Κεντρική Ασίστ Basketbase Ολλανδικό λαβράκι

Ολλανδικό λαβράκι

roland schaftenaar kaod

roland-schaftenaar-kaod

petridis-giorgosΤί κι αν αποκτήθηκε παραμονές της πρεμιέρας του πρωταθλήματος και του αγώνα με τον ΠΑΟΚ; Ο Ρόλαντ Σάφτενααρ αποδεικνύεται “λαβράκι” για το Ρέθυμνο, καθώς εξελίσσεται στον παίκτη που κάνει τη διαφορά για τους Κρητικούς. Αυτό έκανε χθες, κόντρα στον Πανιώνιο, “χτυπώντας” από κοντά, αλλά και μακριά. Ένας παίκτης 2μ11 ύψους, που σουτάρει 4/4 τρίποντα, δεν είναι συνηθισμένο φαινόμενο.

Ο Ολλανδός σέντερ, μάλιστα, δημιούργησε νέο ρεκόρ για το φετινό πρωτάθλημα, πίσω από την γραμμή του τριπόντου, αφού η προηγούμενη καλύτερη επίδοση ήταν το 3/3 που είχαν ο Μπούλιαν στο ματς του Κολοσσού με τον Παναθηναϊκό και ο Μποχωρίδης στο παιχνίδι του Παναθηναϊκού με την ΑΕΚ.

Ο Σάφτενααρ πλησίασε την καλύτερη επίδοση του πρωταθλήματος στο ranking με τους 33 βαθμούς του, όμως στην πρεμιέρα ο Τζέιμς του Κολοσσού είχε 37 απέναντι -και αυτός- στον Πανιώνιο.

Την προηγούμενη εβδομάδα το eBasket.gr σημείωσε την συμπλήρωση 120 αγώνων στους πάγκους της Α1 για τον Θανάση Σκουρτόπουλο. Χθες ο τεχνικός του Ρεθύμνου έφτασε τις 50 νίκες σε αυτούς.

Κατά τα άλλα ο Τρέβις Σίμπσον ξεπέρασε τους 200 πόντους στο ελληνικό πρωτάθλημα (πέρυσι έπαιζε στον Κολοσσό), ενώ τα εννιά ριμπάουντ που μάζεψε χθες αποτελούν την καλύτερη επίδοση του Αμερικανού στο ελληνικό πρωτάθλημα, μια και είχε οχτώ στη φετινή πρεμιέρα με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ.

Όσο για τον Φάνη Κουμπούρα, συμπλήρωσε 30 συμμετοχές πρωταθλήματος με τον ΑΓΟΡ.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Πετρίδης
Περισσότερα σε Basketbase

Δειτε επισης

Η ΔΕΗ δίνει πάσα στις γειτονιές της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης (pics)

ΔΕΗ 3×3 PΟWER TO THE HOOD by Eurohoops Οι γειτονιές της Αθήνας και τη Θεσσαλονίκης πα…