Κεντρική Basket League ΑΕΚ “Κακή παρένθεση”

“Κακή παρένθεση”

ziagkos

ziagkos

Πρόκληση για την ΑΕΚ αποτελεί η προσεχής αναμέτρηση κόντρα στον Ολυμπιακό για να αποδείξει ότι η εικόνα της ομάδας απέναντι στον Παναθηναϊκό δεν αντικατοπτρίζει την πραγματικότητα, όπως δήλωσε ο τεχνικός των “κιτρινόμαυρων”, Βαγγέλης Ζιάγκος.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:
Για την σημασία του αγώνα με τον Ολυμπιακό: “Σε αυτή τη μεταβατική περίοδο που βρίσκεται η ομάδα κάθε παιχνίδι είναι το ίδιο σημαντικό με κάθε προηγούμενο και κάθε επόμενο παιχνίδι. Ειδικά στον αγώνα με τον Ολυμπιακό, λόγω του ότι προερχόμαστε από μία όχι καλή εμφάνιση στο προηγούμενο παιχνίδι, θέλουμε να δείξουμε ότι η προηγούμενη αγωνιστική ήταν για μας μία κακή παρένθεση στη σπουδαία προσπάθεια που γίνεται φέτος από όλους και ότι δεν αντικατοπτρίζει την πραγματική μας εικόνα”.

Για το “κλειδί” της αναμέτρησης: “Η συγκέντρωση και η μαχητικότητα που μας έλειψαν στο προηγούμενο παιχνίδι”.

Για τα δυνατά σημεία του Ολυμπιακού: “Η ομοιογένεια της ομάδας, το πολύ καλό “διάβασμα” του παιχνιδιού στο μισό γήπεδο και η πληρότητα σε όλες τις θέσεις με παίκτες υψηλού επιπέδου”.

Για το που θα στηριχθεί η ΑΕΚ: “Στην αμυντική μας διάθεση και προσήλωση στον αμυντικό τομέα, στον περιορισμό των λαθών και στον εξορθολογισμό των επιθέσεων στο δεύτερο μισό του γηπέδου”.

Από την πλευρά του, ο Λεωνίδας Κασελάκης πρόσθεσε:
Για την σημασία του αγώνα με τον Ολυμπιακό: “Για μας είναι ένας αγώνας όπως όλοι οι άλλοι. Είμαστε σε μία μεταβατική κατάσταση, παίκτες έρχονται και φεύγουν, αλλά πρέπει να προσαρμοστούμε στις συνθήκες. Είχαμε μία κακή εμπειρία με τον Παναθηναϊκό την οποία πρέπει να αφήσουμε πίσω μας γιατί μας αδικεί ως προς τη συνολική προσπάθεια που έχουμε κάνει μέχρι στιγμής. Έχουμε μέγιστο κίνητρο να δείξουμε ότι δεν είναι αυτή η εικόνα μας”.

Για τα δυνατά σημεία του Ολυμπιακού και πού θα “χτυπήσει” η ΑΕΚ: “Ο Ολυμπιακός είναι μία από τις ομάδες που θα διεκδικήσουν την πρόκρισή τους στο φάιναλ φορ της Ευρωλίγκας και έχει πολλά δυνατά σημεία. Θέλουμε να “χτυπήσουμε” στις αδυναμίες του, αυτή είναι η λογική μας.

Πρέπει να ελέγξουμε το ρυθμό και τα ριμπάουντ για να είμαστε ανταγωνιστικοί μέχρι το τέλος. Επίσης, πρέπει να μην παρεκκλίνουμε από το πλάνο μας τόσο στην άμυνα όσο και στην επίθεση, να περιορίσουμε τα «ατού» του Ολυμπιακού κα τον αφήσουμε να τρέξει στον αιφνιδιασμό”.

 

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • George Printezis

    Η άλλη πλευρά του “Πρι” (vid)

    Την ευκαιρία να γνωρίσουν καλύτερα τον Γιώργο Πρίντεζη έχουν οι φίλοι του Ολυμπιακού. Ο υπ…
  • Brad Oleson Barcelona Olympiacos

    “Παθιασμένοι”

    Διαφορετικός και παθιασμένος θα εμφανιστεί απόψε (22:00, ΝΕΡΙΤ) κόντρα στη Μπαρτσελόνα ο Ο…
  • navarro dunston

    Ώρα διπλού στη Βαρκελώνη

    Τη δεύτερη ευκαιρία για να “σπάσει” την έδρα της Μπαρτσελόνα θα έχει ο Ολυμπια…
Περισσότερα από Θάνος Πούλος
Περισσότερα σε ΑΕΚ

Δειτε επισης

Αλλαγή στο ΔΣ της ΑΕΚ

Σε αλλαγές Διοικητικού Συμβουλίου προχωράει η ΑΕΚ. Σε αλλαγή Διοικητικού Συμβουλίου προχωρ…