Κεντρική Ασίστ Basketbase “Σκιάχτρο” ο Πέτγουεϊ

“Σκιάχτρο” ο Πέτγουεϊ

petway osfp rethymno

petway-osfp-rethymno

petridis-giorgosΒρισκόμενος σε γνώριμο περιβάλλον, αφού πέρασε δύο εξαιρετικά παραγωγικά -σε προσωπικό επίπεδο- χρόνια στο Ρέθυμνο, ο Μπρεντ Πέτγουεϊ έκανε μία πολύ καλή εμφάνιση χθες. Σημείωσε, μάλιστα, μέσα από αυτήν κι ένα σημαντικό στατιστικό επίτευγμα, καθώς με τα τέσσερα κοψίματα που έκανε, έφτασε τα 141 στο ελληνικό πρωτάθλημα και μπήκε στην πρώτη 25άδα στην ιστορία του (από το 1986), ξεπερνώντας τον Παναγιώτη Βασιλόπουλο.

Τα τέσσεραστοπ“, που μοίρασε στο παιχνίδι, αποτελούν την κορυφαία επίδοσή του με τη φανέλα του Ολυμπιακού στο πρωτάθλημα (είχε τρία στο φετινό ματς της Κηφισιάς), αλλά δεν αποτελούν και ρεκόρ καριέρας.

Στο ίδιο γήπεδο ως παίκτης του Ρεθύμνου έκανε από έξι κοψίματα σε δύο ματς, με αντίπαλο τον Κολοσσό: Στις 17 Μαρτίου 2012 (76-70) και στις 26 Ιανουαρίου 2013. Ο Πέτγουεϊ ακόμη, είχε μοιράσει πέντε τάπες στις 14 Οκτωβρίου 2012 και πάλι με αντίπαλο τον Κολοσσό (!), αλλά αυτήν τη φορά στη Ρόδο, με το Ρέθυμνο όμως να ηττάται τελικά μετά από δύο παρατάσεις με 82-80, αλλά και στις 6 Ιανουαρίου 2013 στο παιχνίδι Ρέθυμνο – ΚΑΟΔ (88-75). Πέντε κοψίματα είχε και στις 2 Φεβρουαρίου 2013, στο παιχνίδι Άρης – Ρέθυμνο (71-73), στις 17 Φεβρουαρίου 2013 στο Ρέθυμνο – Ηλυσιακός (95-68).

Κατά τα άλλα, ο Βαγγέλης Μάντζαρης, με τους εννιά πόντους που σημείωσε ξεπέρασε τους 700 στη “μεγάληκατηγορία, ενώ ένα αμυντικό ριμπάουντ αρκούσε για τον Βασίλη Σπανούλη, ώστε να φτάσει τα 600 στην καριέρα του στο πρωτάθλημα.

Σε ομαδικό επίπεδο, με την αμυντική παρουσία του, ο Ολυμπιακός επιβεβαίωσε την αναφορά που κάναμε προ ημερών στη βελτίωσή του σε αυτό το κομμάτι επί των ημερών του Γιάννη Σφαιρόπουλου (και ας μην ήταν αυτός χθες στον πάγκο της ομάδας, αλλά ο Μίλαν Τόμιτς).

Οι 54 πόντοι στους οποίους κράτησε ο Ολυμπιακός το Ρέθυμνο αποτελούν ισοφάριση της σχετικής καλύτερης επίδοσης του φετινού πρωταθλήματος. Αυτήν την επίδοση είχε η άμυνα της Νέας Κηφισιάς στο παιχνίδι της 4ης αγωνιστικής με αντίπαλο τον Απόλλωνα.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Πετρίδης
Περισσότερα σε Basketbase

Δειτε επισης

Η ΔΕΗ δίνει πάσα στις γειτονιές της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης (pics)

ΔΕΗ 3×3 PΟWER TO THE HOOD by Eurohoops Οι γειτονιές της Αθήνας και τη Θεσσαλονίκης πα…