσσό πριν δύο εβδομάδες.

Σε ομαδικό επίπεδο, πάντως, η εμφάνιση του Παναθηναϊκού στα Τρίκαλα ήταν, βάσει αριθμών τουλάχιστον, η καλύτερη που έκανε μια ομάδα στις πρώτες τέσσερις αγωνιστικές, αφού είχε συνολικά 129 βαθμούς στο ranking. Η προηγούμενη ήταν αυτή που είχαν τα Τρίκαλα την προηγούμενη εβδομάδα στη Νέα Σμύρνη με 125 βαθμούς.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Πετρίδης
Περισσότερα σε Basketbase

Δειτε επισης

Η ΔΕΗ δίνει πάσα στις γειτονιές της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης (pics)

ΔΕΗ 3×3 PΟWER TO THE HOOD by Eurohoops Οι γειτονιές της Αθήνας και τη Θεσσαλονίκης πα…