Κεντρική Basket League Κολοσσός H Hotels “Καινούρια στοιχεία”

“Καινούρια στοιχεία”

likogiannis kolossos

likogiannis-kolossos

O Kολοσσός μετράει δύο συνεχόμενα αρνητικά αποτελέσματα αλλά η επαναφορά του στα θετικά αποτελέσματα περνάει από το Αλεξάνδρειο, όπου διασταυρώνεται “ξίφη” με τον Άρη. Ο Άρης Λυκογιάννης, αναφέρθηκε στα στοιχεία που προσπάθησε να βελτιώσει στο παιχνίδι της ροδίτικης ομάδας ενώ υπογράμμισε ότι οι παίκτες του θα παλέψουν για το “διπλό”:

“Όπως έχουμε πει κάθε αγώνας είναι σημαντικός. Τώρα έχουμε ένα δύσκολο εκτός έδρας παιχνίδι απέναντι σε μία καλή και δουλεμένη ομάδα, όπως είναι ο Άρης, αλλά εμείς δεν έχουμε την πολυτέλεια να αφήνουμε κανένα ματς χωρίς να το διεκδικούμε.

Πρόκειται για μία ομάδα με γεμάτο πάγκο και πλούσια περιφερειακή γραμμή. Ανά πάσα στιγμή μπορεί να φέρει φρέσκες λύσεις από τον πάγκο κυρίως στις θέσεις “1” και “2”, ενώ ξέρει τι ζητάει τόσο όταν τρέχει στο ανοικτό γήπεδο, όσο και όταν είναι σε κατάσταση “5 εναντίον 5″.

Σχετικά με το που θα στηριχθεί ο Κολοσσός, εξήγησε: “Είχαμε μία εβδομάδα μπροστά μας για να προετοιμαστούμε και να βάλουμε κάποια καινούρια στοιχεία σε άμυνα και επίθεση. Κυρίως θέλαμε να βελτιώσουμε το παιχνίδι στο μισό γήπεδο, το “5 εναντίον 5” γιατί εκεί είχαμε κάποιες αδυναμίες”.

Τέλος, όσον αφορά το στοιχείο που θα κρίνει το ματς ήταν κατηγορηματικός: “Σίγουρα θα είναι ο ρυθμός. Θα πρέπει να ελέγξουμε το ρυθμό, να έχουμε σωστό αμυντικό τρανζίσιον και να παίρνουμε τα ριμπάουντ, γιατί αυτοί είναι τομείς που θα μας πιέσει ο Άρης“.

Ο Ζβόνκο Μπούλιαν, με τη σειρά του, τόνισε:  “Είναι πολύ σημαντικό παιχνίδι για εμάς, καθώς προερχόμαστε από ήττα και με τον καινούριο προπονητή θέλουμε να κάνουμε ένα νέο ξεκίνημα. Γι’ αυτό θα πρέπει να διεκδικήσουμε τη νίκη.

Ο Άρης διαθέτει πολύ καλή περιφέρεια, με αποτέλεσμα να σουτάρει καλά από το τρίποντο. Το άλλο σημαντικό του στοιχείο είναι το μεγάλο ροτέισον, καθώς έτσι μοιράζεται ο χρόνος μεταξύ των παικτών και δεν υπάρχει αρκετή κούραση. Σημαντικό στοιχείο είναι η καλή άμυνα και η ομαδικότητα.

Αυτό που προσπαθούμε να κάνουμε από την αρχή της σεζόν, δηλαδή, να έχουμε συλλογική προσπάθεια τόσο στην άμυνα, όσο και στην επίθεση. Αυτό που θέλουμε είναι να παίξουμε ομαδικά, πασάροντας στον ελεύθερο παίκτη στην επίθεση και δίνοντας βοήθειες στην άμυνα και τα ριμπάουντ”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • mamba forever

    Mamba Forever

    “ΡΕ ΠΕΘΑΝΕ Ο ΚΟΜΠΙ”… Αυτό είναι το πρώτο μήνυμα που διαβάζω, ανοίγοντας το κινητό με…
  • battle for la

    Double Impact (vid, pics)

    Εάν κάτι έγινε διακριτό μέσα από τη φετινή free agency (πέραν της δραστικής αλλαγής “…
  • panathinaikos verolino1

    Όταν έγινε “πεντάστερος” (vid)

      Σήμερα συμπληρώνονται 10 χρόνια από την προσθήκη ακόμα ενός αστεριού, του πέμπτου, …
Περισσότερα από Νίκος Χροναίος
Περισσότερα σε Κολοσσός H Hotels

Δειτε επισης

Κολοσσός – ΠΑΟΚ 95-79

Ο Κολοσσός Ρόδου πήρε ακόμη μια σημαντική νίκη στο φετινό πρωτάθλημα της Basket League. Οι…