Κεντρική Basket League Αγώνες ΠΑΟΚ – Κόροιβος 84-71

ΠΑΟΚ – Κόροιβος 84-71

vaughn paok

vaughn-paok

Ο ΠΑΟΚ επικράτησε του Κόροιβου Αμαλιάδας με 84-71 πετυχαίνοντας την τέταρτη νίκη του στη Basket League ΣΚΡΑΤΣ σε ισάριθμους αγώνες και φιγουράρει στην κορυφή της βαθμολογίας με 8 βαθμούς. Κορυφαίοι για το Δικέφαλο του Βορρά ήταν οι Τσόχλας και Δέδας που σκόραραν από 17 και 16 πόντους αντίστοιχα. Από την πλευρά των ηττημένων, ξεχώρισαν οι Λόουερι με 18 πόντους (πρώτος σκόρερ του αγώνα) και ο Ντέιβις με 14.

Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε με τους Κάρτερ, Κακαρούδη, Όντουμ, Βον και Σαλούστρο, ενώ η αρχική πεντάδα που παρέταξε ο Χάρης Μαρκόπουλος αποτελούνταν από τους: Μάγκετ, Ρόμπερτ, Κανονίδη, Γκάρετ και Ντιμιτρίεφ.

Οι δύο ομάδες μπήκαν πολύ δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και εναλλάσσονταν συνεχώς στο σκορ. Ο Κόροιβος Αμαλιάδας κατάφερε σε δύο περιπτώσεις να προηγηθεί με 3 πόντους (4-7 με τρίποντο του Ντιμιτρίεφ και 6-9 με καλάθι του Κανονίδη), ωστόσο ο ΠΑΟΚ αντέδρασε γρήγορα και με συνεχόμενους πόντους του Σαλούστρου, αλλά και κάρφωμα του Βον προηγήθηκε με 11-9, 5 λεπτά και 45 δευτερόλεπτα πριν το τέλος του δεκαλέπτου. Ο ΠΑΟΚ παρ’ ότι έδειχνε να μη βρίσκει ρυθμό, με ένα ξέσπασμα στα τελευταία 2 λεπτά κατάφερε να προηγηθεί στο τέλος της πρώτης περιόδου με 22-16.

Το δεύτερο δεκάλεπτο ξεκίνησε όπως τελείωσε το πρώτο, με τον ΠΑΟΚ να συνεχίσει να επιβάλλει το ρυθμό του και με τρίποντο του Δέδα και καλάθι του Χαραλαμπίδη εκτόξευσε τη διαφορά στους 9, 8:50 πριν το τέλος του ημιχρόνου. Ο Κόροιβος προσπάθησε να αντιδράσει και κατέβασε τη διαφορά στους 5 πόντους (27-22) με λέι απ του Ρόμπερτ, ωστόσο ο ΠΑΟΚ με ενα σερί 13-2, προηγήθηκε με 40-24, 3 λεπτά πριν το ημίχρονο. Το δεύτερο δεκάλεπτο έληξε 46-32, με τον ΠΑΟΚ να έχει για κορυφαίους τους Δέδα και Βον που σκόραραν αμφότεροι από 11 πόντους, ενώ για τους φιλοξενούμενος ξεχώρισε ο Ρόμπερτ με 12 πόντους.

Με το ξεκίνημα του τρίτου δεκαλέπτου, φάνηκε ξεκάθαρα ότι ο Κόροιβος δε θα παρατήσει το παιχνίδι. Με τον Ντέιβις να σκοράρει καλάθι και φάουλ και τον Γαλιώτο να ευστοχεί σε λει απ, η διαφορά έπεσε σε μονοψήφιο νούμερο (46-37, 8:57 πριν τη λήξη του τρίτου δεκαλέπτου). Η ομάδα του Χάρη Μαρκόπουλου, συνέχισε σε αυτόν τον ρυθμό και με όπλο την πολύ καλή της άμυνα κατέβασε τη διαφορά μέχρι και τους 5 πόντους (57-52), 8 δευτερόλεπτα πριν τη λήξη του δεκαλέπτου, με τον Τσόχλα να δίνει ανάσα στον ΠΑΟΚ με καλάθι στα 3 δευτερόλεπτα, διαμορφώνοντας το σκορ της τρίτης περιόδου, 59-52.

Στο τέταρτο και τελευταίο δεκάλεπτο, ο Κόροιβος, μέχρι και το 35ο λεπτό κατάφερε να κρατά σε χαμηλά επίπεδα τη διαφορά, όμως ένα επιθετικόξέσπασμα του ΠΑΟΚ με τους Λάνγκφορντ, Τσόχλα και Δέδα πρωταγωνιστές, έφεραν τη διαφορά στο +12 για το Δικέφαλο του Βορρά. Οι γηπεδούχοι δεν πήραν το πόδι από το γκάζι και 2 λεπτά πριν το τέλος της αναμέτρησης, έφεραν τη διαφορά στη μέγιστη τιμή της, στους 16 πόντους (81-65 με λέι απ του Τσόχλα).

Ο αγώνας τελείωσε με 84-71, εν μέσω αποθέωσης για τους παίκτες του ΠΑΟΚ, αλλά και χειροκροτημάτων για τον προπονητή του Κόροιβου Αμαλιάδας, Χάρη Μαρκόπουλο, γιο του τεχνικού του ΠΑΟΚ, Σούλη Μαρκόπουλου, και πρώην μέλος της ομάδας του Δικεφάλου του Βορρά.

Διαιτητές: Σώμος – Καλδίρης – Μάλαμας.
Τα δεκάλεπτα:22-16, 46-32, 59-52, 84-71.
ΠΑΟΚ (Σ. Μαρκόπουλος): Λάνγκφορντ 7, Λιάπης 3 (1), Χαραλαμπίδης 5 (1), Κάρτερ 9 (1), Κακαρούδης 3 (1), Τσόχλας 17 (3), Δέδας 16 (4), Κώττας, Οντουμ 2, Βον 11, Σαλούστρος 11.
ΚΟΡΟΙΒΟΣ: (Χ. Μαρκόπουλος): Ματζέτ 3, Λόουρι 18, Γιαννακίδης, Αγγελόπουλος 2, Παπαπέτρου, Ντέιβις 14 (1), Βασίλιεβιτς 12 (1), Κανονίδης 7 (1), Φιλιππάκος, Γκάρετ 8, Ντμιτρίεφ 3 (1), Γαλιώτος 4.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Χάρης Δεληνικόλας
Περισσότερα σε Αγώνες

Δειτε επισης

Καρδίτσα – Απόλλων Πάτρας 95-67

«Διέλυσε» τον Απόλλωνα Πάτρας η Καρδίτσα «Πάρτι» έκανε η Καρδίτσα απέναντι στον υποβιβασμέ…