Αφορμή για να… ανακατέψουμε κάπως τους αριθμούς ήταν τα 36 τρίποντα, που επιχείρησε η ΑΕΚ στο παιχνίδι με τον Απόλλωνα, ενώ είχε μόνο 20 προσπάθειες για σουτ δύο πόντων. Όχι πως ο αντίπαλός της πήγε πίσω, με 27 προσπάθειες. Όπως και να το κάνεις, 63 τρίποντα σε ένα αγώνα είναι πολλά!
Στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου τα τρίποντα (όχι απαραίτητα τα εύστοχα) έπεφταν “βροχή”. Είχαμε 50 στο ματς του Ρεθύμνου (ΑΓΟΡ – Ολυμπιακός), 48 σε αυτό των Τρικάλων (Τρίκαλα – Πανελευσινιακός), 47 στη συνάντηση της Ρόδου (Κολοσσός – Ν. Κηφισιά), 44 στο παιχνίδι της Αμαλιάδας (Κόροιβος – Άρης)! Μόνο στη Δράμα (ΚΑΟΔ – Πανιώνιος) σούταραν με… σύνεση πίσω από τα 6μ75.
Ωστόσο, οι ομάδες φέτος δείχνουν γενικότερα να κάνουν κατάχρηση του τριπόντου. Μία καταγραφή του μέσου όρου προσπαθειών για τρεις πόντους κάθε ομάδας, σε σύγκριση με τους αντίστοιχους περσινούς αριθμούς τους (στις περιπτώσεις της ΑΕΚ και του Κόροιβου αυτοί είναι από το πρωτάθλημα της Α2), φανερώνει το μέγεθος της αύξησης που υπάρχει, έστω και στο μικρό -σχετικά- δείγμα των έξι αγωνιστικών.
Έχει ενδιαφέρον το γεγονός ότι τα περισσότερα τρίποντα σουτάρουν οι παίκτες του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού (ανάμεσα τους ο Απόλλων). Κόντρα σε αυτό το “ρεύμα” πηγαίνει μόνο ο ΚΑΟΔ, ο μέσος όρος προσπαθειών του οποίου είναι σχεδόν ο μισός από τον αντίστοιχο του Παναθηναϊκού και του Απόλλωνα. Η δραμινή ομάδα, ο Άρης και το Ρέθυμνο είναι οι μόνες από τις 14 της φετινής Α1 που σουτάρουν, κατά μέσο όρο, λιγότερα τρίποντα από πέρυσι.