Κεντρική Basket League ΠΑΟΚ Η ανάλυση της Βέντσπιλς

Η ανάλυση της Βέντσπιλς

mpoutskos markopoulos

mpoutskos-markopoulos

Ο ΠΑΟΚ αφήνει πίσω του την επικράτηση εναντίον του Κοροίβου και στρέφει την προσοχή του στην επόμενη ευρωπαϊκή αποστολή στη Λετονία, όπου τίθεται αντιμέτωπος με την Βέντσπιλς. Ο άμεσος συνεργάτης του Σούλη Μαρκόπουλου, Παντελής Μπούτσκος, μιλώντας στην επίσημη ιστοσελίδα της ΚΑΕ, ανέλυσε την επόμενη αντίπαλο του “δικεφάλου“, τόνισε πως τόσο οι ήττες όσο και οι νίκες δεν επηρεάζουν το μυαλό της ομάδας ενώ περιέγραψε και τη “μαχητική” φιλοσοφία του ΠΑΟΚ.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

“Eπόμενη αντίπαλος για την 4η αγωνιστική (και τρίτη εκτός έδρας) του Γιούροκαπ η Βέντσπιλς στη Λετονία. Μέσα σε διάστημα μιας εβδομάδας η ομάδα καλείται να κάνει ακόμη ένα κοπιαστικό ταξίδι και οφείλουμε να διαχειριστούμε τόσο την κόπωση, όσο και τους τραυματισμούς.

Γνωρίζουμε καλά ότι ακόμη έχουμε πολύ δρόμο να διανύσουμε και δεν πρέπει να αφήνουμε τις νίκες να αλλάζουν το μυαλό μας και τις ήττες να αγγίζουν την καρδιά μας. Ωστόσο τίποτα δεν είναι πιο σημαντικό για μας, από το να διατηρούμε τη συνοχή μας σαν ομάδα και να αντιμετωπίζουμε την κάθε πρόκληση που παρουσιάζεται μπροστά μας με πολύ ενθουσιασμό και με μεγάλο κίνητρο“.

Αναλύοντας τη λετονική ομάδα, σχολίασε: “Έχουμε πολύ σεβασμό για τους αντιπάλους μας, που είναι αήττητοι στην λετονική λίγκα, καθώς είναι μια ομάδα που καταθέτει πολύ ενέργεια και στις δύο άκρες του γηπέδου, με αθλητικούς παίκτες που όλοι είναι ενεργοί και παράγουν σκορ, κάτι που την καθιστά ιδιαίτερα δυσκολοκατάβλητη αφού ακόμη και εκτός έδρας, κόντρα στην Λοκομοτίβ Κούμπαν, διεκδίκησε με αξιώσεις τη νίκη.

Δίνουν μεγάλη έμφαση στην άμυνα τους και πηγαίνουν στις επαφές στα όρια του φάουλ με σκοπό να αποδιοργανώσουν την επίθεση του αντιπάλου και να αναπτυχθούν στο τρανζίσιον, κάτι που αποτελεί το μεγάλο τους όπλο, μαζί με την ικανότητά τους στα τρίποντα (με εννέα παίκτες να απειλούν έξω από τα 6.75), τα οποία υποστηρίζουν διεκδικώντας κάθε επιθετικό ριμπάουντ.

Σε σετ παιχνίδι, ο κινητήριος μοχλός τους είναι ο πολύπειρος πόιντ γκαρντ, Μάιρ Τσάτμαν (έχει κατακτήσει το Γιούροκαπ υπό τις οδηγίες του κόουτς Ίβκοβιτς στη Ντιναμό Μόσχας το 2005), ο οποίος ασκεί υψηλό επίπεδο ηγεσίας και με την οξυδέρκειά του αξιοποιεί με ιδανικό τρόπο τους συμπαίκτες του. Μέσα στη ρακέτα ο undersized σέντερ Γκραντ με την ενέργεια του τελειώνει πολλές φάσεις βασιζόμενος στην ταχύτητά του και στην έφεση του στο επιθετικό ριμπάουντ, ενώ στα φόργουορντ o Αμερικάνος Μπάρνς μαζί με τους Λετονούς Γκουλμπίς και Βάιρογκς έχουν την ποιότητα και να πάρουν μεγάλα σουτ και να επιτεθούν στα close outs δημιουργώντας ρήγματα στις αντίπαλες άμυνες, όπως και το support group που αποτελούν οι υπόλοιποι νεαροί Λετονοί που είναι ιδιαίτερα επικίνδυνοι”.

Τέλος, όσον αφορά το αγωνιστικό προφίλ του “δικεφάλου”, επεσήμανε: “Κάθε παιχνίδι είναι ένα μάθημα για μας και αποτελεί οδηγό για να κρατάμε τα θετικά στοιχεία, να διορθώνουμε και να αφήνουμε πίσω τα λάθη μας, με σκοπό να γίνουμε καλύτερη ομάδα από αυτήν που ήμασταν χθες. Αυτή είναι η μόνη πίεση που βάζουμε στην ομάδα μας και κανείς δεν μπορεί να μας ασκήσει περισσότερη πίεση, από αυτήν που βάζουμε εμείς στους εαυτούς μας για να αγγίζουμε και να ξεπερνάμε τα όρια μας κάθε φορά που πατάμε στο παρκέ.

Άλλωστε, τίποτα σπουδαίο δεν έρχεται εύκολα, αλλά είμαστε πολύ περήφανοι που στην ομάδα μας έχουμε παίκτες που είναι έτοιμοι να θυσιαστούν ο ένας για τον άλλον και να παίζουμε κάθε παιχνίδι, κάθε φορά, σαν να είναι το τελευταίο”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • mamba forever

    Mamba Forever

    “ΡΕ ΠΕΘΑΝΕ Ο ΚΟΜΠΙ”… Αυτό είναι το πρώτο μήνυμα που διαβάζω, ανοίγοντας το κινητό με…
  • battle for la

    Double Impact (vid, pics)

    Εάν κάτι έγινε διακριτό μέσα από τη φετινή free agency (πέραν της δραστικής αλλαγής “…
  • panathinaikos verolino1

    Όταν έγινε “πεντάστερος” (vid)

      Σήμερα συμπληρώνονται 10 χρόνια από την προσθήκη ακόμα ενός αστεριού, του πέμπτου, …
Περισσότερα από Νίκος Χροναίος
Περισσότερα σε ΠΑΟΚ

Δειτε επισης

Νεραντζάκης: «Η εικόνα μας δεν είναι αυτή που πρέπε»

Στην κακή εικόνα της ομάδας του αναφέρθηκε ο Στάθης Νεραντζάκης. Μετά την εκτός έδρας ήττα…