Κεντρική Basket League Ρέθυμνο “Στοπ στον Σπανούλη”

“Στοπ στον Σπανούλη”

trevis simpson

trevis-simpson

Τον τρόπο να περιορίσει πρωταρχικά τον Βασίλη Σπανούλη και εν συνεχεία όλους τους γκαρντ του Ολυμπιακού πρέπει να βρει το Ρέθυμνο, σύμφωνα με τον Τρέβις Σίμπσον, ενόψει της αναμέτρησης των δύο ομάδων.

Ο Αμερικανός άσος, με δηλώσεις στην επίσημη ιστοσελίδα του Ρεθύμνου, τόνισε ότι σημαντικό ρόλο στο συγκεκριμένο παιχνίδι θα παίξει η άμυνα της ομάδας του, αναγνωρίζει τις δυσκολίες του αγώνα, ενώ ξεκαθάρισε ότι το Ρέθυμνο πρέπει να διεκδικήσει τη νίκη, καθώς θα έχει και σημαντικά ψυχολογικά οφέλη.

Αναλυτικά είπε: “Είναι ένα πολύ σημαντικό ματς για εμάς. Όλοι γνωρίζουν ότι ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός είναι οι δύο κορυφαίες ομάδες στο πρωτάθλημα και όποτε έχεις την ευκαιρία να… κλέψεις ένα αποτέλεσμα πρέπει να την αρπάξεις γιατί θα έχεις πολλά, κυρίως ψυχολογικά, οφέλη. Η άμυνα θεωρώ πως είναι από τα πιο σημαντικά κομμάτια σε τέτοιους αγώνες.

Πρέπει να σταματήσουμε τον Σπανούλη αλλά και τους επικίνδυνους σουτέρ, όπως ο Λοτζέσκι. Δεν πρέπει να αφήσουμε ελεύθερα σουτ γιατί θα τιμωρηθούμε. Τα γκαρντ του Ολυμπιακού πιστεύω πως είναι το πιο δυνατό σημείο του, και αν καταφέρουμε να  ελέγξουμε τον ρυθμό θα έχουμε τύχη στο ματς. Είμαστε μία πολύ αθλητική ομάδα κα μας αρέσει ο γρήγορος ρυθμός. Πρέπει να δείξουμε συνέπεια στην άμυνα και στα ριμπάουντ”.

Από την πλευρά του, ο βοηθός του Θανάση Σκουρτόπουλου, Σταύρος Μυκονιάτης, πρόσθεσε: “Το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό σαφώς είναι δύσκολο. Είναι ομάδα επιπέδου Ευρωλίγκας. Αυτή τη στιγμή είμαστε σε μία πολύ καλή κατάσταση και θέλουμε να ανταποκριθούμε στις ανάγκες του παιχνιδιού. Επειδή είναι μέσα στην έδρα μας, θέλουμε να δώσουμε μία ωραία εικόνα στους φιλάθλους μας. Το “κλειδί” της αναμέτρησης θα είναι σαφώς ο ρυθμός. Δηλαδή να μη δώσουμε δεύτερες προσπάθειες στον Ολυμπιακό.

Το αμυντικό ριμπάουντ και το τρανζίσιον είναι πολύ σημαντικό για μας για να μπορέσουμε να είμαστε μέσα στις ανάγκες του παιχνιδιού. Τα δυνατά σημεία του Ολυμπιακού είναι πολλά. Έχει ένα μεγάλο και πλήρες ρόστερ. Καταλαβαίνουμε όλοι ότι θα πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι σε όλο το κομμάτι του παιχνιδιού για να μπορέσουμε να διεκδικήσουμε ότι μας αναλογεί. Η ομάδα μας θα στηριχτεί στον κόσμο της, ο οποίος μας δίνει τεράστια ενέργεια. Το επιθετικό ριμπάουντ είναι ένα από τα πιο δυνατά μας σημεία, καθώς και το φαστ μπρέηκ. Αν μπορέσουμε να συνδυάσουμε αυτά τα δύο, πιστεύω ότι θα είμαστε στον σωστό δρόμο”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • George Printezis

    Η άλλη πλευρά του “Πρι” (vid)

    Την ευκαιρία να γνωρίσουν καλύτερα τον Γιώργο Πρίντεζη έχουν οι φίλοι του Ολυμπιακού. Ο υπ…
  • Brad Oleson Barcelona Olympiacos

    “Παθιασμένοι”

    Διαφορετικός και παθιασμένος θα εμφανιστεί απόψε (22:00, ΝΕΡΙΤ) κόντρα στη Μπαρτσελόνα ο Ο…
  • navarro dunston

    Ώρα διπλού στη Βαρκελώνη

    Τη δεύτερη ευκαιρία για να “σπάσει” την έδρα της Μπαρτσελόνα θα έχει ο Ολυμπια…
Περισσότερα από Θάνος Πούλος
Περισσότερα σε Ρέθυμνο

Δειτε επισης

Οριστικό! Στο τοπικό το Ρέθυμνο

Το Ρέθυμνο μετά την αποχώρηση του Κωστή Ζομπανάκη αποχώρησε από την Basket League, αλλά κα…