Κεντρική Basket League ΕΣΑΚΕ Κομβικές αναμετρήσεις

Κομβικές αναμετρήσεις

kaod panionios

kaod-panionios

Ένα παιχνίδι λιγότερο θα διεξαχθεί στα πλαίσια της 6ης στροφής” του πρωταθλήματος καθώς το ντέρμπι της αγωνιστικής, στην Πυλαία, μεταξύ ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκού, αναβλήθηκε ελέω Πολυτεχνείου.

Από κει και πέρα, τα κρίσιμα παιχνίδια δεν λείπουν. Αντιθέτως. Πανιώνιος, ΑΕΚ και Ελευσίνα θέλουν οπωσδήποτε τις νίκες τόσο από βαθμολογικής όσο και ψυχολογικής άποψης. Το θετικό αποτέλεσμα είναι ζήτημα “ζωής και θανάτου” για τον “ιστορικό” που αγνοεί ακόμα τη χαρά της νίκης. Η ΑΕΚ με την έλευση Σάκοτα ευελπιστεί πως θα ρολάρει επιτέλους ενώ ο Πανελευσινιακός θέλει να συνεχίσει τις νίκες για να καλύψει το χαμένο έδαφος.

Σάββατο 15 Νοεμβρίου

Τρίκαλα – Πανελευσινιακός

Τα Τρίκαλα μετά τις διαδοχικές αναμετρήσεις με τους δύο “αιωνίους“, θέλουν να επιστρέψουν στα θετικά αποτελέσματα για να μην μπουν σε περιπέτειες από νωρίς και ευελπιστούν πως με τη στήριξη του κόσμου του θα τα καταφέρουν. Βέβαια δεν ξέρουν τι ακριβώς θα περιμένουν από τον αντίπαλο τους.

Η Ελευσίνα κατάφερε επιτέλους να πανηγυρίσει την πρώτη της νίκης, ύστερα από 4 ανεπιτυχή αποτελέσματα, με επιβλητική εμφάνιση απέναντι στην ΑΕΚ. Πλέον με τη βαθμολογικήανάσα” και την ψυχολογική “τόνωση” που πήρε θέλει να ξεκινήσει ένα νικηφόρο σερί για να καλύψει το χαμένο έδαφος.

Κλειστό: ΔΚ Τρικάλων
Ώρα: 17:00
Διαιτητές: Σχινάς – Ψαριανός – Καλδίρης.

ΚΑΟΔ – Πανιώνιος

Η νίκη είναι επιτακτική για αμφότερες τις ομάδες που διασταυρώνουν τα ξίφη τους στο “Δημήτρης Κραχτίδης“.

Ο ΚΑΟΔ μετά τη νίκη της πρεμιέρας έχει 4 συνεχόμενες ήττες και η έδρα θα αποτελέσει σύμμαχο του για το θετικό αποτέλεσμα. Δεν έχει την πολυτέλεια να σπαταλήσει ακόμα ένα εντός έδρας παιχνίδι.

Ο Πανιώνιος, από την άλλη, παραμένει η μοναδική ομάδα χωρίς νίκη στο πρωτάθλημα. Η έλευση του Βαγγέλη Αλεξανδρή στον πάγκο έχει βελτιώσει εντυπωσιακά την εικόνα των “κυανέρυθρων” αλλά το ζητούμενο είναι το θετικό αποτέλεσμα και αυτό αγνοείται ακόμα. Αν συνεχίσουν με το ίδιο πρόσωπο και με την ενίσχυση που προσφέρει η προσθήκη του Ουίλιαμ Κόλεμαν τότε ενδέχεται να “δραπετεύσει” με το διπλό.

Κλειστό: ΔΚΓ “Δ. Κραχτίδης”
Ώρα: 17:00
Διαιτητές: Πηλοϊδης – Μητσόπουλος – Μπίκας.

Κόροιβος – Άρης

Δεύτερο συνεχόμενο εντός έδρας παιχνίδι, μετά το νικηφόρο με τον ΚΑΟΔ, ακόμα μια ευκαιρία να πανηγυρίσει το ροζ φύλλο η ομάδα της Αμαλιάδας. Η στήριξη του κόσμου είναι πάντοτε συγκλονιστική και με τον 6ο παίκτη στο πλευρό του, το σύνολο του Χάρη Μαρκόπουλου ευελπιστεί να λυγίσει τον εξαιρετικό Άρη.

Οι “κιτρινόμαυροι” αν δεν είχαν (αδίκως) χάσει στα χαρτιά το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ θα ήταν ανάμεσα στις τρεις αήττητες ομάδες του πρωταθλήματος (ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκός οι έτερες). Η ομάδα του Δημήτρη Πρίφτη υπέταξε και την Κηφισιά στο Αλεξάνδρειο, την προηγούμενη αγωνιστική και αποδεικνύει πως φέτος είναι φτιαγμένος για μεγάλα πράγματα. Έχει την ποιότητα να πάρει το διπλό.

Κλειστό: ΔΚΓ  Ήλιδας
Ώρα: 17:00
Διαιτητές: Καρακατσούνης – Μάνος – Ανδρικόπουλος.

Κολοσσός Ρόδου – Κηφισιά

Η βαριά ήττα στην Πάτρα ώθησε τη διοίκηση στην απομάκρυνση του Μιχάλη Κουταλιανού και την αντικατάσταση του με τον Άρη Λυκογιάννη στην άκρη του πάγκου. Ανανεωμένος και με το Βενετόκλειο να του δίνει, όπως κάθε φορά,  την έξτρα ώθηση ο Κολοσσός θέλει να υποχρεώσει την ισχυρή Κηφισιά στη δεύτερη συνεχόμενη ήττα της (και τρίτη συνολικά) ώστε να επιστρέψει στις νίκες.

Η ήττα στο Αλεξάνδρειο πλήγωσε του Κηφισιώτες, οι οποίοι θα ταξιδέψουν στη Ρόδο αποφασισμένοι να πανηγυρίσουν τη νίκη. Δυνατό παιχνίδι προμηνύεται.

Κλειστό: Βενετόκλειο
Ώρα: 17:00
Διαιτητές: Ταβουλαρέας – Γκούμας – Γεωργιάδης.

Κυριακή 16 Νοεμβρίου

AEK– Απόλλωνας Πάτρας

Η ΑΕΚ δεν κατάφερε να νικήσει ούτε στην Ελευσίνα και δεν κατάφερε να ξεκολλήσει από τις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας. Το νέο άσχημο αποτέλεσμα έφερε την αποπομπή του Βαγγέλη Ζιάγκου από την τεχνική ηγεσία της ομάδας, την οποία ανέλαβε ένας παλιός γνώριμος, ο Ντράγκαν Σάκοτα. Ο πολύπειρος προπονητής (που έχει κατακτήσει και πρωτάθλημα με την Ένωση) καλείται να βγάλει από το αδιέξοδο την ΑΕΚ και να την επαναφέρει σταδιακά μεταξύ των κορυφαίων ομάδων τους πρωταθλήματος. Αν συνυπολογίσουμε και τη στήριξη του κόσμου το θετικό αποτέλεσμα δείχνει πως γέρνει προς την πλευρά της “Ένωσης“.

Από την άλλη ο Απόλλωνας Πάτρας μετά την ευρεία νίκη σε βάρος του Κολοσσού, κατευθύνεται με ανεβασμένη ψυχολογία στο ΟΑΚΑ και ευελπιστεί σε όσο το δυνατόν καλύτερη εμφάνιση. Δεν συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες η νίκη του.

Κλειστό: ΟΑΚΑ
Ώρα: 15:00
Διαιτητές: Κορομηλάς – Δεσλής – Παντελίδης

Ρέθυμνο – Ολυμπιακός

Το Ρέθυμνο έδειξε καλά στοιχεία στο ΟΑΚΑ την περασμένη αγωνιστική ενάντια στον Παναθηναϊκό και υποδεχόμενο τον έτερο “αιώνιο”, Ολυμπιακό, στο “σπίτι” του θέλει να εμφανίσει ανάλογο αν όχι και καλύτερο πρόσωπο.

Οι “ερυθρόλευκοι“,από την άλλη, θα κοιτάξουν το παιχνίδι ως μια καλή προετοιμασία που θα δώσει στο Γιάννη Σφαιρόπουλο την ευκαιρία να εμφυσήσει ακόμα περισσότερα δικά του στοιχεία στο παιχνίδι της ομάδας.

Κλειστό: ΚΓ Μελίνα Μερκούρη
Ώρα: 17:00
Διαιτητές: Αναστόπουλος – Πουρσανίδης – Διαμαντής.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • mamba forever

    Mamba Forever

    “ΡΕ ΠΕΘΑΝΕ Ο ΚΟΜΠΙ”… Αυτό είναι το πρώτο μήνυμα που διαβάζω, ανοίγοντας το κινητό με…
  • battle for la

    Double Impact (vid, pics)

    Εάν κάτι έγινε διακριτό μέσα από τη φετινή free agency (πέραν της δραστικής αλλαγής “…
  • panathinaikos verolino1

    Όταν έγινε “πεντάστερος” (vid)

      Σήμερα συμπληρώνονται 10 χρόνια από την προσθήκη ακόμα ενός αστεριού, του πέμπτου, …
Περισσότερα από Νίκος Χροναίος
Περισσότερα σε ΕΣΑΚΕ

Δειτε επισης

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 77-71

Νίκησε ο Παναθηναϊκός με… απόφαση Σλούκα. Τραγική η διαιτησία. Σ’ ένα ματς με διαφορετική …