Κεντρική Ασίστ Basketbase “Καθάρισε” ο Βεζένκοφ

“Καθάρισε” ο Βεζένκοφ

vezenkov portreto

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΟΜΑΔΑΣ ΜΠΑΣΚΕΤ ΑΡΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2011-2012

petridis-giorgosΟ Αλέξανδρος Βεζένκοφ, πέραν του ότι ήταν για ακόμη μια φορά ο κορυφαίος του Άρη, ήταν αυτός που πρωταγωνίστησε στην καθοριστική -όπως εξελίχθηκε το παιχνίδι- φάση των τελευταίων δευτερολέπτων με ένα επιθετικό ριμπάουντ που μάζεψε και που οδήγησε στην γραμμή για βολές για να “κλειδώσει” τη νίκη του Άρη.

Στην 60η εμφάνιση του στο πρωτάθλημα, ο Βεζένκοφ μάζεψε 12 ριμπάουντ, που αποτελούν ισοφάριση του ατομικού ρεκόρ του σε αυτό, αφού τόσα μάζεψε και στις 22 Μαρτίου στο παιχνίδι με αντίπαλο τον Ηλυσιακό (51-63).

Ακόμη, για δεύτερη συνεχόμενη αγωνιστική, ο Στέφεν Αντεγκμπόγιε ήταν από τους κορυφαίους του Άρη. Ο Βρετανός διεθνής, μάλιστα, με τους 17 πόντους που σημείωσε, κατέγραψε ατομικό ρεκόρ στην Ελλάδα. Είχε πετύχει 14 στο παιχνίδι Νέα Κηφισιά – Κολοσσός (90-85) της περσινής σεζόν.

Ρεκόρ καριέρας, αλλά…

Ο Θόδωρος Ζάρας ήταν για δεύτερη συνεχόμενη αγωνιστική συγκινητικός (είχε προηγηθεί το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ), όμως ήταν και πάλι στην πλευρά των ηττημένων. Ωστόσο ο αρχηγός του ΚΑΟΔ κατάφερε να βελτιώσει κατά έναν πόντο, το ρεκόρ καριέρας του στην Α1.

Σημείωσε 26 κόντρα στον Άρη, ενώ η προηγούμενη καλύτερη επίδοση του, ήταν οι 25 πόντοι που πέτυχε για το προπέρσινο πρωτάθλημα, στις 19 Ιανουαρίου 2013 και στο παιχνίδι Πανελευσινιακός – ΚΑΟΔ (74-76).
Ακόμη, με τις πέντε ασίστ που μοίρασε πέρασε τις 100 στην Α1 και παράλληλα ισοφάρισε το ρεκόρ καριέρας του σε αυτήν. Τόσες είχε στο περσινό παιχνίδι Πανιώνιος – ΚΑΟΔ (77-71).

Κατά τα άλλα, ο Διαμαντής Σλαφτσάκης σημείωσε την καλύτερη επίδοση του, με τις τρεις ασίστ που μοίρασε, καθώς είχε δύο στο περσινό Ολυμπιακός – ΚΑΟΔ (83-71) το ίδιο και ο Αλέξης Σπυριδωνίδης που είχε τρεις τελικές πάσες (πέρυσι είχε από δύο, σε δύο παιχνίδια).

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Πετρίδης
Περισσότερα σε Basketbase

Δειτε επισης

Η ΔΕΗ δίνει πάσα στις γειτονιές της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης (pics)

ΔΕΗ 3×3 PΟWER TO THE HOOD by Eurohoops Οι γειτονιές της Αθήνας και τη Θεσσαλονίκης πα…