Κεντρική Basket League Ρέθυμνο “Κλειδί” η άμυνα”

“Κλειδί” η άμυνα”

skourtopoulos

skourtopoulos

Το Ρέθυμνο έδειξε ανταγωνιστικό πρόσωπο ενάντια σε Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό και “ανηφορίζει” στην Ελευσίνα με στόχο την επιστροφή στις νίκες. “Πλασματική” χαρακτήρισε τη βαθμολογική θέση του Πανελευσινιακού, ο τεχνικός της κρητικής ομάδας, Θανάσης Σκουρτόπουλος, γι’ αυτό το έργο των παικτών του δεν θα είναι εύκολο.

“Έχουμε μπροστά μας ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι μετά από δύο ήττες απέναντι στις δύο μεγάλες ομάδες του πρωταθλήματος, αφού είχαμε την ατυχία να είναι συνεχόμενοι. Τώρα πρέπει να ξαναγυρίσουμε στις επιτυχίες με το έργο μας να κρίνεται αρκετά δύσκολο. Θα προσπαθήσουμε με κάθε μας δύναμη να πάρουμε ένα θετικό αποτέλεσμα” δήλωσε αρχικά και συνέχισε “Ο Πανελευσινιακός είναι μία ομάδα με γεμάτο ρόστερ. Η θέση που έχει στην βαθμολογία είναι σίγουρα πλασματική. Η ομάδα έχει μεγάλες δυνατότητες και ιδιαίτερα τώρα με την επιστροφή του Τζόνσον“.

Επιπλέον, συμπλήρωσε ότι η άμυνα θα αποτελέσει καταλυτικό παράγοντα για το αποτέλεσμα του αγώνα: “Η άμυνα είναι αυτή η οποία θα κρίνει το παιχνίδι. Αν είμαστε συγκεντρωμένοι και σωστοί σε αυτά που έχουμε δουλέψει θα έχουμε βάσιμες ελπίδες για τη νίκη. Δεν έχουμε σκοπό να αλλάξουμε τον τρόπο που παίζουμε. Θα προσπαθήσουμε να πάμε σε γρήγορο ρυθμό και να έχουμε αρκετά πιεστική άμυνα όπως κάνουμε σε κάθε παιχνίδι. Μέχρι τώρα αυτό έχει αποδώσει καλά και μας έχει δώσει κάποια θετικά αποτελέσματα”.

Από πλευράς παικτών, ο Δημήτρης Χείλαρης, υπογράμμισε:  “Για μας όλα τα ματς είναι σημαντικά. Όσον αφορά το ματς με τον Πανελευσινιακό είναι το πρώτο μετά από δύο ανεπιτυχή αποτελέσματα και σίγουρα θέλουμε να επανέλθουμε στις νίκες. Το “κλειδί” για να το πετύχουμε αυτό πιστεύω ότι βρίσκεται στην συγκέντρωση και στην άμυνα, τα οποία είναι σημεία που πρέπει να επικεντρωθούμε”.

Για τα δυνατά σημεία του αντιπάλου, σχολίασε: “Ο Πανελευσινιακός είναι μία πολύ γρήγορη ομάδα. Έχει κάνει δύο πολύ σημαντικές νίκες μετά την αλλαγή του προπονητή τηςκαι για αυτό πρέπει να δείξουμε την κατάλληλη σοβαρότητα και συγκέντρωση για να έρθει το επιθυμητό αποτέλεσμα. Όλοι οι παίκτες της είναι αθλητικοί, ακόμα και οι ψηλοί της είναι αρκετά γρήγοροι”.

Σχετικά με το που θα βασιστεί το Ρέθυμνο, υποστήριξε: “Η ομάδα πρώτα απ’ όλα θα πρέπει να δείξει την απαραίτητη συγκέντρωση αλλά και να επιβάλουμε τον ρυθμό μας. Επίσης, πρέπει να αποβάλουμε το κακό ξεκίνημα που είχαμε σε κάποια ματς. Θα πρέπει να έχουμε πολύ καλές επιστροφές και να είμαστε σοβαροί στην άμυνα”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • mamba forever

    Mamba Forever

    “ΡΕ ΠΕΘΑΝΕ Ο ΚΟΜΠΙ”… Αυτό είναι το πρώτο μήνυμα που διαβάζω, ανοίγοντας το κινητό με…
  • battle for la

    Double Impact (vid, pics)

    Εάν κάτι έγινε διακριτό μέσα από τη φετινή free agency (πέραν της δραστικής αλλαγής “…
  • panathinaikos verolino1

    Όταν έγινε “πεντάστερος” (vid)

      Σήμερα συμπληρώνονται 10 χρόνια από την προσθήκη ακόμα ενός αστεριού, του πέμπτου, …
Περισσότερα από Νίκος Χροναίος
Περισσότερα σε Ρέθυμνο

Δειτε επισης

Οριστικό! Στο τοπικό το Ρέθυμνο

Το Ρέθυμνο μετά την αποχώρηση του Κωστή Ζομπανάκη αποχώρησε από την Basket League, αλλά κα…