Κεντρική Ασίστ Basketbase “Μικρά”… Πελοποννησιακά

“Μικρά”… Πελοποννησιακά

tsamis kolossos elefsina

tsamis-kolossos-elefsina

petridis-giorgosΗ έδρα “μίλησε” χθες στα δύο ματς της Πελοποννήσου, με τον Απόλλωνα και τον Κόροιβο να επικρατούν του Κολοσσού και του ΚΑΟΔ, αντίστοιχα. Ο Απόλλων νίκησε με άνεση, παρότι ευστόχησε μόλις σε εννιά δίποντα, επίδοση που είναι η χειρότερη του φετινού πρωταθλήματος, καθώς η προηγούμενη ήταν αυτή που είχε ο Κολοσσός στο εντός έδρας παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό, όπου είχε 11 εύστοχα σουτ δύο πόντων.

Το αξιοσημείωτο, στατιστικά, για την ομάδα της Ρόδου είναι πως για τρίτη συνεχόμενη αγωνιστική ο Αγγελος Τσάμης σημείωσε ατομικό επίτευγμα! Έγινε ο 2ος ριμπάουντερ στην ιστορία του Κολοσσού στην Α1, μαζεύοντας συνολικά 503σκουπίδια“, ξεπερνώντας έτσι τον Αντώνη Ασημακόπουλο.

Η κορυφή της λίστας δεν είναι μακριά, καθώς σε αυτήν βρίσκεται ο Κώστας Χαρίσης με 548. Κατά τα άλλα, ο Τσάμης έφτασε τα 150 κλεψίματα καριέρας στο πρωτάθλημα, ο Λαρεντζάκης τις 50 συμμετοχές και ο Μπούλιαν ξεπέρασε τους 100 πόντους.

“Φορτσάτος” ο Ρούμπιο

Δεν είναι και λίγο να φέρνεις νέο παίκτη κι αυτός να κάνει τη διαφορά από το πρώτο παιχνίδι. Η εμπειρία, αλλά και η ποιότητα, του Γκιγιέρμο Ρούμπιο έγινε αντιληπτή από το πρώτο παιχνίδι του Κόροιβου (16 πόντοι, 8/12 βολές, 4/5 δίποντα, 3-3 ριμπάουντ, μία τάπα και 10 κερδισμένα φάουλ).

Μάλιστα, ο Ισπανός ισοφάρισε την μεγαλύτερη επίδοση εκτελεσμένων βολών στο φετινό πρωτάθλημα, με τις 12 που είχε κόντρα στον ΚΑΟΔ, όσες εκτέλεσαν ο Λόουερι στο παιχνίδι του Κόροιβου στα Τρίκαλα, αλλά και ο Μαυροειδής σε αυτό της Κηφισιάς στην Ελευσίνα.

Ακόμη για τον Κόροιβο, ο Ντάριους Γκάρετ ξεπέρασε τις 50 τάπες στο ελληνικό πρωτάθλημα, ενώ ο άνθρωπος της τελευταίας στιγμής, Σάσα Βασίλιεβιτς, έφτασε τα 127 παιχνίδια σε αυτό κι έγινε ο 33ος ξένος της σχετικής λίστας, ξεπερνώντας τον Μποντιρόγκα και τον Ολιβερ.

Από την άλλη πλευρά, για τον ΚΑΟΔ, με 10 πόντους, τέσσερα ριμπάουντ, τέσσερις ασίστ και δύο τάπες, ο Λίνος Χρυσικόπουλος θύμισε εκείνα τα στοιχεία που τον είχαν χαρακτηριστεί μεγάλο ταλέντο, πριν από μερικά χρόνια. Οι τέσσερις ασίστ αποτελούν ρεκόρ καριέρας στο πρωτάθλημα, καθώς η προηγούμενη καλύτερη επίδοση του, ήταν οι τρεις που είχε στο παιχνίδι με το Ρέθυμνο, στη αγωνιστική, αλλά και στη 17η της σεζόν 2012-’13, ως παίκτης του ΠΑΟΚ στο Περιστέρι (55-63).

Ακόμη, ο Θόδωρος Ζάρας έφτασε τα 115 εύστοχα δίποντα με τον ΚΑΟΔ στο πρωτάθλημα κι “έπιασε” στην 6η θέση της λίστας τον Κακαρούδη, ενώ ο Γιώργος Γεωργάκης συμπλήρωσε 60 συμμετοχές στην Α1.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Πετρίδης
Περισσότερα σε Basketbase

Δειτε επισης

Η ΔΕΗ δίνει πάσα στις γειτονιές της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης (pics)

ΔΕΗ 3×3 PΟWER TO THE HOOD by Eurohoops Οι γειτονιές της Αθήνας και τη Θεσσαλονίκης πα…