Κεντρική Basket League Άρης “Να προστατέψουμε την έδρα”

“Να προστατέψουμε την έδρα”

aris pagkos priftis

aris-pagkos-priftis

Δύσκολο χαρακτήρισε το παιχνίδι με την Κηφισιά ο προπονητής του Άρη, Δημήτρης Πρίφτης, τονίζοντας ότι η απουσία του κόσμου το κάνει δυσκολότερο. Ο Έλληνας τεχνικός, υπογράμμισε ως σημεία κλειδιά το ρυθμό του αγώνα, τα ριμπάουντ και τα μεγάλα σουτ, ενώ έπλεξε το εγκώμιο της Κηφισιάς. Τέλος, δήλωσε ότι ο Άρης δεν έχει φτάσει στα επίπεδα που επιθυμεί, αλλά συνεχώς βελτιώνεται.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Δημήτρης Πρίφτης:
Για τη σημασία του αγώνα για τον Άρη: “«Είμαι αναμφίβολα ένα δύσκολο παιχνίδι. Η απουσία του κόσμου μας λόγω της τιμωρίας το κάνει ακόμα πιο δύσκολο. Είναι σημαντικό να προστατεύεις την έδρα σου, γι’ αυτό θέλουμε τη νίκη στο αυριανό ματς”.

Για τα “κλειδιά” της αναμέτρησης: “Το τέμπο του αγώνα, η συγκομιδή των ριμπάουντ και τα μεγάλα σουτ σε κρίσιμα σημεία είναι οι τρεις βασικοί άξονες που θα κρίνουν την αναμέτρηση”.

Για την Κηφισιά και τα χαρακτηριστικά της: “Η Κηφισιά είναι μία ποιοτική ομάδα που διαβάζει πολύ καλά στο σετ παιχνίδι και χτυπάει με συγκεκριμένους τρόπους και συγκεκριμένους παίκτες. Έχει πολύ έμπειρο και πλούσιο ρόστερ, ικανό να ανταγωνιστεί οποιονδήποτε αντίπαλο. Μην ξεχνάμε ότι ήδη έχει κάνει την πρώτη έκπληξη του πρωταθλήματος, κερδίζοντας τον Ολυμπιακό”.

Για το πώς θα κινηθεί ο Άρης: “Εμείς ακόμα δεν έχουμε φτάσει το επίπεδο απόδοσης που θα θέλαμε, ειδικά στην επίθεση, αλλά δουλεύοντας καθημερινά, προοδεύουμε. Η Κηφισιά χτυπάει είτε μέσα από το καλάθι, είτε με σκριν στην μπάλα, στην περιφέρεια. Εκεί, εμείς θα πρέπει να δείξουμε συνέπεια”.

Ο Αλέξανδρος Βεζένκοβ από την πλευρά του δήλωσε:
Για τη σημασία του αγώνα: “Θέλουμε να συνεχίσουμε τα θετικά αποτελέσματα. Προετοιμαστήκαμε πολύ καλά αυτήν την εβδομάδα. Είναι πολύ σημαντικό το ότι θα λείψει ο κόσμος αλλά θα προσπαθήσουμε, σε μία νέα συνθήκη για μας, να αξιοποιήσουμε την έδρα και να πάρουμε τους βαθμούς της νίκης”.

Για τα σημεία-κλειδιά της αναμέτρησης: “Ο ρυθμός. Από την πλευρά μας θα προσπαθήσουμε να επιβάλουμε το ρυθμό μας και να παίξουμε δυνατά. Η άμυνά μας θα είναι επίσης κλειδί. Θέλουμε να περιορίσουμε την Κηφισιά, η οποία είναι πολύ έμπειρη ομάδα, σε χαμηλό σκορ”.

Για τα δυνατά σημεία της Κηφισιάς: “Η εμπειρία της Κηφισιάς είναι το πιο δυνατό σημείο της. Έχει πολλούς έμπειρους Έλληνες και καλούς ξένους. Έμπειροι παίκτες όπως ο Κακιούζης και ο Μαυροειδής είναι σε πολύ καλή κατάσταση. Είναι μία ομάδα που διαθέτει πλουραλισμό. Όποιος είναι στη μέρα του μπορεί να σε σκοτώσει”.

Για τα σημεία που θα στηριχτεί ο Άρης: “Όλα ξεκινούν από την άμυνα και μέσω αυτής θα προσπαθήσουμε να τρέξουμε σε φάσεις που μπορούμε. Οι δύο ομάδες γνωριζόμαστε μεταξύ μας και δεν υπάρχουν μυστικά μεταξύ μας”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Χάρης Δεληνικόλας
Περισσότερα σε Άρης

Δειτε επισης

Καστρίτης: «Στόχος μας να παίξουμε ως Άρης»

Το σύνθημα για τη συνέχεια του Άρη έδωσε ο Γιάννης Καστρίτης. Ο Άρης έκλεισε με νίκη την κ…