Κεντρική Basket League ΠΑΟΚ “Να ξεπεράσουμε τα όρια μας”

“Να ξεπεράσουμε τα όρια μας”

mpoutskos markopoulos

mpoutskos-markopoulos

Ο συνεργάτης του Σούλη Μαρκόπουλου, Παντελής Μπούτσκος, μίλησε στην επίσημη σελίδα της ΚΑΕ ΠΑΟΚ σχετικά με την ευρωπαϊκή αναμέτρηση του Δικεφάλου Βορρά απέναντι στην Μπουντοστοτ. Το μέλος του τεχνικού τιμ του ΠΑΟΚ, τόνισε ότι είναι γιορτή για την ομάδα οι εντός έδρας αγώνες, ενώ σχετικά με την Μπουντούτσνοστ, τη χαρακτήρισε ως ομάδα με πλήρες ρόστερ. Παράλληλα, εξήρε έναν-έναν τους παίκτες των Μαυροβούνιων, αλλά και τους παίκτες της δικής του ομάδας, που δείχνουν σοβαρότητα παρά τα συνεχόμενα παιχνίδια.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Παντελής Μπούτσκος στο paokbc.gr:
“Έπειτα από δύο κοπιαστικά ταξίδια επιστρέφουμε στο σπίτι μας και είμαστε ενθουσιασμένοι που θα αγωνιστούμε μπροστά στο κοινό μας γιατί το μπάσκετ είναι γιορτή και όλοι μαζί μπορούμε να πετύχουμε περισσότερα.

Το πρόσημο μέχρι τώρα είναι ιδιαίτερα θετικό και τα μηνύματα πολύ ενθαρρυντικά, αλλά το μεγαλύτερο κέρδος είναι τα διδάγματα που προκύπτουν από κάθε αγώνα και αποτελούν οδηγό για τους τομείς που πρέπει να βελτιώσουμε. Μας δείχνουν παράλληλα και ότι οφείλουμε να παραμείνουμε ταπεινοί και συγκεντρωμένοι στην προσπάθειά μας για συνεχή βελτίωση. Όχι μόνο γιατί ο δρόμος είναι μακρύς ακόμη, αλλά επειδή τίποτα δε συγκρίνεται με το συναίσθημα να αφήνεις το παρκέ, γνωρίζοντας ότι ήσουν γενναίος στην προσπάθειά σου και να νιώθεις ότι έγινες καλύτερος παίκτης ή καλύτερη ομάδα από ότι ήσουν πριν.
Όπως λέμε στην ομάδα μας, το μπάσκετ είναι σε κάθε πάσα, σε κάθε ντρίμπλα, σε κάθε αναπνοή και παρά την πίεση των αγώνων θέλουμε να ευχαριστηθούμε το παιχνίδι μέσα από το ταξίδι μας στο Eurocup. Nα αγγίξουμε και να ξεπεράσουμε τα όρια μας σαν ομάδα.

Επόμενος αντίπαλός μας είναι η Mπουντούτσνοστ, ξυπνώντας μνήμες από την περσινή σεζόν, με δύο σπουδαίους αγώνες μέσα σε ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα που κρίθηκαν στο τελευταίο σουτ. Και πραγματικά δεν περιμένουμε κάτι ευκολότερο αυτή την χρονιά, αφού πρόκειται για μια ομάδα με πολύ γεμάτο και ποιοτικό ρόστερ και μόλις μία ήττα (από τον Ερυθρό Αστέρα) στην ιδιαίτερα απαιτητική Αδριατική Λίγκα. Η Mπουντούτσνοστ μάλιστα, παρουσιάζεται φορμαρισμένη τον τελευταίο καιρό και η θέση της στον όμιλό μας είναι μάλλον πλασματική.

Στην περιφέρεια ο Ομάρ Κούκ, με πολυετή εμπειρία στην Ευρωλίγκα καθοδηγεί με ασφάλεια την ομάδα, καθώς ξεκινούν πολλοί αιφνιδιασμοί από τα χέρια του αλλά και δίνει λύσεις με τις εγκεφαλικές του εμπνεύσεις σε σετ επίθεση. Ο Κουκ εκμεταλλεύεται τους ικανότατους σουτέρ όπως ο Σέχοβιτς και ο (πρωταθλητής Γαλλίας με τη Λιμόζ) Ρέινολτντς, ο οποίος έχει κομβικό ρόλο αφού έχει το ταλέντο να δημιουργεί από το Pick & Roll, τόσο για τον εαυτό του όσο και για τους συμπαίκτες του.
Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δώσουμε στα «drive» του Πόποβιτς αλλά και στο παιχνίδι χωρίς την μπάλα του Σίλεϊ, που τελειώνει φάσεις με τα πλούσια αθλητικά του προσόντα. Επίσης θα πρέπει να ελέγξουμε το ρυθμό που δίνει παίρνοντας αρκετά ρίσκα ο Κάπιν (γνώριμός μας και από την παρουσία του στο Ελληνικό πρωτάθλημα).

Στην «front line» o Πλάνινιτς με τα 2.11 και την εμπειρία του από Μακάμπι Τελ Αβίβ και Τσιμπόνα Ζάγκρεμπ, δίνει λύσεις τρέχοντας ακόμη και πρώτος στον αιφνιδιασμό, όπως επίσης και στο Pick & Roll, λαμβάνοντας τις ασίστ του Ομάρ Κουκ. Και ο Ντάσιτς με το «all around» παιχνίδι του τον συμπληρώνει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Ο Βίτσοβατς με το πολύ δυναμικό του παιχνίδι είναι σημείο αναφοράς αφού έχει πολλές απομονώσεις στο «low post» όπου οι συμπαίκτες του, του δίνουν μεγάλη αποδοχή, ενώ ο Σούμποτις έχει την ικανότητα να σουτάρει έξω από τα 6.75 αλλά και να επιτεθεί με πρόσωπο στο καλάθι.

Η ομάδα μας δοκιμάζεται κάτω από μεγάλη σωματική και πνευματική επιβάρυνση με δύο αγώνες την εβδομάδα, αλλά κάθε φορά μπαίνουμε στο γήπεδο με πολύ ενθουσιασμό για τη νίκη και το κίνητρό μας είναι ιδιαίτερα υψηλό για να ανταποκριθούμε σε κάθε πρόκληση, αφού γνωρίζουμε πολύ καλά ότι αυτή η καταπόνηση που νιώθουμε σήμερα θα αποτελεί τη δύναμή μας αύριο.

Είμαστε περήφανοι για τον χαρακτήρα που έχει αναδείξει η ομάδα μας στην άμυνα και πρέπει να συνεχίσουμε να χτίζουμε και να επενδύουμε πάνω σε αυτό το κομμάτι αφού από εκεί μπαίνουν οι βάσεις για τη νίκη. Και ο αντίπαλός μας πρέπει να γνωρίζει ότι δε θα του χαριστεί τίποτα εύκολο, αφού δεν μπορείς να κερδίσεις κάποιον που δεν τα παρατάει ποτέ. Πρέπει επίσης να αναπτύξουμε τους αυτοματισμούς μας και τις συνεργασίες μας στην επίθεση με υπομονή και με βάση το δόγμα του προπονητή μας για ομαδική δουλειά και ισορροπία στην κατανομή των επιθέσεων ανάμεσα στην περιφέρεια και τη ρακέτα ψάχνοντας κάθε φορά την καλύτερη δυνατή επιλογή”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Χάρης Δεληνικόλας
Περισσότερα σε ΠΑΟΚ

Δειτε επισης

ΠΑΟΚ – Καρδίτσα 85-70

Νίκη για ΠΑΟΚ με “όργια” του Κέβιν Πέτερ Τζούνιορ Ακόμη ένα βήμα για την είσοδ…