Κεντρική Basket League ΕΣΑΚΕ “Νίκη και στην Πάτρα”

“Νίκη και στην Πάτρα”

tsamis james

tsamis-james

Ο Άγγελος Τσάμης και ο Μάικ Τζέιμς πετούσαν “φωτιές” στη σαββατιάτικη αναμέτρηση (01/11) αναμέτρηση στο Βενετόκλειο, παίζοντας καθοριστικό ρόλο στην ευρεία επικράτηση επί της Ελευσίνας.

Ο αρχηγός “απογειώθηκε” στην τελευταία περίοδο και τελείωσε το ματς με 25 πόντους (6/12 διπ.-2/6 τρ.-7/8 βολές), 12 ριμπάουντ, 6 ασίστ και 8 κερδισμένα φάουλ ενώ ο Αμερικανός είχε 22 πόντους (4/6 διπ.-2/5 τρ.-8/9 βολές), 6 ριμπάουντ, 3 ασίστ και, επίσης, 8 κερδισμένα φάουλ. Συγκέντρωσαν και οι δύο 34 στο ranking και αναδείχθηκαν MVP για την 4η αγωνιστική. Τελευταία φορά που δύο συμπαίκτες μοιράστηκαν το βραβείο του Πολυτιμότερου παίκτες ήταν τη σεζόν 2011-12 και πρόκειται για τους Ζακ Ράιτ και Ντιόντε Κρίστμας του Ρεθύμνου.

Μιλώντας στην επίσημη ιστοσελίδα του ΕΣΑΚΕ για τη βράβευση του, ο Άγγελος Τσάμης, αφιέρωσε το βραβείο στους συμπαίκτες του, αναφέρθηκε στην αναμέτρηση με τον Πανελευσινιακό και έδωσε το σύνθημα για νίκη και στην Πάτρα:

“Η ανάδειξη και των δύο μας ως MVP δείχνει την καλή δουλειά που γίνεται στην ομάδα, αλλά και το πάθος με το οποίο όλοι οι παίκτες αγωνίζονται για να πετύχουμε”.

Για τη σημασία της νίκης, είπε: “Μου δίνει ιδιαίτερη χαρά, γιατί μέσα από αυτή την καλή εμφάνιση ήρθε μία πολύ σημαντική νίκη για τον Κολοσσό. Το βραβείο αυτό το αφιερώνω σε όλους μου τους συμπαίκτες αλλά και στην ομάδα μου, πιστεύοντας πως θα συνεχίσουμε έτσι και θα πετύχουμε τον πρωταρχικό μας στόχο που είναι η παραμονή.

Το ματς με τον Πανελευσινιακό ήταν δύσκολο εξ αρχής. Δυστυχώς για περίπου 35 λεπτά δεν είχαμε την απαιτούμενη συγκέντρωση,  αλλά στο τέλος καταφέραμε να “σπάσουμε” την άμυνα της Ελευσίνας και να φτάσουμε σε αυτή τη σημαντική νίκη”.

Αναφορικά με την αναμέτρηση ενάντια στον Απόλλωνα Πάτρας, σημείωσε: “Είναι ένα πολύ δύσκολο ματς σε μία από τις πιο δυνατές έδρες στην Ελλάδα. Είμαι σίγουρος όμως πως θα γίνει ένα ωραίο παιχνίδι. Εμείς, από την πλευρά μας, προετοιμαζόμαστε να παίξουμε καλύτερα απ’ ότι παίξαμε κόντρα στην Ελευσίνα και γιατί όχι να φύγουμε με τη νίκη από την Πάτρα”.

Σε ανάλογο μήκος κύματος και οι δηλώσεις του Μάικ Τζέιμς που χαρακτήρισε το γεγονός πως μοιράζεται το βραβείο με τον Τσάμη:

“Είναι πράγματι όμορφο. Έτσι αποδείξαμε πόσο θέλαμε να πάρουμε τη νίκη απέναντι σε έναν καλό αντίπαλο που έχει τους ίδιους στόχους με εμάς”.

Σχετικά με το γεγονός πως αναδείχθηκε για δεύτερη φορά MVP, σχολίασε: “Δεν ξέρω πως έγινε αυτό. Ίσως να ήμουν και λίγο τυχερός, αλλά εγώ πάντα παίζω σκληρά όποιος κι αν είναι ο αντίπαλος, ενώ έχω μεγάλη βοήθεια από τους συμπαίκτες μου. Είμαι χαρούμενος όταν παίζω καλά, καθώς θέλω η ομάδα να πετύχει τους στόχους που έχει θέσει”.

Ενώ κατέληξε υποστηρίζοντας: “Κάναμε ένα καλό παιχνίδι, στο οποίο δείξαμε από την αρχή πως θέλαμε να πάρουμε τη νίκη, ύστερα από τα ματς με δύο πολύ δυνατές ομάδες, όπως είναι ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός. Τώρα, το ίδιο θα πάμε να κάνουμε και στην Πάτρα. Θα πάμε να παίξουμε δυνατά για να πάρουμε τη νίκη”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • mamba forever

    Mamba Forever

    “ΡΕ ΠΕΘΑΝΕ Ο ΚΟΜΠΙ”… Αυτό είναι το πρώτο μήνυμα που διαβάζω, ανοίγοντας το κινητό με…
  • battle for la

    Double Impact (vid, pics)

    Εάν κάτι έγινε διακριτό μέσα από τη φετινή free agency (πέραν της δραστικής αλλαγής “…
  • panathinaikos verolino1

    Όταν έγινε “πεντάστερος” (vid)

      Σήμερα συμπληρώνονται 10 χρόνια από την προσθήκη ακόμα ενός αστεριού, του πέμπτου, …
Περισσότερα από Νίκος Χροναίος
Περισσότερα σε ΕΣΑΚΕ

Δειτε επισης

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 77-71

Νίκησε ο Παναθηναϊκός με… απόφαση Σλούκα. Τραγική η διαιτησία. Σ’ ένα ματς με διαφορετική …