Κεντρική Ασίστ Basketbase Ο καλύτερος της εξαετίας

Ο καλύτερος της εξαετίας

aris pagkos priftis

aris-pagkos-priftis

petridis-giorgosΜπορεί στη δεκαετία του ’80, όταν “έχτιζε” την αυτοκρατορία του, το 4/4 να ήταν σχεδόν αυτονόητο, όμως για τον σύγχρονο Άρη αποτελεί επιτυχία Με την εκκρεμότητα του αγώνα με τον ΠΑΟΚ, ο Άρης επίσημα -και τυπικά, τουλάχιστον,- είναι στο 4-0, αλλά με βάση την απόρριψη της έφεσής του, το ζήτημα είναι πια αν θα πάρει τον βαθμό της ήττας από το ντέρμπι.

Αν, λοιπόν, κάνουμε τη λογική υπόθεση ότι βρίσκεται στο 4-1, αυτή είναι η καλύτερη εκκίνησή του στο πρωτάθλημα για την τελευταία εξαετία. Σε κάθε περίπτωση, εντός των τεσσάρων γραμμών είναι η καλύτερη

Ήταν την σεζόν 2008-’09, όταν σε αυτό το σημείο του πρωταθλήματος μετρούσε τέσσερις νίκες και μία ήττα. Κατά σειρά είχε νικήσει εντός τον Πανελλήνιο με 70-64 (Τσαλδάρης 21, Σέκουλιτς 13 – Ραντένοβιτς 17, Νιούλεϊ 15), έχασε από τον Ολυμπιακό εκτός με 74-57 (Τσίλντρες 19, Πρίντεζης 13 – Ηλιάδης 12, Μπάρλος 11), νίκησε εντός το Αιγάλεω με 75-57 (Μάρσαλ 17, Σέκουλιτς 14 – Γκολντγουαϊρ 18, Μαγκουνής 17), το Μαρούσι εντός με 83-73 (Μάρσαλ 17, Ηλιάδης 16 – Καϊμακόγλου 22, Κις 14) και την Ολύμπια εκτός έδρας με 73-55 (Σούλτζε 15, Κινγκ 11 – Μάρσαλ και Ηλιάδης 14).

Το eBasket.gr παρουσιάζει σήμερα τον απολογισμό του Άρη στις πρώτες πέντε “στροφές” των τελευταίων 26 πρωταθλημάτων:

plaisio66

Κατά τα άλλα, χθες ο Αντεγκμπόγιε σημείωσε την καλύτερη επίδοσή του στο ελληνικό πρωτάθλημα, με τις τέσσερις ασίστ που μοίρασε κόντρα στην πρώην ομάδα του, αφού είχε τρεις στα φετινά ματς με τον Απόλλωνα και τον ΚΑΟΔ, αλλά και στο περσινό της Κηφισιάς εντός έδρας με τον ΠΑΟΚ, για την κανονική περίοδο.
Ακόμη, ο Πάσαλιτς ξεπέρασε τα 100 αμυντικά ριμπάουντ στην Α1.

Από την άλλη πλευρά, αυτή της Νέας Κηφισιάς, ο Δημήτρης Μαυροειδής ξεπέρασε τα 350 αμυντικά ριμπάουντ στη “μεγάληκατηγορία, ενώ ο Δημήτρης Τσαλδάρης έφτασε τις 50 ασίστ με τη φανέλα της.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Πετρίδης
Περισσότερα σε Basketbase

Δειτε επισης

Η ΔΕΗ δίνει πάσα στις γειτονιές της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης (pics)

ΔΕΗ 3×3 PΟWER TO THE HOOD by Eurohoops Οι γειτονιές της Αθήνας και τη Θεσσαλονίκης πα…