Κεντρική Basket League ΕΣΑΚΕ Κρίσιμη αγωνιστική

Κρίσιμη αγωνιστική

kifisia aris kupello1

kifisia-aris-kupello

Αρκετά ντέρμπι αλλά και κρίσιμες αναμετρήσεις αναμένονται για την 5η αγωνιστική της Basket League ΣΚΡΑΤΣ που θα διεξαχθεί σε τρεις “δόσεις” (08-10 Νοεμβρίου). Πανιώνιος και Πανελευσινιακός συνεχίζουν αναζητούν την πρώτη τους νίκη η οποία πρέπει να έρθει αυτή την αγωνιστική, παίζοντας αμφότεροι στην έδρα τους, για να μην μπουν σε περαιτέρω περιπέτειες ενώ το μεγάλο παιχνίδι της αγωνιστικής είναι αυτό που θα πραγματοποιηθεί στο Αλεξάνδρειο, όπου ο Άρης υποδέχεται την Κηφισιά.

Σάββατο 8 Νοεμβρίου

Πανιώνιος – ΠΑΟΚ

Ο Πανιώνιος έδειξε εντυπωσιακά βελτιωμένος στο ματς της περασμένης αγωνιστικής στο Ρέθυμνο αλλά δεν κατάφερε να αποφύγει ξανά την ήττα. Η πρόσληψη του Βαγγέλη Αλεξανδρή προμηνύεται πως θα αλλάξει την εικόνα της ομάδας αλλά τα αποτελέσματα πρέπει να έρθουν άμεσα αλλιώς η χρονιά κινδυνεύει να χαθεί πριν καλά καλά αρχίσει. Το γεγονός πως αγωνίζεται εντός έδρας είναι θετικό αλλά ο αντίπαλος μόνο αισιοδοξία δεν προκαλεί.

Ο ΠΑΟΚ είναι σε τρομερή κατάσταση και το δείχνει τόσο εντός όσο και εκτός Ελλάδας και Θεσσαλονίκης. Η ομάδα του Σούλη Μαρκόπουλου θα έχει ταλαιπωρηθεί από τα αλλεπάλληλα ταξίδια ελέω Γιούροκαπ αλλά η ποιότητα της είναι αδιαμφισβήτητη. Δυνατό ματς στο κλειστό της Αρτάκης.

Κλειστό: ΚΔΓ Νέας Σμύρνης
Ώρα: 17:00
Διαιτητές: Κορομηλάς – Πουρσανίδης Γ. – Παναγιώτου.

Πανελευσινιακός – ΑΕΚ

Η έτερη ομάδα του πρωταθλήματος που αγνοεί τη χαρά της νίκης είναι ο Πανελευσινιακός. Μετά τη φυγή του Γιώργου Σκαραφίγκα, ο Τζίμης Κουστένης είναι αυτός που ανέλαβε τις τύχες της ομάδας με στόχο να την διατηρήσει στην κατηγορία. Τα πράγματα είναι πού δύσκολα και πρέπει πάση θυσία να έρθει το πρώτο ροζ φύλλο της σεζόν διαφορετικά τα περιθώρια θα στενέψουν πολύ.

Η ΑΕΚ ήταν ανταγωνιστικότερη απέναντι στον Ολυμπιακό αλλά θέλει οπωσδήποτε να επιστρέψει στις νίκες για να μη χάσει και άλλο έδαφος. Πρόωρος “τελικός” το παιχνίδι στο κλειστό της Ελευσίνας.

Κλειστό: 2ο ΚΓ Ελευσίνας
Ώρα: 17:00
Διαιτητές: Γκόντας – Μπήτης – Πουρσανίδης Κ.

Απόλλωνας Πάτρας – Κολοσσός Ρόδου

Ο Απόλλωνας μετράει δύο σερί ήττες καθώς δεν κατάφερε να κάνει την έκπληξη τόσο στο Αλεξάνδρειο όσο και στο Ζηρίνειο και επιστρέφοντας στην έδρα του θέλει να πανηγυρίσει ξανά τη νίκη.

Ο Κολοσσός, από την άλλη, ήταν επιβλητικός στο Βενετόκλειο υποδεχόμενος την Ελευσίνα στην 4η αγωνιστική, βρίσκεται σε καλή κατάσταση και θέλει να συνεχίσει αναλόγως αλλά η Περιβόλα δεν είναι φιλόξενη έδρα.

Κλειστό: Περιβόλας
Ώρα: 17:00
Διαιτητές: Καρακατσούνης – Γκούμας – Παγώνης.

Κόροιβος – ΚΑΟΔ

Ο Κόροιβος νίκησε για πρώτη και τελευταία φορά στην πρεμιέρα απέναντι στην ΑΕΚ και επιζητάει την επιστροφή στα θετικά αποτελέσματα, υποδεχόμενος τον ΚΑΟΔ, καθώς δεν τα κατάφερε στις υπόλοιπες 3 αναμετρήσεις. Το συγκρότημα του Χάρη Μαρκόπουλου είναι δυνατό στην έδρα και δείχνει ικανό να πάρει το ροζ φύλλο απέναντι στον ΚΑΟΔ.

Ίδια πορεία έχει και η δραμινή ομάδα που δεν έχει νίκη μετά την εντός έδρας επικράτηση επί των Τρικάλων στην 1η αγωνιστική και θα “κονταροχτυπηθεί” με τον Κόροιβο σε ένα αμφίρροπο παιχνίδι.

Κλειστό: ΔΚΓ Ήλιδας
Ώρα: 17:00
Διαιτητές: Σχινάς – Τζαφλέρης – Μαγκλογιάννης.

Άρης – Κηφισιά

Ο Άρης μετράει μια ήττα στα χαρτιά, αυτή με το ντέρμπι ενάντια στον ΠΑΟΚ, και θέλει να συνεχίσει νικηφόρα για να καλύψει αυτό το “μελανό” σημείο. Αποτελεί σίγουρα σημαντικό μείον το γεγονός πως δεν θα έχει τον κόσμο στο πλευρό του, αλλά θέλει τη ρεβάνς για το χαμένο παιχνίδι στο Κύπελλο από την Κηφισιά σε μια αναμέτρηση που προμηνύεται δυνατό ντέρμπι.

Η ομάδα του Ηλία Παπαθεοδώρου θέλει να επεκτείνει το νικηφόρο σερί στα τέσσερα παιχνίδια αλλά σίγουρα θα χρειαστεί να παλέψει πολύ για να φύγει με το διπλό από το Αλεξάνδρειο.

Κλειστό: Αλεξάνδρειο
Ώρα: 17:00
Διαιτητές: Πηλοϊδης – Φούφης – Μητσόπουλος.

Κυριακή 9 Νοεμβρίου

Παναθηναϊκός – Ρέθυμνο

Ο Παναθηναϊκός δύσκολα θα αντιμετωπίσει πρόβλημα απέναντι στο Ρέθυμνο, ειδικά μέσα στο ΟΑΚΑ ενώ παράλληλα, ο Ντούσκο Ιβάνοβιτς, θα έχει την ευκαιρία να ξεκουράσει κάποιους παίκτες και να δώσει περισσότερο χρόνο συμμετοχής στους νέους ώστε να μπαίνουν σιγά σιγά στην εξίσωση του ροτέισον και σε επίπεδο Ευρωλίγκας.

Το Ρέθυμνο έχει χτυπηθεί από τραυματισμούς την εβδομάδα που διανύουμε. Αρχικά έχασε τον Σάφτενααρ τον οποίο σκέφτεται να αποδεσμεύσει καθώς θα μείνει πολύ καιρό έξω ενώ για το παιχνίδι με τους “πράσινους” δεν θα υπολογίζει ούτε στον Φάνη Κουμπούρα. Ευκαιρία για πειραματισμούς για τον Θανάση Σκουρτόπουλο σε ένα παιχνίδι που δεν προσφέρεται για βαθμολογική συγκομιδή.

Κλειστό: ΟΑΚΑ
Ώρα: 17:00
Διαιτητές: Σώμος – Βαρδάλος – Νικολούλης.

Δευτέρα 10 Νοεμβρίου

Ολυμπιακός – Τρίκαλα

Εύκολο απόγευμα αναμένεται να έχει ο Ολυμπιακός υποδεχόμενος τα Τρίκαλα και ο Γιάννης Σφαιρόπουλος θα έχει την ευκαιρία να κάνει διάφορες δοκιμές σε σχήματα και πρόσωπα αλλά και να γνωρίσει καλύτερη τη νέα του ομάδα.

Τα Τρίκαλα κατεβαίνουν στο ΣΕΦ με στόχο να δείξουν όσο περισσότερο γίνεται ανταγωνιστικό πρόσωπο και να προετοιμαστούν για τα επόμενα κρίσιμα παιχνίδια.

Κλειστό: ΣΕΦ
Ώρα: 18:00
Διαιτητές: Παπαπέτρου – Τσούνας – Σκούτας.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • mamba forever

    Mamba Forever

    “ΡΕ ΠΕΘΑΝΕ Ο ΚΟΜΠΙ”… Αυτό είναι το πρώτο μήνυμα που διαβάζω, ανοίγοντας το κινητό με…
  • battle for la

    Double Impact (vid, pics)

    Εάν κάτι έγινε διακριτό μέσα από τη φετινή free agency (πέραν της δραστικής αλλαγής “…
  • panathinaikos verolino1

    Όταν έγινε “πεντάστερος” (vid)

      Σήμερα συμπληρώνονται 10 χρόνια από την προσθήκη ακόμα ενός αστεριού, του πέμπτου, …
Περισσότερα από Νίκος Χροναίος
Περισσότερα σε ΕΣΑΚΕ

Δειτε επισης

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 77-71

Νίκησε ο Παναθηναϊκός με… απόφαση Σλούκα. Τραγική η διαιτησία. Σ’ ένα ματς με διαφορετική …