Κεντρική Basket League ΠΑΟΚ “Σημαντικό βήμα για την πρόκριση”

“Σημαντικό βήμα για την πρόκριση”

vaughn paok

vaughn-paok

Μετά τη νίκη του ΠΑΟΚ επί της Βέτνσπιλς και λίγο πριν η ομάδα πετάξει από τη Ρίγα στην Κωνσταντινούπολη, ο Τζούλιαν Βον μίλησε στην επίσημη σελίδα του ΠΑΟΚ. Ο σέντερ του ΠΑΟΚ χαρακτήρισε μεγάλη την εκτός έδρας νίκη της ομάδας του, ωστόσο τόνισε ότι τίποτα δεν έχει κριθεί για την πρόκριση. Παράλληλα, δήλωσε ότι χρειάζεται κι άλλη βελτίωση κάτω από το καλάθι, ενώ μίλησε και για τη συνάντησή του με τον παιδικό του φίλο Χάρβεϊ Γκραντ. Τέλος, εμφανίστηκε χαρούμενος από την άφιξη της συντρόφου του και του παιδιού του.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Τζούλιαν Βον στο paokbc.gr:

Για τη νίκη επί της Βέντσπιλς: “Το Eurocup είναι μία σπουδαία διοργάνωση, με ομάδες υψηλού επιπέδου και κάθε νίκη, ειδικά όταν είναι εκτός έδρας μετράει. Με αυτή την λογική λοιπόν είναι σίγουρα πολύ σημαντική η νίκη που πετύχαμε στη Λετονία κι επειδή ήταν η δεύτερη εκτός έδρας νίκη για την ομάδα μας, νομίζω ότι κάναμε ένα πολύ σημαντικό βήμα για την πρόκρισή μας στην επόμενη φάση.

Τίποτα όμως δεν έχει τελειώσει ακόμη. Δεν έχει ολοκληρωθεί ο πρώτος γύρος, έχουμε μπροστά μας ακόμη 6 αγώνες και θα πρέπει να δείξουμε την ίδια σοβαρότητα και αποτελεσματικότητα για να πετύχουμε τους στόχους μας. Είναι πολύ σημαντικό να κερδίζεις στην έδρα του αντιπάλου σου. Αρχικά είναι πολύ δύσκολο, γιατί παίζουν 15 εναντίον χιλιάδων που είναι στις εξέδρες, αλλά για αυτόν ακριβώς τον λόγο ασχολούμαστε με τον αθλητισμό. Για αυτό ακριβώς το συναίσθημα της νίκης απέναντι στους πολλούς.

Η ομάδα μας έχει μερικά χαρακτηριστικά στοιχεία που είναι πολύ σημαντικά και καθοριστικά για να κερδίζει και εκτός έδρας, αλλά και στα παιχνίδια που κρίνονται στον πόντο. Υπάρχει εμπειρία, ξέρουμε πώς να χειριστούμε αυτές τις καταστάσεις και κάθε φορά που το παιχνίδι εξελίσσεται με αυτό τον τρόπο, έχουμε τους παίκτες που θα δώσουν τις λύσεις. Και οι νίκες που έρχονται με αυτό τον τρόπο, όπως και η σπουδαία νίκη που πετύχαμε στην Τουρκία μετά από δύο παρατάσεις, μας βοηθούν να δεθούμε ακόμη περισσότερο σαν ομάδα και να δυναμώσουμε”.

Για την εμφάνισή του και τα…καρφώματα του: “Εντάξει είναι πολύ όμορφο συναίσθημα να καρφώνεις την μπάλα, να τελειώνεις με αυτό τον τρόπο μία φάση και ειδικά εάν πρόκειται για το τέλος μίας επίθεσης. Το σημαντικό είναι να κάνεις σωστά την δουλειά σου και να βοηθάς την ομάδα. Για αρκετά χρόνια υπήρχαν πράγματα που δεν τα έκανα σωστά μέσα στο καλάθι και σίγουρα ακόμη κι αν βελτιώθηκα, πρέπει να δουλέψω ακόμη περισσότερο για να είμαι πιο αποτελεσματικός. Αν τώρα τα καρφώματά μου αρέσουν και βοηθούν την ομάδα, τότε είμαι σίγουρα κι εγώ πολύ ευχαριστημένος”.

Για τη συνάντησή του με τον Χάρβεϊ Γκράντ: “Με τον Harvey ουσιαστικά μεγαλώσαμε μαζί, στην ίδια περιοχή. Μετά χωρίσαμε, γιατί εγώ πήγα στο Georgetown, αυτός ήταν στο Clemson και είχαμε ουσιαστικά να βρεθούμε από τότε, από τα κολεγιακά μας χρόνια. Προέρχεται από μία οικογένεια με σπουδαία παράδοση στο μπάσκετ και τώρα που βρεθήκαμε ξανά, μετά από 6-7 χρόνια, είχαμε την ευκαιρία να θυμηθούμε τα παλιά, αλλά να μιλήσουμε και για το σήμερα. Είναι πάντως μία ακόμη απόδειξη για το πόσο μικρός είναι ο κόσμος, αφού συναντήθηκα με έναν παιδικό μου φίλο, ουσιαστικά στην άλλη άκρη της γης”.

Για τον ερχομό της συντρόφου του και του παιδιού του στη Θεσσαλονίκη: “Έχω πολύ καιρό να τους δω και μου έχουν λείψει. Περιμένω με αγωνία να τους δω και είναι πολύ σημαντικό που θα έρθουν σε μία χρονική στιγμή που θα έχουμε συνεχόμενα παιχνίδια στην έδρα μας. Και είναι και τα τρία παιχνίδια πολύ σημαντικά. Και οι αγώνες του Eurocup, με την Buducnost και την Karsiyaka, αλλά και το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό. Πριν από όλα έχουμε όμως τον Πανιώνιο”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Χάρης Δεληνικόλας
Περισσότερα σε ΠΑΟΚ

Δειτε επισης

Νεραντζάκης: «Η εικόνα μας δεν είναι αυτή που πρέπε»

Στην κακή εικόνα της ομάδας του αναφέρθηκε ο Στάθης Νεραντζάκης. Μετά την εκτός έδρας ήττα…