Κεντρική Basket League ΠΑΟΚ Η ανάλυση της Ζιελόνα Γκόρα

Η ανάλυση της Ζιελόνα Γκόρα

mpoutskos markopoulos

mpoutskos-markopoulos

Ο άμεσος συνεργάτης του Σούλη Μαρκόπουλου, Παντελής Μπούτσκος, ανέλυσε, μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της ΚΑΕ, την Ζιελόνα Γκόρα, την οποία αντιμετωπίζει ο ΠΑΟΚ στην Πολωνία για την αγωνιστική της πρώτης φάσης του Γιούροκαπ.

Ο Μπούτσκος υπογράμμισε της σημασία της ανάκαμψης ύστερα από τις δύο συνεχόμενες ήττες, με Καρσίγιακα και Ολυμπιακό, και σημείωσε τα στοιχεία στα οποία θα στηριχθεί ο “δικέφαλος” για να κλειδώσει την πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.

“Μετά την ήττα στην έδρα μας από την Καρσίγιακα και την κάτω των προσδοκιών εμφάνισή μας στο ΣΕΦ, η ομάδα μας καλείται να δείξει γρήγορα αντανακλαστικά και να διαχειριστεί τα αποτελέσματα αυτά με τέτοιο τρόπο ώστε να διδαχθούμε από τα λάθη μας και να συνεχίσουμε σοφότεροι και με ακόμη ισχυρότερο κίνητρο για το επόμενο παιχνίδι κόντρα στη Ζιελόνα Γκόρα. Πάντα η αλήθεια μας κάνει πιο θαρραλέους και στην ομάδα μας έχουμε μάθει να αγαπάμε την ευθύνη. Ολοι μαζί κερδίζουμε, όλοι μαζί χάνουμε, αλλά πολύ περισσότερο ξέρουμε τι μπορούμε να πετύχουμε όταν είμαστε όλοι μαζί σαν μια γροθιά.

Οφείλουμε να δείξουμε τον μέγιστο βαθμό ετοιμότητας όχι μόνο γιατί η αντίπαλός μας είναι μαθηματικά ζωντανή στο κυνήγι των Βέντσπιλς και Μπουντούτσνοστ και παίζει ένα από τα τελευταία της χαρτιά, αλλά και γιατί μετά την αλλαγή προπονητή παίζει πολύ ορθολογικό μπάσκετ με κανόνες και αρχές, ανοίγοντας τους χώρους με υποδειγματικό “spacing”. Άλλωστε το ότι την προηγούμενη αγωνιστική διεκδίκησε με αξιώσεις τη νίκη μέσα στην έδρα της Λοκομοτίβ μαρτυρά πολλά για τον χαρακτήρα της ομάδας.

Τo άναρχο περιφερειακό παιχνίδι έχει αντικατασταθεί από ομαδικές συνεργασίες και κάποιοι παίκτες όπως ο Ζαμοΐσκι, φαίνεται ότι έχουν αναβαθμισμένο ρόλο δίπλα στη δύναμη πυρός στην περιφέρεια που συνιστά το δίδυμο Μπαρτ-Κόζαρεκ και με το “all around” παιχνίδι του Χόσλεϊ αποτελούν κίνδυνο για κάθε άμυνα. Στη “φροντ λάιν” οι Σελ και Τζόνσον έχουν την ικανότητά να επιτεθούν και με πλάτη αλλά και με πρόσωπο στο καλάθι, ενώ οι Τρούτμαν και Χριτσάνιουκ δίνουν δύναμη και εμπειρία μέσα στη ρακέτα.

Και οι δύο εκτός έδρας νίκες μας στο Γιούροκαπ μέχρι τώρα ήταν “δια πυρός και σιδήρου” και πραγματικά δεν περιμένουμε κάτι πιο εύκολο αφού πρόκειται για ένα παιχνίδι ιδιαίτερα απαιτητικό σε ενέργεια αλλά και σε συγκέντρωση. Άλλωστε τίποτα σπουδαίο δεν έρχεται εύκολα, γι’ αυτό οφείλουμε να βάλουμε τα θεμέλια της νίκης με την αμυντική μας προσήλωση και να επιβάλλουμε το ρυθμό μας στην επίθεση με υπομονή, καθαρό μυαλό και με μεγάλη αυτοπεποίθηση. Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι τίποτα δεν πρόκειται να μας χαριστεί γι’ αυτό και εμείς δε θα χαριστούμε σε κανέναν”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • mamba forever

    Mamba Forever

    “ΡΕ ΠΕΘΑΝΕ Ο ΚΟΜΠΙ”… Αυτό είναι το πρώτο μήνυμα που διαβάζω, ανοίγοντας το κινητό με…
  • battle for la

    Double Impact (vid, pics)

    Εάν κάτι έγινε διακριτό μέσα από τη φετινή free agency (πέραν της δραστικής αλλαγής “…
  • panathinaikos verolino1

    Όταν έγινε “πεντάστερος” (vid)

      Σήμερα συμπληρώνονται 10 χρόνια από την προσθήκη ακόμα ενός αστεριού, του πέμπτου, …
Περισσότερα από Νίκος Χροναίος
Περισσότερα σε ΠΑΟΚ

Δειτε επισης

ΠΑΟΚ – Καρδίτσα 85-70

Νίκη για ΠΑΟΚ με “όργια” του Κέβιν Πέτερ Τζούνιορ Ακόμη ένα βήμα για την είσοδ…